Vrei un imprumut CAR online? Iata ce trebuie sa stii

Multe persoane aflate la anaghie incearca sa obtina un imprumut CAR online, sperand astfel sa-si rezolve problemele financiare.

Ce trebuie sa stii despre CAR si imprumuturile CAR

Cei tineri cu siguranta nu sunt obisnuiti cu notiunea de CAR. Insa, parintii si bunicii nostri stiu cu siguranta ce este acela un CAR.

Candva, CAR-ul era singura solutie pe care o aveau la dispozitie pentru a-si achizitiona mobilier, un frigider, o masina de spalat.

Uneori CAR-ul era singura sansa a unora la o inmormantare decenta. Chiar daca pare trist ce afirm, asa era. Oamenii munceau si economiseau din putinul lor pentru zile negre.

Astazi un imprumut CAR este accesibil aproape oricum, nu doar celor care contribuie in mod continuu la un astfel de fond.

Dar sa incepem cu inceputul. CAR-ul este o denumite prescurtata a ceea ce se cheama Casa de Ajutor Reciproc.

Numele este sugestiv, fiindca in fapt chiar asta este un CAR. Practic, oamenii depun bani intr-un fond care ajuta pe alti depunatori in timp si pe tine cand ai nevoie.

imprumut car online

CAR-ul este la baza o asociere a unor persoane fizice, angajate ori care obtin venituri de natura salariala. Desi are statut de Institutie Financiara Nebancara, ea este o asociatie nonprofit. Scopul acestei asociatii este acela de a sprijini membri sai.

Cum te imprumuti de la o Casa de Ajutor Reciproc?

Inainte de toate, pentru a te imprumuta de la un CAR, trebuie sa ajungi membru al unei astfel de asociatii.

In calitate de membru poti solicita ajutorul pentru rezolvarea unor probleme financiare.

O astfel de asociatie non-profit permite membrilor sa se ajute intre ei.

De asemenea, membri iau parte la hotararile ce se iau in cadrul aocietatiei si contribuie la luarea deciziilor. CAR-ul gestioneaza economiile membrilor si acorda bonificatii periodice ori cand este cazul.

Dar, in prezent, poti sa accesezi un imprumut CAR online chiar daca nu esti membru.

Procedura este simpla: inainte sa iei imprumutul te inscri in acea asociatie, platesti o contributie initiala si apoi poti accesa un credit.

E adevarat ca sumele pe care le poti accesa astfel nu sunt mari, dar daca esti intr-o dificultate financiara, poate fi o solutie buna de iesire din impas.

Pe de alta parte, un imprumut CAR online este preferat in ultima vreme unuia accesat de la ghiseu, pentru ca nu mai implica deplasare si pierdere de timp.

In piata exista creditul nebancar prin telefon, prin SMS ori chiar prin facebook. Asadar, nu este nimic anormal sa te imprumuti online de la CAR.

Este avantajos un imprumut CAR online fara garantii?

Principalul atu al creditului accesat online este acela ca este mult mai rapid decat alte produse financiare.

Actele nu trebuie trimise in format fizic, doar electronic.

Un astfel de imprumut CAR online este comod de accesat, practic poti sa-l soliciti de oriunde daca ai o conexiune buna la internet.

Exista posibilitatea de a accesa 24 si 24, 7 zile din 7. Practic completand formularele online, acestea sunt analizate in timpul programului institutiei, iar tu primesti raspunsul rapid.

Fiecare platforma de acest gen care permite accesarea unui imprumut online pune la dispozitie si consilier care sa te indrume cu solicitarea si completarea formularelor.

Uneori exista suport direct – chatul online, dar in tot cazul ai oricum la dispozitie un nr de telefon la care sa suni daca intampini probleme, ori un email unde poti cere lamuriri.

Unele asociatii solicita girant, altele nu.

Daca vrei sa iei un imprumut CAR fara girant ai sanse sa gasesti astfel de oferte.

Una peste alta, aceasta este o cale rapida de a face rost de bani si o economie de timp.

In afara de aceste avantaje, mai exista unul major: costurile sunt mai mici decat ale imprumuturilor clasice.

Dobanzile practicate de CAR-uri sunt mai reduse in general decat ceea ce intalnim la banci si la IFN-uri.

Poti sa te bazezi pe un imprumut CAR online?

Daca sovaiti in a va imprumut online, nu este o problema! Pana la urma, exista intotdeauna alternativa de a solicita un credit direct de la sediul societatii.

Insa, tehnologia ne permite astazi sa economisim timp si bani si ar fi pacat sa nu profitam de ea.

Astazi tranzactiile online sunt din ce in ce mai sigure, deci nu aveti de ce sa va face griji pentru astfel de operatiuni.

Accesarea unui imprumut online se face simplu, intr-un mod destul de asemanator celor de la creditele nebancare clasice.

In cazul in care sunteti nou in asociatie, va trebui sa contribuiti cu o suma la inceput pentru a putea retrage banii doriti.

Altfel, algorimul de accesare este destul de simplu:

  • accesezi site-ul unui CAR ales de tine
  • completezi formularele puse la dispozitie – asigura-te ca informatiile sunt corecte
  • adaugati suma dorita si perioada de accesare permisa de CAR
  • platiti taxele acolo unde este cazul (daca sunteti membru nou)
  • incarcati actele solicitate fie in cadrul formularului online, fie pe email, asa cum este cerinta
  • in urma completarii acestor pasi, veti primi prin posta o oferta cu care daca sunteti de acord, o semnati si o returnati, iar acolo unde platforma CAR-ului permite, puteti sa trimiteti actele online, apeland la semnatura electronica

Observati ca si CAR-ul a inaintat bine in era tehnologiei avansate, ca si restul instiutiilor financiare.

In ultimii doi ani bancile si IFN-urile si-au luat un avant impresionant in aceasta privinta. Indeosebi bancile au facut pasi mari in lumea digitalizarii.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies