Vrei un credit? Informeaza-te!

Last update: februarie 6, 2023

Un om informat este un om puternic, chiar cand se gaseste in situatia de a apela la un credit

Ai zice ca oamenii disperati dupa bani sunt neinteresati de informatii legate de ceea ce ii asteapta angajandu-se in acest vartej al accesarii unui imprumut rapid. Si totusi, nu toata lumea inchide ochii cand vine vorba de viitorul financiar al familiei.

Conform statisticilor, multi oameni cu mai putina „stiinta de carte” cum spunea bunica-mea, apeleaza la aceste forme facile de imprumut, de aceea, informatia nu este o prima atitudine a solicitantului acestei forme de creditare.

Pentru cei care doresc totusi sa fie in pas cu informatia, un credit rapid reprezinta o forma de imprumut aflata in portofoliul Institutiilor Financiare Nebancare. IFN-urile, prescurtarea de la Institutie FInanciara Nebancara, sunt societati financiare care functioneaza cu autorizarea Banci Nationale si sub directa sa supraveghere. IFN-urile furnizeaza informatii periodice catre BNR, care la randu-i ofera o platforma de norme si normative de functionare, in acord cu interesele cetatenilor acestei tari. Asadar, nimic ilegal.

Asadar, un credit rapid reprezinta un produs financiar aflat in curtea IFN-urilor, produs ce anticipeaza anumite nevoi specifice consumatorului roman de imprumuturi nebancare: acordari pe perioade scurte, acordari in timpi redusi, acordari la domiciliu, acordari prin accesare online – telefonic – SMS, etc.

Pentru ca, totul se desfasoara legal, veti gasi pe platformele online ae societatilor nebancare ce acorda astfel de imprumuturi, informatii detaliate despre produsele oferite de respectiva institutie, ba uneori chiar si informatii despre responsabilitate financiara si despre echilibrul bugetar al familiei, in cazul unor IFN-uri mai zeloase.

Trecand peste aceasta introducere, va mai spun ca, necesitatea accesarii unor astfel de produse financiare – cu alte cuvinte, necesitatea de a face rost de bani rapid, reprezinta o preocupare tot mai importanta a romanilor, de aceea, noi ne-am propus sa va informam corespunzator, astfel incat, sa nu ajungeti in situatii neplacute din necunoastere.

Vrei un credit rapid? Informeaza-te asadar! Cauta sa dezlegi misterele frumoaselor oferte din reclama, si abia apoi sa te inhami la un contract de credit pe o perioada lunga de timp. Mai bine sa stii dinainte in ce te bagi, si sa nu ai surpize ulterior, pentru ca deja nu mai functioneaza neinformarea ca o justificare la supraindatorarile unora.

Promitem sa fim in pas cu toate „aparitiile” noi in spectrul nebancar din Romania si sa va oferim toate detaliile de care aveti nevoie cand doriti sa accesati un credit rapid.

A, si sa nu uit, nu suntem singuri in univers: in toata lumea exista astfel de imprumuturi rapid, insa, ei sunt in general mai bine informati decat noi – aceasta este diferenta majora.

Vreti parerea mea despre creditele rapid? Este una buna, atata timp cat nu va imprumutati ca sa va platiti rata unui credit ipotecar sau ca sa va cumparati ultimul racnet de telefon mobil. A, ai un necaz? Ti-a murit soacra, ti s-a imbolnavit copilul, ti-au taiat gazele sau lumina, ti s-a stricat frigiderul, ai de platit o amenda? Aunci, da! Merita, si merita pe termen scurt, adica, atat cat este prevazut in contractul de credit. Daca va ganditi sa va reesalonati creditul, ori poate chiar sa nu-l rambursati la timp, atunci, sunteti intr-o situatie cu adevarat dificila, avand in vedere ca restantele se vor acumula cu repeziciune, tinand cont de dobanzile efective anuala precticate de IFN-uri in acordarea de credite rapide. Ganditi-va numai ce inseamna o dobanda de 3000%! Practic, pentru 1000 de lei imprumutati, daca i-ati lua pe un an de zile, ar trebui sa rambursati la finalul acelui an, suma de 30.000 lei.

Da, stiu ca nu v-ati gandit la aceste calcule! Cu alte cuvinte, vrei un credit rapid? Ia-l domne, insa, nu spune ca nu ai stiut ce faci!

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies