Imprumuturi pentru datornici – solutii la banci si la IFN

ianuarie 13, 2020

Bancile si IFN-urile acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit in 2020 doar in situatii punctuale.

Solutiile de imprumuturi accesibile cautate de datornici in 2020 la banci si la IFN-uri sunt limitate.

Sunt multe mesaje venite pe adresa noastra, multe dintre ele sunand exact asa: „rau platic, vreau credit”. Pana la urma vorbim de un numar foarte mare – peste 500.000 de datornici (in scadere semnificativa fata de anul anterior, cu peste 100.000 persoane), oameni inscrisi in Biroul de Credit cu un scoring negativ, cu limitari in privinta accesului la un nou imprumut.

Imprumuturi pentru datornici 2020 ofera cateva dintre societatile nebancare din piata romaneasca, bancile acorda credite restantierilor in conditii restrictive.

Primul act pe care un potential client il semneaza cu banca, atunci cand merge la o agentie sa solicite un credit, este actul de verificare in Biroul de Credit a situatiei clientului. Dupa ce obtine situatia din Biroul de Credit, banca trece la alte verificari. Asadar, pentru banci principala verificare pentru a acorda un credit este aceea daca esti inscris in BC ori CRC cu restante.

Sunt si banci care acorda o oarecare clementa unora dintre clientii inscrisi in BC, dar aceste situatii sunt limitate. De exemplu, se trece cu vederea ca esti restantieri, daca restanta avuta a fost mica, iar perioada in care ti-ai stins-o a fost si ea destul de mica. Bancile acorda credite restantierilor, daca acestia au ajuns pe listele negre ale acestei societati ca urmare a unei intamplari nefericite, intamplare ce nu tine neaparat de client. Exista, cum va spuneam, diverse nuantari, insa, procentul datornicilor pe care bancile sunt dispuse sa-i finanteze din nou, este destul de mic.

Exista posibilitatea obtinerii unui nou imprumut pentru persoanele cu istoric negativ?

Solutii pentru datornici in 2020 gasim inca in portofoliul unor IFN-uri, de regula cele care acorda microcredite, adica sume mici de bani acordate pe perioade mici de timp. Dobanzile sunt de regula mari, deci e indicat a fi accesate doar in situatii cu adevarat de urgenta, in niciun caz pentru a plati o rata la un alt imprumut.

Sunt multi cei care ne intreaba daca mai poti lua credite daca esti in Biroul de Credit. Ei bine, poti, mai greu la banci, mai usor la IFN-uri. Unele banci analizeaza cu atentie situatia din BC, altele iau ca atare scoringul din BC, fara sa se intereseze de motivele pentru care ai ajuns datornic.

Citeste si  Imprumuturi rapide nebancare - Noutati

Credite fara inspectarea bazei de date a BC ofera cateva IFN-uri din piata. Ele permit accesul online. In cateva ore poti sa faci rost de bani. Completand un formular online, primesti creditul cu niste scanuri dupa cartea de identitate si dupa o dovada de venit.

Sunt si IFN-uri care, chiar daca verifica situatia din Biroul de Credit, acorda credite si restantierilor.

Obtinerea unui credit pentru persoanele datornice nu e imposibila, nici foarte grea. Pana la urma se gasesc solutii pentru fiecare daca esti destul de motivat sa le cauti.

Gasesti credite pentru datornici in primul rand la IFN-uri. Si va vom prezenta noi cateva dintre IFN-urile care acorda astfel de credite rapide pentru restantieri accesabile online, indiferent de localitatea unde ai domiciliu. Acesta este unul dintre avantajele creditelor nebancare online, ca pot fi accesate indiferent de localitate unde iti ai domiciliul ori te gasesti la un moment dat (poti solicita un imprumut chiar din vacanta). Completezi formularele online, iar banii ii primesti in contul bancar, asa ca poti dispune de ei aproape instant.

Daca ai istoric negativ, dar acest lucru nu s-a intamplat neaparat din cauza ta, s-ar putea sa gasesti intelegere chiar si la unele banci. Evident, cu conditia sa intrebi inainte.

Avand in vedere restrictionarile privind gradul de indatorare, restrictionari intrate in vigoare la inceputul lui 2019, bonitatea va fi cuvantul de ordine si in acest an, de aceea s-ar putea ca si bancile sa fie mai maleabile in atitudinea lor fata de clientii restantieri, cu conditia ca acestia sa aiba un venit suficient de generos.

Care este pozitia IFN-urilor fata de rau platnici?

IFN-urile sunt portita de scapare pentru rau platnici in rezolvarea unor probleme financiare de moment. Majoritatea IFN-urilor verifica totusi baza de date a Biroului de Credit, dar unele dintre aceste firme nebancare trec cu vederea peste istoric si acorda imprumuturi chiar si datornicilor.

Citeste si  Credite simple pentru IMM

Daca ai un istoric negativ, dar ti-ai platit datoriile intr-un timp rezonabil, iar restanta nu a fost mare, s-ar putea ca plaja IFN-urilor care sa te accepte la finantare sa se largeasca.

Pentru a contracta un imprumut in calitate de datornic, fara verificarea Biroului de Credit 2020, ai nevoie sa indeplinesti niste conditii:

  • de varsta
  • de venit

Daca ai istoric negativ, dar nu neaparat din vina ta, ori ai platit intre timp datoriile, atunci IFN-urile iti pot aproba cererea.

Chiar daca IFN-urile nu au sedii in toate localitatile din tara, exista posibilitatea sa iei un credit online, varianta in care nu mai depinzi de localitatea de domiciliu, ci doar de bonitatea detinuta.

Pana la urma, nici nu conteaza daca esti din Neamt, Constanta, Craiova ori Botosani. Majoritatea IFN-urilor care acorda imprumuturi pentru datornici ofera posibilitatea accesarii online, asadar nu esti legat de deplasarea la sediul IFN-ului. Ai nevoie de un cont bancar unde sa primesti banii.

Principala cerinta a IFN-ului care iti acorda banii fara consultatea BC este aceea de a avea bonitatea necesarii care sa-ti permita rambursarea in bune conditi a imprumtului solicitat.

In urma analizei de risc efectuate de IFN, in urma cererii venite din partea clientului, se stabileste un coeficient admisibil pentru fiecare societate in parte. Daca te incadrezi in limitele admise ale riscului, creditul iti va fi aprobat.

Si acum, haideti sa vedem cateva dintre IFN-urile din piata care ofera imprumuturi pentru datornici in 2020:

  1. Viva Credit – ofera credite chiar si celor cu istoric negativ. Mai nou, cei de la Viva Credit si-au transformat produsul intr-o linie de creditare pe cinci ani, cu posibilitatea ca, daca rambursezi in 30 de zile, dobanda sa fie 0. Pe cei de la Viva Credit ii gasiti la nr de telefon 021 303 0080 ori 0372 402 500, de luni pana vineri de la 8:30 la 20:00, iar sambata si duminica intre 9:00 si 17:00.
  2. Credius – este un alt IFN care acorda credite si restantierilor, ei numesc aceste produse destinate si persoanelor cu istoric negativ – credite de redresare. La Credius ai acces la sume mari de bani, de pana la 40.000 de lei. Pe cei de la Credius ii gasiti la numarul de telefon 031 9005. Credius are Birouri in toata tara. Puteti sa ii contactati si pe email, la adresa salut@credius.ro.
  3. IFN Extra Finance – ofera produsul ExtraSimplu, un credit care este accesibil si celor inscrisi in Biroul de Credit. Ei ne informeaza ca la creditele lor au acces si persoanele cu istoric negativ inscrise in Biroul de Credit, cu conditia sa ai bonitatea necesara pentru a-ti rambursa la timp imprumutul. Pentru detalii, puteti suna la numarul de telefon 021 9258 sau 0784 777 444. Programul de lucru este de luni pana vineri de la 9:00 la 18:00.
  4. CreditFix ofera de asemenea credite rapide pentru restantieri. Suma maxima este de 3.000 de lei pentru o perioada de maxim 62 de zile. Pe cei de la CreditFix ii puteti contacta prin email la contact@creditfix.ro sau telefonic la numarul 0374 475 000. Programul de lucru este de luni pana vineri de la 9:00 la 18:00 si sambata de la 9:00 la 17:00.
  5. Fast Finance – ofera pentru restantieri creditul urgent, in cuantum de la 1.500 la 16.00 de lei cu rambursare in maxim 3 ani. Cei de la Fast Finance ne spun ca sunt flexibili cu situatiile din trecut si chiar daca verifica Biroul de Credit, ei au deschidere si pentru datornicii inscrisi cu restante in BC. Pe cei de la Fast Finance ii puteti contacta telefonic la numarul 021 9398, de la luni pana vineri de la 8:30 la 20:30, sambata de la 10:00 la 16:00, ori puteti sa le trimiteti email pe adresa suport@fast-finance.ro.
Citeste si  Credit IFN pentru restantieri

Acestea sunt cateva dintre IFN-urile vizibile din piata financiare care au deschidere si pentru persoanele inscrise ca datornici in Biroul de Credit.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies