Imprumuturi pentru datornici – solutii la banci si la IFN

Speri la accesarea unui credit pentru datornici? S-ar putea sa ai sanse daca stai bine cu bonitatea in prezent.

Debitorii directi si indirecti ai institutiilor romanesti, precum si nerezidentii din Romania, pot beneficia de facilitati de creditare oferite de banci ori de IFN-uri.

Un credit in favoarea unui fost insolvabil este o linie de credit deschisa de o institutie nebancara. Un astfel de credit pentru datornici este un instrument ce poate fi apelat atunci cand situatia financiara o cere.

Uneori cerintele institutiilor nu se rezuma la grad de indatorare si venituri actuale, ci conteaza la fel de mult si garantiile reale oferite.

Sunt inca suficiente IFN-uri care acorda credite pentru datornici online, fara multe acte si fara deplasare. Chiar si unele banci sunt deschise pentru aceste persoane, cu conditia sa-si fi stins datoria din trecut, aceasta sa nu fi avut valoare ridicata, iar in prezent venitul sa fie unul bun.

Ce sanse au datornicii sa obtina un imprumut?

Solutiile de credite pentru datornici exista in 2023 si la banci si la IFN daca ceilalti coeficienti ai scoringului sunt net superiori.

Trebuie sa stiti ca scorul de credit este un parametru ce ocupa o pondere insemnata in analiza de eligibilitate, de aceea si interesul pentru institutiile tolerante.

Pana la urma vorbim de un numar foarte mare – peste 475.000 de datornici (in usoara urcare in ultimile luni), oameni raportati la Biroul de Credit pentru intarzieri la plata ratelor), cu limitari in privinta accesului la un nou imprumut.

Imprumuturi pentru datornici 2023 ofera cateva dintre societatile nebancare din piata romaneasca, bancile acordand credite in conditii restrictive.

Altfel spus, exista o posibilitate destul de ridicata sa obtii creditul dorit, daca indeplinesti niste conditii sumare de eligibilitate.

Cum se pozitioneaza bancile fata de datornici?

Primul act pe care un potential client il semneaza cu banca, atunci cand merge la o agentie sa solicite un credit, este actul de analiza in Biroul de Credit a trecutului de creditare al clientului.

Dupa ce obtine situatia din Biroul de Credit, banca trece la alte verificari. Asadar, pentru banci principala analiza pentru a acorda un credit este aceea daca esti inscris in BC ori CRC cu datorii.

Sunt si banci care acorda o oarecare clementa unora dintre clientii inscrisi in BC, dar aceste situatii sunt limitate. De exemplu, se trece cu vederea ca esti debitor, daca datoria avuta a fost mica, iar perioada in care ti-ai stins-o a fost si ea redusa.

banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit

Bancile acorda credite datornicilor, daca acestia au ajuns in statisticile Biroului de Credit ca urmare a unei intamplari nefericite, intamplare ce nu tine neaparat de client.

Exista, cum va spuneam, diverse nuantari, insa, procentul datornicilor pe care bancile sunt dispuse sa-i finanteze din nou, este destul de mic.

Exista posibilitatea obtinerii unui nou imprumut pentru persoanele cu scoring slab?

Oferte pentru datornici in 2023 exista inca in portofoliul unor IFN-uri, de regula cele care acorda microcredite, adica sume mici de bani pe perioade mici de timp.

Dobanzile sunt de regula mari, deci e indicat a fi apelate doar in situatii cu adevarat de urgenta, in niciun caz pentru a plati o rata la un alt imprumut.

Sunt multi cei care ne intreaba daca mai poti lua credite daca esti inscris in Biroul de Credit.

Ei bine, poti, mai greu la banci, mai usor la IFN-uri. Unele banci analizeaza cu atentie situatia din BC, altele iau ca atare scoringul din BC, fara sa se intereseze de motivele pentru care ai ajuns datornic.

Credite fara inspectarea bazei de date a BC ofera cateva IFN-uri din piata. Ele permit accesul online. In cateva ore poti sa faci rost de bani. Completand un formular online, primesti creditul cu niste scanuri dupa cartea de identitate si dupa o dovada de venit.

Sunt si IFN-uri care, chiar daca verifica situatia din Biroul de Credit, acorda credit cu istoric negativ, bazandu-se pe veniturile actuale ale solicitantilor.

Obtinerea unui credit pentru datornici nu e imposibila, nici foarte grea depinde de restul parametrilor care compun bonitatea.

Pana la urma se gasesc solutii pentru fiecare daca esti destul de motivat sa le cauti.

Care sunt optiunile persoanelor inscrise in BC?

Gasesti credite in primul rand la IFN-uri. Si va vom prezenta noi cateva dintre IFN-urile care acorda astfel de credite pentru datornici online, indiferent de localitatea unde ai domiciliu.

Acesta este unul dintre avantajele creditelor nebancare online, ca pot fi accesate indiferent de localitate unde iti ai domiciliul ori te gasesti la un moment dat (poti solicita un imprumut chiar din vacanta).

Completezi formularele online, iar banii ii primesti in contul bancar, asa ca poti dispune de ei aproape instant.

Daca ai scoring slab, dar acest lucru nu s-a intamplat neaparat din cauza ta, s-ar putea sa gasesti intelegere chiar si la unele banci. Evident, cu conditia sa intrebi inainte.

Obtinerea unui imprumut cu scoring slab este un deziderat al celor raportati de banci la Biroul de Credit pentru intarzieri mai mari de 30 de zile la plata unei rate.

Trecutul de creditare reprezinta practic oglinda bunei-credinte a unui client.

Avand in vedere restrictionarile privind gradul de indatorare, restrictionari intrate in vigoare in urma cu doi ani, bonitatea este cuvantul de ordine si in acest an, de aceea s-ar putea ca si bancile sa fie mai maleabile in atitudinea lor fata de clientii debitori, cu conditia ca acestia sa aiba un venit suficient de generos.

Care este pozitia IFN-urilor fata de datornici?

IFN-urile sunt portita de scapare pentru datornici in rezolvarea unor probleme financiare de moment. Majoritatea IFN-urilor verifica totusi baza de date a Biroului de Credit, dar unele dintre aceste firme nebancare trec cu vederea peste ce s-a intamplat in trecut si acorda imprumuturi chiar si datornicilor.

Daca ai un trecut slab de creditare, dar ti-ai platit datoriile intr-un timp rezonabil, iar datoria nu a fost mare, s-ar putea ca plaja IFN-urilor care sa te accepte la finantare sa se largeasca.

Pentru a contracta un imprumut in calitate de datornic, fara examinarea Biroului de Credit 2023, ai nevoie sa indeplinesti niste conditii: de varsta si de venit.

Daca ai avut probleme in trecut cu rambursarea unui credit, dar nu neaparat din vina ta, ori ai platit intre timp datoriile, atunci IFN-urile iti pot aproba cererea.

Chiar daca IFN-urile nu au sedii in toate localitatile din tara, exista posibilitatea sa iei un credit online, varianta in care nu mai depinzi de localitatea de domiciliu, ci doar de bonitatea detinuta.

Pana la urma, nici nu conteaza daca esti din Neamt, Constanta, Craiova ori Botosani. Majoritatea IFN-urilor care acorda imprumuturi pentru datornici ofera posibilitatea accesarii online, asadar nu esti legat de deplasarea la sediul IFN-ului. Ai nevoie de un cont bancar unde sa primesti banii.

Principala cerinta a IFN-ului care iti acorda banii fara consultatea BC este aceea de a avea bonitatea necesarii care sa-ti permita rambursarea in bune conditi a imprumtului solicitat.

IFN-urile care acorda imprumuturi pentru datornici in 2023:

  1. Viva Credit – ofera credite chiar si celor cu scoring slab. Mai nou, cei de la Viva Credit si-au transformat produsul intr-o linie de creditare, cu posibilitatea ca, daca rambursezi in 30 de zile, dobanda sa fie 0. Poti apela la creditul rapid de 5.000 lei, ori la cel de 20.000 lei. Pe cei de la Viva Credit ii gasiti la nr de telefon 021 303 0080 ori 0372 402 500, de luni pana vineri de la 8:30 la 20:00, iar sambata si duminica intre 9:00 si 17:00.
  2. Credius – este un alt IFN care acorda credite si datornicilor, ei numesc aceste produse destinate si persoanelor cu trecut slab de creditare – credite de redresare. La Credius ai acces la sume mari de bani, de pana la 50.250 de lei. Pe cei de la Credius ii gasiti la numarul de telefon 031 9005. Credius are Birouri in toata tara. Puteti sa ii contactati si pe email, la adresa salut@credius.ro.
  3. CreditFix ofera de asemenea credite rapide pentru datornici. Suma maxima este de 10.000 de lei pentru o perioada de maxim 12 luni. Pe cei de la CreditFix ii puteti contacta prin email la contact@creditfix.ro sau telefonic la numarul 0374 475 000. Programul de lucru este de luni pana vineri de la 9:00 la 18:00 si sambata de la 9:00 la 17:00.
  4. Fast Finance – ofera pentru datornici creditul urgent, in cuantum de la 1.500 la 15.000 de lei cu rambursare in maxim 3 ani. Cei de la Fast Finance ne spun ca sunt flexibili cu situatiile din trecut si chiar daca verifica Biroul de Credit, ei au deschidere si pentru datornicii raportati la BC. Pe cei de la Fast Finance ii puteti contacta telefonic la numarul 021 9398, de la luni pana vineri de la 8:30 la 20:30, sambata de la 10:00 la 16:00, ori puteti sa le trimiteti email pe adresa suport@fast-finance.ro.

Acestea sunt cateva dintre IFN-urile vizibile din piata financiare care au deschidere si pentru persoanele inscrise ca datornici in Biroul de Credit.

Reiteram insa ideea ca din postura de datornici poti obtine un imprumut cu trecut slab de creditare daca celalalte conditii pe care le ai de indeplinit sunt excelente. Ideea e ca per total sa ai un scor de client superior, peste pragul prevazut de institutia financiara careia i te-ai adresat.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies