Imprumuturi pentru persoane fara castiguri constante

In ultimii ani in Romania sunt tot mai multi cetateni care lucreaza pe cont propriu, fara sa fie angajati cu carte de munca intr-o firma.

Aceste persoane incaseaza venituri de cele mai multe ori inconstante, acestea variind de multe ori sezonier ori dupa cum le functioneaza businesul.

Credite urgente pentru persoane fara venituri stabile. Care sunt sansele sa le obtii daca lucrezi independent?

Asa zisa categorie a persoanele ce incaseaza venituri din activitati indepenendete a crescut binisor, depasind bine milionul. Cel putin aceasta este statistica celor care contribuie cu taxe si impozitie din aceasta postura.

Aceste persoane gasesc cu greu un imprumut atunci cand au nevoie de bani. Multe banci inca solicita la accesare sa fii angajat cu contract pe perioada nedeterminata, ori macar sa ai un contract pe perioada determinata pe durata creditului dorit.

Din sperspectiva institutiilor financiare, aceste persoane nu sunt ca si cum n-ar avea deloc venituri. Ele sunt vazute ca fiind persoane ale caror venituri nu sunt sigure intr-un viitor rezonabil, pe durata creditului.

Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce ne scrieti voi, atunci cand cautati un imprumut, dar nu aveti venituri constante, denumirea exacta ar fi imprumut fara loc de munca stabil.

Cei ce sunt cautarea unor astfel de produse financiare vor sa faca rost de bani intr-un timp foarte scurt. Multi sunt presati de timp pentru ca au o problema urgenta.

Am nevoie de bani, dar nu vreau sa ma indatorez mult. Cum procedez?

Persoanele care nu au o eligibilitate care sa le permita contractarea unui credit de la banci, apeleaza de regula la IFN-uri.

Cunoscandu-se permisivitatea aproape proverbiala a societatilor nebancare, multi dintre cei cu venituri instabile apeleaza la creditele lor.

Dintr-un anumit punct de vedere este destul de frustrant pentru un om sa stie ca desi munceste si castiga bine raportat la venitul lui trecut dar constant si stabil, sa stie ca nu se poate imprumuta pentru ca nu indeplineste conditiile.

Pana la urma, este de apreciat initiativa privata a unui om, oricare ar fi ea. Din pacate la noi inca nu exista intelegere pentru astfel de actiuni, dimpotriva as zice.

Dar, in timp sa speram ca vom intra si noi in normal si oamenii vor fi incurajati mai mult sa practice diverse joburi pe cont propriu, nu neaparat in turma unui angajator.

Pentru tine, cel care ne citesti, speram sa fie o incurajare sa doresti sa faci mai mult si sa nu te lasi descurajat de aceste imprejurari.

Oricum, daca sunteti intr-o astfel de situatie, ar fi bine sa va asigurati ca aveti banii necesari pentru o perioada de timp, astfel incat sa aveti linistea necesara de a va pune planurile in aplicare.

Daca te-ai decis sa renunti la jobul tau caldut pentru a fi propriu-ti stapan, asigura-te ca poti rezista financiar pana incepi sa incasezi venituri din activitatea pe care ai ales-o.

Nu o sa fie usor, dar daca e alegerea ta si mai ales o faci din pasiune, cu siguranta lucrurile vor merge inspre bine. Cand faci ceea ce-ti place, munca ti se pare o joaca.

Este important sa stii ca vei muncii mult mai mult pentru tine, pentru ca, pe de-o parte pasiunea te prinde mai rau ca un virus, si pe de alta parte grijile sunt mai mari atunci cand iti esti propriul stapan.

Daca ai un vis, nu-l neglija, indiferent de cat de greu ti se pare.

Dar, ca orice inceput va fi greu spre foarte greu, daca nu te numeri printre norocosii carora sa le reuseasca din prima aceasta schimbare.

Cu siguranta te vei descurca greu cu banii in acest timp, poate vei fi si tentat sa te imprumuti. Noi iti sugeram sa apelezi la aceasta solutie ca la ultima optiune pe care o ai. Sa te indatorezi in aceasta situatie, nu e intelept. Daca totusi, vrei sa-ti dezvolti afacerea, sa investesti in ea, atunci imprumutul poate fi solutia.

In momentul in care te-ai decis sa apelezi la un imprumut, trebuie sa te astepti ca nu-l vei obtine fara o dovada de salariu, pensie ori alte forme de venit acceptate de institutiile financiare (dividende, chirii, drepturi de autor, contract de manangement, venituri obtinute de navigatori etc).

Imprumut fara venituri stabile – la cine apelez?

Bancile, cum va spuneam anterior, admit cu greu la creditare persoanele care nu castiga constant lunar un salariu ori o pensie.

Pe de o parte este de inteles, pentru ca riscurile creditorilor sunt mari imprumutul o persoane al carei venit nu este unul batut in cuie, stipulat in acte.

Si atunci, singura varianta viabila si cu cele mai mari sanse de reusita ramane creditul nebancar oferit de IFN-uri.

Incerci fireste intai la banci, si abia apoi vezi care iti sunt alternativele. Mergi prima data la banci pentru ca e mai ieftin, nu dintr-un moft.

Chiar daca te vor refuza, nu e capat de lume.

Daca n-ai gasit intelegere la banci, atunci incearca la IFN-uri. Poate nu ai avut o impresie tocmai buna despre aceste societati, dar sa stii ca nici sperietori nu sunt.

Chiar atunci cand vrei un credit fara adeverinta de venit, nu din alt motiv, ci doar pentru ca nu are cine sa ti-o completeze, poti apela la IFN-uri. Conditia esentiala la ele este sa ai niste venituri pe care sa le poti justifica. Unele solicita insa sa ai un minim de venit lunar, deci s-ar putea sa nu te incadrezi cerintelor multora dintre IFN-uri.

Noi te sfatuim sa te informezi bine inainte de a alege un imprumut rapid de la IFN. Acest lucru te va scuti ulterior de surprize neplacute.

Care sunt conditiile de accesare pentru un imprumut rapid fara venit?

IFN-urile nu au pretentii mari, asa ca bancile, dar nici nu admit la creditare pe oricine vrea un imprumut.

In fapt, rata de respingere e destul de mari si la IFN-uri, nu va asteptati la o deschidere prea mare.

Insa, evenind la conditiile pe care trebuie sa le indepliniti, iata ce se cere in general:

  • varsta e o cerinta unanima la toate institutiile financiare, ea variind in genere intre 18 si 65 de ani (majorat si pensionare);
  • cetatenia romana ori rezidenta in Romania
  • venituri justificabile (si IFN-urile au inceput sa verifice veniturile prin intermediul ANAF-ului)
  • in cazul in care nu ai un loc de munca, exista produse specifice (in cazul tinerilor ori studentilor de exemplu, se solicita garantii ori co-debitori care sa aiba veniturile necesare)

Daca indeplinesti aceste criterii, s-ar putea sa fii admis la creditare. Desi, multa lume se loveste de gradul de indatorare. Astazi in Romania poti imprumuta astfel incat rata lunara a creditului sa nu-ti depaseasca 40% din venitul net lunar, in cazul in care te imprumiti in lei, ori 20% din venit in cazul in care ai optat pentru un credit in valuta.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies