Imprumut pentru persoanele cu istoric negativ

Last update: februarie 11, 2021

Daca si tu ai istoric negativ si esti in cautarea unui credit, vezi ce solutii ai in acest moment.

IFN-urile sunt singurele posibilitati pe care aceste persoane datornice le au de a mai face rost de bani.

Cei inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ sunt respinsi de regula de banci, deci nu au prea multe alternative.

Daca dintr-un motiv sau altul ai intarziat candva la plata ratei unui credit mai mult de 30 de zile, banca te-a raportat catre BC, iar scoringul tau a scazut.

Prezenta pe lista neagra a datornicilor bancilor inseamna pentru aceste persoane ingreunarea accesului la un nou imprumut.

Acorda bancile credite cu istoric negativ?

Bancile au in privinta creditarii reguli destul de drastice, fiecare client trebuie sa aiba un scor pentru a i se aproba cererea de imprumut.

Scorul acesta este calculat de fiecare banca in parte, in functie de politica de creditare a fiecarei institutii in parte.

Acest parametru se determina in functie de: scoring din BC, venit, grad de indatorare, vechime in munca, tip de contract de munca, tip de societate anagajatoare, localitate de domiciliu, etc.

Pe de lata parte, bancile acorda si credite fara loc de munca, atata timp cat clientii pot dovedi ca au venituri. Spre exemplu persoanele ce obtin venituri din activitati independente au inceput sa fie acceptate de banci la creditare, daca dovedesc ca au un venit stabil in timp.

Bancile sunt riguroase in privinta determinarii bonitatii clientilor si destul de reticente fata de persoanele cu istoric negativ, chiar daca restantele acestora nu sunt vechi, nici mari si nici de lunga durata.

Citeste si  Vrei un credit? Informeaza-te!

Unele banci mai fac totusi rabat de la aceste reguli si accepta unele dintre aceste persoane cu istoric negativ, cu conditia sa-si fi achitat intre timp datoria, aceasta sa nu fi avut valoare mare, iar perioada de intarziere sa fi fost si ea scurta.

Ce pozitie au IFN-urile fata de cei cu scoring slab de creditare?

Pentru obtinerea unui imprumut urgent de bani poti apela la una dintre IFN-urile care acorda credite fara consultarea Biroului de Credit, insa nu te astepta la sume mari.

Vestea buna este ca IFN-urile sunt extrem de promte in privinta creditarii, nu au cerinte prea multe si nici nu solicita acte numeroase.

Spre exemplu, cei de la Credius solicita pentru acordare sa ai venituri care sa-ti permita o rambursare in bune conditii a creditului si minim o luna vechime in munca. Credius este un caz fericit pentru ca de la ei poti imprumuta sume de pana la 40.000 de lei pe cinci ani.

Pe termen mai lung gasiti si la CreditFix – un alt IFN permisiv in privinta creditarii. De la ei puteti accesa pana la 10.000 de lei. De asemenea, de la Ferratum puteti accesa maxim 10.000 de lei, dar la ei prima accesare nu urca mai mult de 1.400 lei.

In rest, IFN-urile care accepta persoane cu istoric negativ acorda sume mai mici de bani: CreditPrime ofera imprumuturi pana la 4.000 de lei, Viva Credit acorda maxim 2.000 de lei, etc.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti?

Cerintele acestor societati care accepta persoane cu istoric negativ sunt destul de asemanatoare:

  • sa fii cetatean roman
  • sa ai o anumita varsta, in general intre 18 si 65 de ani (unele IFN-uri accepta si pensionari la creditare)
  • sa obttii venituri justificabile (extras de cont ori verificare la ANAF)
  • sa ai un grad de iindatorare sub pragul minim admis
Citeste si  Unde este cel mai scump sa traiesti? Urban, suburban ori rural?

Cum aplici pentru un credit?

Majoritatea acestor societati accepta accesarea online ori prin telefon, deci sunt proceduri simple, usor de realizat. Timpul de accesare este scurt – nu-ti ia mai mult de cateva minute sa completezi un formular online.

Daca aplici online, vei avea nevoie de fotografii ori scanuri dupa buletin si extras de cont.

Daca nu vrei sa primesti banii in contul bancar, poti opta la unele dintre institutiile financiare amintite mai sus (de exemplu Ferratum ofera aceasta facilitate), pentru ridicarea banilor de la ghiseul unei banci agreate de creditor.

Obtinerea unui imprumut cu istoric negativ poate fi destul de simpla, daca in prezent ai un venit sustenabil, nu ai un grad de indatorare mare si ai un serviciu stabil cu un contract de munca.

Daca nu stiti ce istoric de creditare aveti, puteti lua legatura cu cei de la Biroul de Credit pentru a obtine aceasta informatie.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies