Vrei sa faci transfer cu Revolut? Cat dureaza?

Stii cat dureaza sa se efectueze un transfer bancar Revolut? Ai nevoie sa trimiti bani in Romania sau strainatate?

Cei care au avut candva nevoie de a trimite bani in tara ori de a efectua transferuri de bani in strainatate, cu siguranta ca s-au lovit de timpii prea mari de transfer.

Exista tot felul de servicii, unele facile, altele mai putin facile la care poti apela, insa, rareori gasesti o solutie rapida, care sa nu intarzie virarea banilor.

In cazul in care, spre exemplu, ai de efectuat un drum in strainatate, sau poate muncesti in strainatate si doresti sa trimiti bani in tara, vei avea nevoie de un asemenea serviciu care sa te multumeasca pe deplin.

O optiune pe care o puteti lua in calcul este transferul de bani prin Revolut. Vi se asigura transferuri internationale de bani, iar portofoliul de clienti depaseste 30 de milioane. Poti beneficia de transferuri in 36 de monede. Plus de asta, cursul de schimb este unul bun, comisioanele sunt mici. Daca trimiti spre alte persoane care au Revolut nu te costa nimic, transferul in acest caz este gratuit.

Noi am scris de-a lungul vremii multe informatii despre Revolut.

Am discutat pe larg de imprumutul Revolut, v-am expus si unele pareri despre cardul Revolut. Este clar ca sunt seriosi, drept dovada sta si numarul atat de mare de clienti. Si in Romania acest serviciu a prins destul de bine, oamenii fiind multumiti de el.

Cat dureaza un transfer bancar Revolut?

Dupa cum bine stiti, Revolut este o platforma financiara digitala ce ofera o gama variata de produse si servicii bancare. Din multe puncte de vedere Revolut a revolutionat modul in care oamenii gestioneaza banii si efectueaza tranazactii.

Inainte de a discuta despre durata unui transfer bancar Revolut, trebuie sa intelegem cateva aspecte importante:

  • balanta Revolut – ca sa efectuati transferul, este necesar sa aveti fondurile necesare pentru a acoperi suma pe care doriti sa o transferati
  • cont bancar destinatar – trebuie sa detineti datele corecte ale contului bancar al destinatarului. Orice greseala poate duce la intarzierea ori esecul tranzactiei.

Apoi, trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de transferuri bancare Revolut.

Transfer intre conturi Revolut

Daca veti efectua un transfer intre doua conturi Revolut, procesul este aproape instantaneu. Altfel spus, banii ajung in contul destinatarului in cateva secunde.

Aceasta trasatura face ca Revolutul sa fie o alegere excelenta pentru transferurile rapide.

transfer revolut

Transferurile catre alte banci

Ei bine, cu toate ca transferurile intre conturile Revolut sunt deosebit de rapide, situatia se schimba atunci cand trimiteti bani catre alte banci. In acest caz, durata transferului bancar Revolut poate depinde de mai multe variabile:

  1. Tipul de tranzactie

Spre exemplu, daca veti efectua o tranzactie SEPA (Single Europe Payments area), aceasta ar trebuie sa ajunga la destinatar in cca 1-2 zile lucratoare. Insa, nu va bazati chiar pe acest interval, pentru ca unele tranzactii internationale pot dura si 3-5 zile.

  1. Orele de lucru ale bancii

Durata transferului poate depinde si de orele de lucru ale bancii destinatarului. Daca, spre exemplu, efectuati o tranzactie in weekend ori in afara orelor de program, aceasta poate fi procesata mai lent.

  1. Informatii corecte

Pentru a evita eventuale intarzieri, e bine sa oferiti informatii corecte in privinta destinatarului si sa va asigurati ca nu sunt erori in detaliile tranzactiei.

Ce fac daca nu imi intra banii in contul Revolut?

E posibil uneori sa nu va ajunga banii in cont cum va asteptati. Caz in care ar fi bine sa urmati niste pasi necesari pentru a va rezolva problema.

