Imprumuturi rapide fara acte si alte garantii

Last update: iunie 8, 2019

Cele mai cautate forme de imprumuturi sunt cele rapide fara multe acte si neaparat fara garantii

Romanii sunt speriati ca-si pierd locuintele, de aceea nu se dau in vant dupa creditele rapide cu garantii.

Cand vine vorba de a imprumuta bani, se pare ca oamenii sunt tentati mai degraba sa apeleze la imprumuturi rapide fara acte si fara garantii, din teama de a nu-si pierde locuintele ori sa trebuiasca sa gireze sumele de bani contracte cu bunuri personale.

Chiar daca credite cu garantie sunt cu mult mai ieftine decat simplele imprumuturi rapide fara acte si fara garantii, totusi, oamenii prefera mai degraba sa plateasca in plus decat sa riste.

Unde se stabileste balanta aceasta intre dobanzile uriase si frica de garantiile ce pot fi pierdute nu se stie cu exactitate, insa, povestile de acum cativa ani in urma, cu oameni care si-au pierdut locuintele din cauza nerambursarii imprumuturilor sunt inca de actualitate si persisita in memorie.

Evident, nu este deloc placut sa stai cu sabia la gat si sa-ti risti casa, cand tu nu ai garantia ca-ti poti rambursa imprumutul. Aici intervine si riscul pe care si-l asuma societatile nebancare ce acorda astfel de imprumuturi rapide fara acte si alte garantii.

Cat este diferenta de dobanda de la un credit garantat la unul rapid fara multe acte? Parca nici nu-mi vine sa va spun… Sa vedem un calcul sumar: un credit pana la salariu are dobanda anuala efectiva in jurul valorii de 3000-4000%, pe cand un credit cu garantie nu depaseste de regula o dobanda anuala efectiva de 20%. Ce inseamna asta? Spre exemplu, pentru un credit de 1000 de lei contractat pe o perioada de 2 luni, daca dobanda anuala efectiva este de 3000%, vom avea de rambursat la finalul celor doua luni o suma impresionanta, de 6000 de lei, dintre care doar 5000 de lei doar dobanda. Pe cand daca as lua un credit cu garantie, cu o dobanda anuala efectiva de 10% pe an, suma totala de rambursat in urma imprumutului de 1000 de lei, pe doua luni, va fi de 1016.67 lei, din care dobanda este de doar 16,67 lei.

Citeste si  Esti in cautarea unor credite pentru pensionari? Vezi ce optiuni ai.

Si atunci, te intrebi, oare merita riscul sa garantezi cu un imobil un imprumut, mai ales daca este vorba de o suma mai mare de bani? Raspunsul nostru este unul clar pozitiv, mai ales ca ati vazut mai sus un calcul grosier este adevarat, insa, destul de aproapiat de realitate.

Asadar, nu zice nimeni sa nu apelati la aceste imprumuturi rapide fara acte si fara garantii, insa, daca nu vreti sa platiti niste dobanzi uriase, puteti sa luati in calcul si un credit cu garantie, este mult mai ieftin.

Oricum, daca mizati doar pe faptul ca nu veti rambursa un imprumut rapid fara garantii, si nu veti pati nimic, va inselanti, pana la urma, societatea nebancara isi va recupera creantele.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies