Patru banci populare care ofera credite online

Astazi este din ce in ce mai usor sa te imprumuturi online de la banci ori de la IFN. Bancile si-au simplificat mult procesul de creditare.

Ofertele de credite bancare online au devenit din in ce in ce mai cautate in ultima vreme.

Patru banci populare ofera deja credite online.

Intre timp, acestor patru banci li s-au alaturat si altele si cu siguranta in 2022 majoritatea vor oferi acest serviciu.

Caracterisiticile creditelor online oferite de banci

Inainte de a va dezvalui care sunt cele patru deschizatoare de drumuri, haideti sa vedem de unde am plecat si unde am ajuns.

Pana acum cativa ani bancile nici gand sa acorde credite online. Mai mult de atat, acordarea unui credit la banci dura foarte mult, uneori putea sa primesti banii in mana si in 14 zile de la accesare.

Nimeni nu isi imagina cu cativa ani in urma ca va scadea atat de mult intervalul de acordare pentru creditele de nevoi personale de la banci.

Un document cheie care prelungea la nesfarsit acordarea creditelor bancare era adeverinta de salariu.

Acest act era completat la locul de munca al solicitantului de credite si emiterea lui putea dura foarte mult, mai ales daca aveai serviciu la stat. De cand s-a renuntat la adeverinta de salariu si s-a trecut la inspectarea veniturilor prin ANAF, lucrurile s-au simplificat foarte multe.

Nu mai este noua vestea conform careia bancile au renuntat la adeverinta de salariu oferind credite doar cu buletinul si cu acordul clientului de verificare a bazei de date ANAF. Si totusi, bancile merita apreciate pentru eforturile depude in ultimii ani de simplificare a creditarii si de diminuare a timpilor de acordare.

Starea de fapt astazi

Astazi sunt banci care acorda credite chiar pe loc in agentii. Spre exemplu, celebrul de acum Credit pe repede inainte de la ING, ori Flexicreditul celor de la Raiffeisen.

In alta ordine de idei, revenind la acordarea online de credite bancare, marturisesc ca aceasta este o doleanta mai veche de-a noastra. Am tot sperat ca se va da drumul la acest tip de accesare, care simplifica destul de mult procesul de creditare.

De cand bancile acorda credite cu buletinul si acordul de verificare a veniturilor la ANAF, s-a ajuns la timpi de acordare foarte buni. Si aici trebuie sa spunem ca bancile au inceput sa concureze serios IFN-urile, imbatabile la timpi de acordare.

Inainte de a va releva care sunt societatile bancare care acorda credite online, iata cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere daca v-ati hotarat sa contractati un credit de nevoi personale de la banci:

  • trebuie sa fiti cetean roman cu domiciul pe teritoriul Romaniei
  • sa aveti minim 3 luni vechime in munca la locul actual de munca si minim un an vechime totala in munca
  • venit apreciabil si sa va situatia sub gradul de indatorare admis
  • va virati venitul prin banca la care doriti sa va imprumutati pentru a va diminua costurile ulterioare (toate bancile ofera reduceri la dobanda pentru cei ce-si aduc veniturile).

Care sunt cele patru banci care acorda credite online?

Libra Bank

Ofera un credit 100% online. Banca ne informeaza ca pentru acest credit nu trebuie sa ne deplasam deloc. Poti imprumuta sume de bani intre 3.000 si 70.000 de lei, pentru perioade intre 6 si 60 de luni. Banii ii incasezi in cont in cateva minute. Dobanda anuala efectiva variabila de la 8,5 + IRCC.

Inainte de a aplica poti folosi simulatorul de creidt nevoi personale online.Completezi rubricile de: salariu net lunar, rata la alte credite, suma imprumutata, bifezi ce fel de rate doresti, egale ori descrescatoare. Dupa aceea iti lasi datele personale si astepti sa fii contactat.

Conditiil de eligibilitate sunt urmatoarele: venit minim net lunar de 1.500 lei, sa ai contract de munca pe perioada derularii contractului de credit, sa anu ai restante active la alte institutii financiare, sa fii cetatean roman cu rezidenta in Romania, sa ai o varsta intre 18 si 65 de ani, sa ai o vehcime minima la angajatorul actual intre 6 si 18 luni.

OTP Bank

Acorda credite de nevoi personale online.Poti accesa fara adeverinta de venit, doar in vaza acordului de verificare la ANAF. Poti imprumuta sume cuprinse intre 1.000 si 100.000 lei.

Se accepta o gama larga de venituri. Dobanda creditelor la care poti aplica online de la OTP Bank este fixa – 12,99%. Accesarea se face in 30 de minute, daca ai venituri inregistrate la ANAF.

Perioada de accesare este intre 6 si 60 de luni. Criteriile de eligibilitate: sa fii persoana fizica cu cetatenie romana ori cetatean strain cu rezidenta in Romania, sa ai minim 3 luni vechime in munca neintrerupta la angajatorul actual si 12 luni vechime cu intreruperi mai mici de 31 de zile. Daca esti PFA sa ai cel putin 12 luni de activitate.

Raiffeisen Bank

Ofera Flexicreditul – credit de nevoi personale potrivit pentru tine. Poti sa-l obtii simplu, cu rate lunare fixe. Ai acces la sume de bani intre 500 si 20.000 de euro echivalent in lei, pentru perioade cuprinse intre 18 si 60 de luni. Flexicreditul se poate accesa 100% online, daca esti deja client al bancii. Poti accesa din contul tau de client si primesti banii in mai putin de 10 minute.

Dobanda este redusa cu 1,7% daca aplici online si iti duci salariul prin Raiffeisen Bank. Poti aplica online in 10 minute. Creditul este 100% online.

Pentru a-l solicita, trebuie sa ai varsta intre 21 si 65 de ani si un venit minim net lunar de 1.200 de lei. De asemenea, trebuie sa ai vechime la locul actual de munca de minim 3 luni. Pentru accesare ai nevoie doar de buletin si de acordul de verificare a veniturilor la ANAF.

ING Bank

Prezinta credite online pentru clientii existenti ai bancii. Poti imprumuta intre 2.000 si 125.000 de lei pentur perioade cuprinse intre 1 si 5 ani.

Daca iti incasezi venitul prin ING obtii o reducere semnificativa de dobanda. Ca sa aplici la un credit online ING, trebuie sa intri in ING Home’Bank si sa iei pur si simplu creditul.

Pentru a accesa creditul ING personal, trebuie sa ai o varsta intre 18 si 70 de ani, un venit net minim lunar de 1000 de lei, pentru contractele pe perioada nedeterminata si respectiv de 1250 de lei pentru contract de munca pe perioada determinata, sa ai o vechime de un an total in munca si minim 6 luni la locul actual de munca, fara intreruperi mai mari de o luna in ultimul an de munca.

Daca esti client ING si aplici pentru un credit online din ING Homeā€™Bank nu trebuie sa trimiti nnici un document, trebuie doar sa completezi cateva date in aplicatie. Dobanda variaza intre 8,04% si 15,19%.

Alte banci care acorda credite online

Cum va spuneam, tot mai multe banci au inceput sa ofere clientilor posibilitatea de accesare a unui credit online, fara deplasari la banca, fara acte fizice.

Ei bine, procesul nu este deloc complicat, pentru ca verificarea veniturilor se face de cativa ani prin intermediul celor de la ANAF.

Scapand de dovezile de venit in format fizic, scapand de cartea de munca (care nu mai exista in format fizic de ani buni), procesul de creditare al bancilor s-a simplificat substantial.

Acestor elemente li s-au mai adaugat in ultimii ani si aceasta criza sanatiara care ne-a obligat sa pastram distanta, sa ne rezolvam de la distanta multe probleme.

Iata ca, in acest contex, astazi putem vorbi de credite bancare fara adeverinta de venit ori de salariu fara ocolisuri.

Deja multe dintre bancile existente in Romania, fie de sine statatoare, fie sucursale ale unor banci straine, si-au modificat rapid produsele si accesarea.

Printre bancile care s-au raliat acestui tip de accesare online, amintim aici: Banca Transilvania, BCR cu al lor George Credit (se poate accesa 100% online nu doar credite, ci si refinantari!), BRD, Alpha Bank, s.a.m.d.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies