Vorbim despre Transilvania Card Forte

Last update: octombrie 6, 2020

Fiind unul dintre cele mai cunoscute carduri de cumparaturi din piata, STAR Forte de la Banca Transilvania starneste in continuare curiozitate.

Cardul STAR Forte de la Banca Transilvania are o utilizare nationala si internationala.

Accesand un astfel de produs, vei fi beneficiarul unei linii de creditare darnice.

Aproape la toti reteilerii ce functionaza si in online vei gasi ca metoda de plata sistemul de rate fara dobanda cu cardul de credit Star BT de la Banca Transilvania.

Spre exemplu, chiar in aceasta perioada sunt in derulare campanii promotionale la cumparaturile in mai multe magazine online (Dedeman, Flanco etc).

Obtinerea acestui card se bazeaza pe obtinerea unui venit minim de cel putin 800 de lei.

De asemenea, pentru accesare trebuie sa ai intre 18 si 60 de ani (65 – daca obtii venituri din pensii) si cel putin 3 luni vechime in munca la ultimul angajator.

Poti accesa pana la 25.000 de lei, sau cel mult echivalentul a cinci salarii, ori de cinci ori venitul tau lunar cumular.

Cardul de cumparaturi STAR Forte iti aduce pe langa cele 18 rate fara dobanda si puncte STAR (un punct are valoarea de un leu).

Cum faci sa intri in posesia unui Card STAR BT?

Poti solicita acest card fara sa fie nevoie de documente de venit.

Acordarea liniei de credit se face pe 5 ani, cu o perioada de gratie de 56 de zile.

Pentru a nu fi nevoit sa platesti dobanda, trebuie sa te asiguri ca ai rata in cont pana cel tarziu in data de 25 a fiecarui luni (daca 25 cade in weekend, e bine sa fi depus banii in cont dinainte). Daca nu platesti rata in totalitate, ti se va calcula dobanda de 24%.

Odata depusi banii de rata, ei pot fi folositi din nou pentru alte cumparaturi.

Ex calcul: pentru un card de credit cu o limita de 10.000 de lei contractat pentru 5 ani, dobanda este de 24% pe an si este fixa. DAE-ul are valoarea de 26,77%. Costul creditului ajunge in final la 12.045 lei, iar totalul de plata la 22.045 lei (este inclusa si suma imprumutata).

Exista posibilitatea sa extinzi la un moment dat limita utilizabila pentru cardul de credit STaR BT, in conditiile in care ti s-au modificat veniturile astfel incat cele cinci salarii minime cumulate sa-ti permita contractarea unei sume mai mari.

Bine de stiut despre STAR Forte

Se poate plati online cu cardul, in limita a 5.000 de RON pe zi, activand un cod de pe spatele cardului (codul CVV). Poti sa modifici limita cardului folosinf aplicatia Internet Banking – BT24 ori deplasandu-te intr-o sucursala a bancii.

In caz de furt, trebuie sa blocati in prima faza cardul, folosind aplicatia BT Pay si alegand cardul pe care doresti sa-l blochezi (ai la dispozitie optiunea Blocheaza cardul).

Daca doresti sa fii anuntat cu privire la fiecare tranzactie ce se executa cu cardul tau, poti sa alegi optiunea SMS Alert. Astfel vei primi notificari pe telefon despre toate tranzactiile efectuate cu cardul tau, precum si banii pe care ii mai ai disponibili dupa fiecare tranzactie.

BT va ofera mai multe variante ale Cardului STAR, variante despre care noi am mai discutat in trecut.

Daca vrei sa vezi care sunt partenerii STAR, ai la dispozitie pe platforma dedicata Star BT toate magazinele partenere.

Printre cele mai importante magazine partenere STAR, amintim aici: eMAG, Ideall, Altex, Dedeman, Vivre, Christian Tour, Litoralul romanesc, Hervis, Bigotti, Direct Booking, Flanco, evoMG, CEL, CORA, Media Galaxy etc.

In esenta Transilvania Card Forte a fost conceput pentru a permite utilizatorilor o interactiune cat mai usoara cand vine vorba de plati si tranzactii cu banii.

Indiferent de locul unde vrei sa ai la dispozitie bani, fie in tara, fie in strainantate, poti apela la acest card pentru a achita cumparaturile in magazinele stradale ori in cele online.

Acest card vine cu niste bonusuri tentante sub forma de punct STAR ce pot fi folosite ulterior la cumparaturi.

Pentru obtinerea cardului Transilvania Card Forte, poti aplica online completand un formular cu datele personale (astepti dupa aceea sa fii contactat de banca), fie aplici telefonic din orice retea fixa ori mobila, din tara ori din strainantate.

Pentru administrarea cardului, puteti alege diversele aplicatii puse la dispozitie: BT Pay, BT24, Livia, BT Visual Help.

Acest card poate fi folosit si pentru plati contactless. Trebuie sa stiti ca exista o directiva noua in privinta Payment Services Directive care limiteaza platile contactless ori online. Acestea pot fi efectuate fie prin introducerea unui cod PIN, fie prin biometrie (adica prin amprenta ori prin FaceID).

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies