Motive Pro si Contra accesarii unui imprumut IFN

Nu stiti daca este bine sau nu sa accesati un imprumut? Iata cateva informatii utile pentru aceasta hotarare.

In ultimii ani, numarul celor reticenti in privinta creditelor nebancare a scazut destul de mult, oamenii incepand sa aiba mai multa incredere in aceste produse financiare.

Pentru cei care nu isi amintesc aceasta evolutie, va spune noi ca in urma cu cativa ani romanii nu vedeau cu ochi buni IFN-urile si produsele acestora.

Cu siguranta acestia aveau motive intemeiate pentru purtarea lor, pentru ca, nici aceste firme nu erau la acel moment tocmai corecte cu clientii, nu neaparat pe partea legala, ci mai degraba pe partea morala.

Intre timp, au aparut o serie de reguli si normative care au clarificat destul de mult unele atitudini, iar IFN-urile s-au schimbat cu siguranta in bine.

Azi, aceste societati sunt mult mai transparente decat in trecut, au un nivelul mult mai bun de incredere in ochii romanilor.

Daca si voi va ganditi sa va imprumutati de la un IFN, este bina sa stiti ca aceasta poate fi o solutie, mai ales cand aveti o urgenta.

Imprumuturile de la IFN si-au dovedit in ultimii ani utilitatea, mai ales prin prisma alternativei la produsele bancare.

Multi specialisti sunt de parere ca astfel de produse pot reprezinta o varianta utila pentru o relaxare financiara, lucru ce reiese inca de la accesarea lor, mult mai la indemana decat ceea ce ofera alte institutii de credit.

Motive Pro accesare imprumut de la IFN

 1. Puteti sa accesati usor, online, prin telefon ori prin SMS, fara deplarare, fara batai de cap. Accesarea facila a acestor credit a atras din ce in ce mai multi clienti.
 2. Poti accesa de urgenta, fiind metoda cea mai rapida de a obtine o suma de bani.
 3. Acte putine. Documentele solicitate de IFN sunt minime, iar asta ii bucura pe clienti pentru ca nu trebuie sa mai astepte diverse adeverinte, sa obtina tot felul de acte de la diverse institutii. IFN-urile care permit accesarea online solicita acte scanate ori fotografiate, in general dupa extrasul de cont (considerat a fi dovada de venit) si actul de identitate.
 4. Nu ti se solicita venituri mari. Poti imprumuta in functie de posibilitatile tale financiare. Gradul de indatorare limiteaza sumele pe care le poti imprumuta.
 5. Nu ti se impun conditii drastice privind vechimea in munca.
 6. Unele IFN-uri acorda credite fara consultarea Biroului de Credit, altele verifica baza de date a BC, dar accepta si persoane cu istoric negativ. Sunt si IFN-uri care resping restantierii.
 7. Poti accesa chiar daca nu ai un cont bancar. Unele IFN-uri permit accesarea si celor care nu au conturi in banca, clientii lor ridicandu-si banii imprumutati de la ghiseul unei banci. Exista si IFN-uri care permit gestionarea la domiciliu a creditelor, banii fiind livrati acasa de catre un reprezentant al institutiei financiare.

Motive Contra accesarii unui credit IFN

 1. Costurile sunt mari
 2. Penalizarile sunt mari
 3. Sumele disponibile sunt de regula mici, cand e vorba de un credit acordat fara garantii
 4. Perioadele de acordare in cazul microcreditelor sunt mici, ceea ce imprima o indatorare excesiva pe termen scurt.
 5. Exista riscul sa iti creezi obiceiuri nesanatoase, datorita accesibilitatii deosebit de lejera.

Oamenii sunt entuziasmati in unele cazuri de aceste imprumuturi usoare, cu conditii de eligibilitate precare, cu acte putine.

De ce apeleaza romanii la un imprumut IFN?

Sunt multe motive pentru care oamenii incearca sa faca rost de bani.

Printre cele mai frecvente motive pentru accesarea unui credit IFN se numara:

 • achitarea unor datorii mai vechi
 • cumpararea unor aparate care sa imbunatateaza confortul
 • achizitionarea unei masini
 • renovarea unei locuinte
 • achizitionarea de mobila pentru locuinta
 • bani in plus pentru educatia copiilor
 • bani pentru vacante, calatorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GDRP | T&C | Privacy | Cookies