In primul rand e bine sa verificati detaliile tranzactiei, sa fiti siguri ca ati furnizat corect detaliile necesare. Puteti verifica contul si informatiile beneficiarului pentru a evita posibile erori.

Apoi, luati in considerare si durata tranzactiei. Daca ati efectuat o tranzactie internationala intr-o alta valuta, e posibil sa dureze mai multe.

In caz ca trec zile si tranzactia nu ajunge in contul vostru Revolut, e momentul sa contactati serviciul de asistenta Revolut. Puteti face acest lucru prin aplicatia mobila ori pe platforma web. Oferiti datele complete despre tranzactie si descrieri atent problema.

Nu uitati sa verificati contul destinatarului si statutul tranzactiei. Daca folositi aplicatia Revolut, puteti urmari simplu tranzactia si puteti verifica statutul ei. Astfel puteti avea informatii suplimentare.

Totusi, luati in calcul ca in unele situatii tranzactiile pot intarzia si din motive tehnice, sau fluctuatii mari ale cursului de schimb valutar. E bine sa asteptati un timp rezonabil si apoi sa treceti la actiune.

Cat costa un transfer international cu Revolut?

Costul unui transfer international cu Revolut poate sa varieze in functie de cativa factori, cum ar fi tipul contului vostru Revolut ori moneda in care efectuati transferul.

Dupa cum stiti Revolut va pune la dispozitie mai multe tipuri de conturi, inclusiv Standard, Premium si Metal, iar comisioanele pentru transferurile internationale pot varia in functie de aceste tipuri de conturi.

De asemenea, costurile pot diferi de la o tara la alta, dar si de suma pe care doriti sa o transferati.

Pentru a afla exact care sunt costurile unui transfer international Revolut, va recomandam sa consultati site-ul Revolut unde veti gasi in permanenta informatii actualizate cu privire la comisioanele si taxele asociate transferurilor internationale.

Rata de schimb oferita de Revolut este de obicei una competitiva, iar comisioanele mai mici decat cele practicate de banci, ceea ce-l face o opriune atractiva pentru transferurile internationale.

Pentru platile internationale se aplica un comision. Acesta se calculeaza si va este afisat in aplicatie inainte de efectuarea platii.

Exista comioane diferite in functie de tara, cum va spuneam anterior.

Spre exemplu, in cazul Marii Britanii, taxa variabila este de 0,3% din suma trimisa, iar daca trecem spre RON, se platesc 2 euro. Dinspre Romania catre Marea Britanie, comisionul este de 0,35%, iar taxa de 25 de lei.

Dinspre SUA spre Romania se plateste un comision de 0,3% din suma trimisa, plus o taxa de 2 dolari.

Daca se efectueaza transferuri in alta moneda, nu in cea locala a tarii de destinatie, se achita o taxa minima fixa. Aceasta depinde de moneda destinatarului.

Puteti gasi AICI tot ce va intereseaza in materie de costuri pentru transferurile Revolut.

Ce sume pot trimite prin Revolut?

Folosind Revolut, puteti trimite varii sume, in functie de contul pe care il aveti.

In principiu, exista multe moneda care nu au limite la transfer. Totusi, unele monede au limite impuse.

Iata ce valori sunt implicate:

  • daca e vorba de transfer SEPA, limita variaza intre 2 euro si 100.000 de euro, pentru un SEPA instant
  • in cazul unor transferuri in lire sterline catre destinatari din UK, limita este de 250.000 lire pe tranzactie, 500.000 pe zi si 1.000.000 pe saptamana. Exista in acest caz posibilitatea de a efectua mai mult de 50 de transferuri intr-o zi (24 ore) ori peste 200 de transferuri intr-o saptamana.

Speram sa va fi lamurit cat dureaza un transfer bancar Revolut, cat costa si care sunt limitele minime si maxime de virare.

Oricum, este bine sa verificati inainte de transfer si ce tip de cont aveti si facilitatile aferente acestuia. Va spunem acest lucru pentru ca s-ar putea sa fie mai avantajos sa efectuati mai multe plati in limita unei sume impuse pentru contul pe care il detineti.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies