Imprumut doar cu buletinul fara loc de munca

Last update: ianuarie 26, 2022

Speri sa obtii un credit fara loc de munca stabil? Iata ce solutii ofera bancile si IFN-urile pentru cei fara serviciu.

Ce semnificatie are locul de munca in acordarea unui credit?

Locul de munca nu mai este un factor decisiv la acordarea unui credit bancar ori nebancar.

De ce? In primul rand pentru ca si bancile si IFN-urile au inceput sa accepte o gama mai larga de venituri la creditare, nu doar pe cele obtinute din salarii ori din pensii.

Mai mult de atat, unele institutii financiare au inceput sa dedice persoanelor ce obtin venituri din activitati independente produse personalizate.

Am vazut aceasta atitudine cu precaredere la bancile noi, ori la cele care tin mereu stindardul sus in privinta evolutiei, adaptandu-se la nou, imitand cumva ultimele tendinte in materie de produse financiare acordate in statele cu o economie dezvoltata.

Cu certitudine, un astfel de imprumut doar cu buletinul fara loc de munca il poti obtine de la IFN-uri.

Si daca optezi pentru IFN-uri trebuie sa faci dovada detinerii unui venit suficient care sa te incadreze sub limita admisibila a gradului de indatorare.

Daca e vorba de credite in lei, trebuie sa nu ai o impovarare mai mare de 40% din venitul net lunar obtinut, iar daca e vorba de credite in euro, impovararea poate merge doar pana la 20% din venitul net lunar.

Accesarea unui imprumut fara loc de munca nu mai este imposibila, atata timp cat ai surse venit principale si secundare acceptate de creditori.

Care este atitudinea bancilor fata de locul de munca al clientilor?

Bancile triaza persoanele care nu au loc de munca, retinandu-le doar pe cele care detin un venit substantial.

Citeste si  Esti interesat de un imprumut cu istoric negativ?

Altfel, bancile acorda credite cu vechime de minim trei luni la locul actual de munca si minim un an vechime in total, in majoritatea cazurilor. Varatiile de vechime admise de banci sunt mici.

Bancile acorda credite persoanelor fara loc de munca doar daca acestea pot dovedi ca au un venit constant permanent ce se continua si pe durata derularii contractului de imprumut.

Am vazut din acest punct de vedere o deschidere destul de importanta a bancilor vis-a-vis de veniturile admise.

IFN-urile sunt mult mai flexibile cand vine vorba de loc de munca si vechime in munca.

Poti obtine de la aceste societati un credit fara loc de munca daca dovedesti ca ai o bonitate acceptabila.

Indeosebi pe partea microcreditelor, standardele sunt scazute. In acest sector nici nu se solicita vechime in munca, este indeajuns sa demonstrezi ca ai venituri.

credit fara loc de munca

Pe partea de credite in rate acordate de acele IFN-uri care pastreaza o anumita exigenta in eligibilitate si acordare, exista niste restrictii inclusiv legate de loc de munca si vechime in munca.

Spre exemplu, cel mai facil credit mare acordat pe termen lung de la IFN-uri este cel de la Credius.

Acest IFN solicita o luna vechime minima in munca. Acorda credite in cuantum de la 1.000 de lei la 50.000 de lei, pe perioade de la 20 de luni la 60 de luni.

Obtinerea unui credit doar cu buletinul fara loc de munca este realizabila daca poti sa dovedesti ca ai venituri rezonabile care sa-ti permita rambursarea imprumutului contractat.

Cerinte pentru creditele din portofoliul IFN-urilor:

  • BRD Finance – vechime minima la locul actual de munca de 3 luni, venit minim 640 de lei, salariat, pensionar ori persoana fizica autorizata;
  • Cetelem – vechime in munca de minim 3 luni la ultimul loc de munca pentru angajatii pe perioada nedeterminata, iar pentru cei angajati pe perioada determinata se solicita minim 6 luni vechime.
  • Ralfi IFN (Garanti Credite de Consum) accepta la creditare persoane cu o vechime minima la ultimul loc de munca de 3 luni pentru creditele de consum si respectiv de 6 luni pentru creditele de nevoi personale. Ralfi FIN accepta o gama larga de venituri din: salarii, pensii, dividende, venituri din chirii, drepturi de autor etc.
  • Provident nu specifica daca solicita vechime in munca, ci indica un venit minim fix de 300 de lei pe lunara pentru creditul lor standard, rambursabil in rate saptamanale si lunare, si respectiv un venit minim net de 1.300 de lei net pe luna pentru creditul STAR, un produs rambursabil in rate lunare.
Citeste si  Oferte personalizate cu raspuns rapid

Daca ne uitam in ‘curtea’ IFN-urilor ce au in portofoliu exclusiv microcredite, acolo lucrurile sunt simple: o copie dupa buletin si una dupa extrasul de cont. Extrasul de cont tine loc aici de dovada de venit.

Asadar, daca ai incasat in ultima luna un venit, poti sa iei un credit rapid pe termen scurt de la IFN. Bine, nu ai acces la sume mari, dar daca e vorba de o urgenta, poti sa ti-o rezolvi in acest fel.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies