Imprumut fara consultarea bazei de date a Biroului de Credit

Last update: ianuarie 16, 2020

Daca bancile nu concep acordarea unui credit rau platnicilor sunt inca IFN-uri care nu verifica Biroul de Credit in 2020

Ne sunt prezentate zilnic tot felul de oferte care chipurile ar da accesul rau platnicilor la finantare.

Realitatea este ca aceste persoane putin probabil sa obtina un credit de la banci ori de la IFN.

E adevarat ca mai sunt unele IFN-uri care nu verifica Biroul de Credit si astfel au sanse aceste persoane sa fie acceptate la finantare.

Celor inscrisi pe lista cu rau platnici din Biroul de Credit nu se inghesuie institutiile financiare sa le acorde bani imprumut.

Statutul de rau platnic este obtinut de o persoana raportata de o institutie financiara la BC ori la CRC .

Daca si tu vrei un imprumut de bani urgent si apari pe lista neagra a bancilor, trebuie sa stii la ce sa te astepti.

In primul rand, pentru a solicita un credit din postura de rau platnic ar trebui sa ai venituri robuste.

In al doilea rand, ar trebui sa nu mai ai restante active. Acest aspect este esential indeosebi pentru unele banci.

La IFN-urile care acorda credite fara consultarea Biroului de Credit nu este nevoie sa-ti justifici datoriile. Dar si costurile sunt pe masura riscurilor asumate de aceste societati.

Cei cu istoric de plata negativ nu sunt in cautare de sume mari. Majoritatea acestor persoane cauta sa se imprumute pana in 1000 de euro.

Suprizele pot aparea insa si la IFN-urile si bancile care accepta rau platnici la finantare, daca ti se calculeaza scoringul si este sub pragul admis de fiecare institutie in parte.

Cand aplici online la IFN-uri nu scapi de verificarea in Biroul de Credit. La unele institutii nebancare ti se cere acordul de verificare in BC.

Pentru venituri se foloseste interogarea bazei de date ANAF.

Pentru ca unele persoane nu au venituri inregistrate la administratia fiscala, acestea cauta credite fara verificare la ANAF, mizand exclusiv pe adeverintele de salariu oferite de angajatori.

La banca daca te adresezi, vei fi pus de la inceput sa-ti dai acordul de consultare a Biroului de Credit, deci nici pomeneala de acordare a unui credit fara sa ti se cunoasca scoringul din BC.

Imediat ce aplici la banca, ti se analizeaza eligibilitatea. Se tine cont de mai multe aspecte: scoring din BC, venit, grad de indatorare, vechime, tip de contract de munca, numarul de membri ai familiei, etc.

In ultimul an numarul restantierilor a scazut usor, probabil o consecinta a schimbarilor din ultima vreme, indeosebi pe partea de limitare a gradului de indatorare.

Multi dintre restantieri cauta sa se imprumute online. Au inteles ca unele IFN-uri dintre cele ce acorda credite online, nu consulta baza de date a Biroului de Credit.

Parerile sunt impartite cand vine vorba de imprumuturile facile acordate de IFN-uri. Unii sunt nemultumiti de dobanzile mari, altii se bucura de rapiditatea de obtinere a banilor si lejeritatea accesarii.

Citeste si  Imprumuturi rapide nebancare - Noutati

Adevarul este ca, in fapt, multi dintre cei bucurosi sa acceseze un credit nebancar online orin prin telefon de la IFN sunt dintre cei refuzati la finantare de catre banci.

Fiind refuzate de banci, unele persoane se orienteaza catre IFN-uri cu conditii usor de indeplinit si birocratie minima.

Plus de asta, creditul nebancar prin telefon nu se acorda cu garantii, ceea ce e oarecum linistitor pentru clientii speriati ca si-ar putea pierde casa, daca n-ar rambursa la timp banii imprumutati.

Asadar, intr-o varianta ce inseamna lipsa deplasarii, acte putine, conditii de eligibilitate scazute, consultare in Biroul de Credit cat sa se determine daca mai ai restante active sau nu, aceste credite nebancare usoare au crescut in popularitate in ultima vreme.

Oamenii au inceput sa nu mai fie atat de sceptici in privinta IFN-urile. Au aflat si ei intre timp ca aceste societati sunt autorizate si functioneaza legal.

Creditele nebancare pentru restantieri sunt oferite fara garantii, in baza unei eligibilitati minime. Accesarea lor se poate face online ori prin telefon.

IFN-ul este o societate financiara care, spre deosebire de banci, nu tine depozite. In rest, aceste societati acorda credite, unele dintre ele chiar si rau platnicilor, adica acelor persoane inscrise in baza de date a Biroului de Credit cu istoric negativ de plata.

Autorizarea IFN-urilor este facuta de BNR, institutie care le si supravegheaza indeaproape, solicitandu-le periodic raportate si monitorizandu-le activitatea pas cu pas.

Costurile creditelor nebancare sunt mari comparativ cu ce ofera bancile. Acesta fiind dezavantajul major al acestor produse.

Un alt neajuns al produselor oferite de IFN-uri sunt limitarile imprumuturilor la sume ce nu depasesc cateva mii de lei.

Nu sunt multe IFN-uri in piata la care restantierii pot apela pentru un credit. In fapt, ca sa ne exprimam cat mai aproape de realitate, nu mai sunt multe IFN-uri. Acest lucru se intampla pentru ca, multe dintre IFN-urile specializate pe microcreditare au iesit din piata ori si-au modificat portofoliul.

Printre cei mai neobositori clienti ai IFN-urilor raman tot restantierii.

Si in 2019, dupa cum banuim ca se va intampla si in 2020, unul din punctele arzatoare ale celor ce apeleaza la creditele nebancare va fi scoringul din BC.

Creditele fara consultarea Biroului de Credit vor fi in continuare la mare cautare, tinand cont ca numarul restantierilor desi a scazut, tot este unul destul de mare (in jur de 550 mii persoane).

Cum ajung oamenii restantieri la banci?

O intarziere mai mare de 30 de zile la plata ratei unui credit te porpulseaza direct pe lista neagra a datornicilor bancilor. Si gata. Din acel moment esti inscris in Biroul de Credit cu stigmatizarea de rau platnic.

Citeste si  Avantajele creditelor rapide pe termen scurt

Datornici sunt si in partea de credite ipotecare si in cea de credite de nevoi personale.

Daca ai un credit ipotecar in derulare, pentru ca ti-ai cumparat o casa cu cativa ani in urma, si intarzii mai mult de 30 de zile cu plata unei rate, banca te raporteaza la BC.

Daca va amintit cu ceva vreme in urma, a fost o intreaga tevatura cu creditele contractate in franci elvetieni. Multi oameni au ajuns in imposibilitatea de a-si achita ratele cand francul a crescut foarte mult ca valoare. Toata pleiada de datornici la creditele in franci a fost raportata la Biroul de Credit.

Unii oameni ajung sa se imprumute ca sa-si achite vechile datorii, unii se imprumuta sa-ti plateasca ratele altor credite. Datoriile acumulate in timp, necesitatile curente de bani pentru traiul de zi cu zi, te pot conduce rapid catre o indatorare masiva.

Nici micii imprumutati nu sunt scutiti de raportarea la Biroul de Credit, daca nu-si achita restantele. Cumparandu-ti un bun cu un credit ori platindu-l cu un card de credit, dar nerambursand la timp sumele datorate, poti foarte usor sa ajungi sa fii raportat la Biroul de Credit.

Odata ce ai ajuns pe lista neagra a institutiei amintite, ramai acolo timp de patru ani, perioada socotita din momentul in care iti stingi datoria.

Cat inca nu ti-ai achitat restanta pentru care ai fost raportat, putin probabil sa gasesti vreo institutie, banca ori IFN, care sa te mai imprumute.

Sunt multe IFN-uri care resping persoanele cu datorii curente. Chiar si cele permisive sunt reticente cand vine vorba de restantieri. Imprumuturile pentru datornici nu sunt produse individuale de finantare, ci mai degraba o formulare sub care aceste persoane incearca sa obtina o suma de bani.

Bancile acorda si ele credite rau platnicilor in cazuri rare, cand clientul nu mai are restante active, cand sumele datorate nu au fost mari, cand bonitatea actuala este exceptionala.

Cei insemnati negativ pe listele Biroului de Credit in 2020 n-au prea multe optiuni de a face rost de bani.

E adevarat ca societatile care admit restantieri la finantare nu acorda sume mari de bani. Perioadele de accesare sunt si ele restranse, de regula mai mici de 30 de zile (cat reprezinta perioada de la un salariu la altul, ori de la o pensie la alta).

Plus de asta, dobanzile sunt piparate in cazul acestor credite rapide pentru restantieri, semn ca societatile nebancare isi acopera astfel riscurile.

Cine acorda credite fara consultarea Biroului de Credit in 2020?

Printre IFN-urile care acorda credite restantierilor in 2019, amintim aici:

Credius – sustine ca ofera credite de redresare acestor persoane raportate la BC. De la acest IFN poti imprumuta pana la 40.000 de lei pentru 5 ani. Pentru a fi declarat eligibil, trebuie sa ai minim o luna vechime in munca.

Citeste si  Credite pentru studii oferite de un IFN

Ferratum – un alt IFN care admite si restantieri la creditare. Ofera imprumuturi in baza buletinului, pe termen scurt ori mediu. Primul imprumut nu poate fi mai mare de 1400 de lei.

Telecredit acorda credite online in conditii permisive. De la ei poti accesa maxim 2.000 de lei pentru maxim 30 de zile. Telecredit solicita acordul tau de verificare a bazei de date ANAF pentru interogarea veniturilor.

Ralfi IFN cunoscut in piata si sun numele de Garanti BBVA Credite de Consum este o alta societate nebancare la care poti apela pentru solicitarea unui credit fara verificare in Biroul de Credit. Acest IFN ofera alternative variate de finantare, imprumuturi cu valoare pana la 15.000 de lei ori chiar pana la 250.000 de lei.

V-am prezentat cateva IFN-uri la care puteti apela din calitatea de restantier la sume relativ mici de bani.

Daca doriti credite nebancare mari pe termen lung, n-aveti decat varianta ofertelor cu garantie ipotecara.

Printre societatile care acorda credite cu garantii in cuantum ridicat, si care admit si rau platnici la creditare, amintim aici: Easy Credit, Happy Credit, Fast Finance, Claret Euro Credit, etc.

Bancile sunt mai drastice cand vine vorba de conditii de eligibilitate. Daca doriti sa aveti o imagine de ansamblu asupra sistemului bancar romanesc, puteti sa vizualizati portalul ARB – Asociata Romana a Bancilor. Pe acea platforma gasiti si informatii bogate legate de educatia financiara.

Exista si banci care si-au exprimat pozitia vis-a vis de rau platnici.

Spre exemplu, cei de la Banca Transilvania spun ca ei nu resping instant orice cerere de credit de la cei cu istoric negativ de plata.

Am vazut ca si cei de la Raiffeisen au inserate printre conditiile de eligibilitatea cerinta ca cel ce solicita credit sa nu fi avut intarzieri la plata altor credite („Fara credite executate sau rambursate cu intarzieri mari si repetate”).

Care sunt cerintele comune de accesare a creditelor pentru restantieri?

  • varsta limitata, in general cuprinsa intre 18 si 65 de ani
  • venit minim solicitat variind intre 300 si 1000 de lei
  • sa nu ai restante active
  • sa ai un grad de indatorare mai mic de 40% pentru creditele in lei.

Creditele fara verificare in Biroul de Credit sunt acordate indeosebi online, dar si prin telefon. IFN-urile care permit accesarea prin telefon se adreseaza in special clientilor existenti, adica celor a caror bonitate este cunoscuta.

2 Comments
  1. C M
  2. L V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies