Imprumut doar cu buletinul fara loc de munca 2023

Te gandesti sa accesezi un credit fara loc de munca statornic? Multi tineri sunt in aceasta situatie, unii studenti, altii someri.

A existat un timp in care bancile acordau credit fara loc de munca, fara sa-ti solicite dovezi de venituri. In acea perioada oamenii achizionau in special electronice si electrocasnice in baza CI-ului, fara dovezi de venit. Consecintele acelor vremuri au fost grave si multi dintre clienti au ajuns in BC datorita neachitarii la timp a ratelor.

Acel timp a trecut, dar speranta nu a murit. Azi au ramas IFN-urile care sunt mai permisive si care te pot imprumuta chiar daca nu ai un venit mare, chiar daca nu ai un loc de munca stabil.

Sunt multi tineri, in special studenti care doresc un astfel de produs. Aceste persoane care nu au un loc de munca permanent se bazeaza doar pe calitatea de girant a parintilor.

Exista produse financiare speciale pentru tineri si studenti, dar nicio institutie financiara nu te va imprumuta daca nu-ti dovedesti bonitatea.

Poti accesa un credit rapid online fara loc de munca de la orice institutie financiara, atata timp cat venituri acceptate de creditor.

Pana la urma conteaza si tipul veniturilor, dar nu intr-atat incat sa fi refuzat la creditare de toate institutiile.

Capacitatea de a rambursa imprumutul este definitorie atat pentru IFN-uri cat si pentru banci.

Si sa nu uitam, toate institutiile financiare trebuie sa verifice gradul de indatorare – este o obligatie amintita des de cei de la BNR.

Ce semnificatie are locul de munca in acordarea unui credit?

Locul de munca nu mai este un factor decisiv la acordarea unui credit bancar ori nebancar.

De ce? In primul rand pentru ca si bancile si IFN-urile au inceput sa accepte o gama mai larga de venituri la creditare, nu doar pe cele obtinute din salarii ori din pensii.

Un credit fara loc de munca este o doleanta a celor care obtin venituri din activitati independente si care nu au un serviciu stabil – nu au contract de munca. Aceste persoane isi pot dovedi bonitatea prin extrase ANAF.

Mai mult de atat, unele institutii financiare au inceput sa dedice persoanelor ce obtin venituri din activitati independente produse personalizate.

Am vazut aceasta atitudine cu precaredere la bancile noi, ori la cele care tin mereu stindardul sus in privinta evolutiei, adaptandu-se la nou, imitand cumva ultimele tendinte in materie de produse financiare acordate in statele cu o economie dezvoltata.

Cu certitudine, un astfel de imprumut doar cu buletinul fara loc de munca il poti obtine de la IFN-uri.

Si daca optezi pentru IFN-uri trebuie sa faci dovada detinerii unui venit suficient care sa te incadreze sub limita admisibila a gradului de indatorare.

Daca e vorba de credite in lei, trebuie sa nu ai o impovarare mai mare de 40% din venitul net lunar obtinut, iar daca e vorba de credite in euro, impovararea poate merge doar pana la 20% din venitul net lunar.

Accesarea unui imprumut fara loc de munca este posibila, atata timp cat ai surse venit principale si secundare acceptate de creditori.

Bancile acorda imprumut fara loc de munca?

Bancile triaza persoanele care nu au loc de munca, retinandu-le doar pe cele care detin un venit substantial.

Insa, locul de munca stabil nu mai este eliminatoriu pentru accesarea unui credit bancar. Astazi sunt acceptate mai multe forme de venituri.

De regula, bancile clasifica veniturile in doua grupe mari: grupa principala (venituri suficiente pentru eligibilitate) si grupa secundara (venituri supliment ce pot completa veniturile principale pentru obtinerea unui imprumut mai mare, dar insuficiente pentru a accesa un credit doar in baza lor).

Acordarea unui credit fara loc de munca 2023 depinde foarte mult de grupa careia ii apartine venitul tau, daca e catalogat drept principal ori secundar.

Dividendele, de exemplu, rareori pot constitui venit pentru accesarea unui credit daca sunt singurul tau venit.

In aceeasi masura, bancile sunt atente si la alte criterii de eligibilitate, nu doar la tipul de venit obtinut.

Altfel, bancile acorda credite cu vechime de minim trei luni la locul actual de munca si minim un an vechime in total, in majoritatea cazurilor. Varatiile de vechime admise de banci sunt mici.

Bancile acorda credite persoanelor fara loc de munca doar daca acestea pot dovedi ca au un venit constant permanent ce se continua si pe durata derularii contractului de imprumut.

Am vazut din acest punct de vedere o deschidere destul de importanta a bancilor vis-a-vis de veniturile admise.

IFN-urile sunt mult mai flexibile cand vine vorba de loc de munca si vechime in munca.

Poti obtine de la aceste societati un credit fara loc de munca daca dovedesti ca ai o bonitate acceptabila.

Indeosebi pe partea microcreditelor, standardele sunt scazute. In acest sector nici nu se solicita vechime in munca, este indeajuns sa demonstrezi ca ai venituri.

credit fara loc de munca

Cerinte pentru creditele din portofoliul IFN-urilor

Pe partea de credite in rate acordate de acele IFN-uri care pastreaza o anumita exigenta in eligibilitate si acordare, exista niste restrictii inclusiv legate de loc de munca si vechime in munca.

Spre exemplu, cel mai facil credit mare acordat pe termen lung de la IFN-uri este cel de la Credius.

Acest IFN solicita o luna vechime minima in munca. Acorda credite in cuantum de la 800 de lei la 50.250 de lei, pe perioade de la 6 de luni la 60 de luni.

Obtinerea unui credit doar cu buletinul fara loc de munca este realizabila daca poti sa dovedesti ca ai venituri rezonabile care sa-ti permita rambursarea imprumutului contractat.

Conditii impuse de IFN-uri vizibile in piata

  • BRD Finance – vechime minima la locul actual de munca de 3 luni, venit minim 640 de lei, salariat, pensionar ori persoana fizica autorizata;
  • Credius – vechime in munca de minim 1 luna la ultimul loc de munca pentru angajatii pe perioada nedeterminata, iar pentru cei angajati pe perioada determinata se solicita minim 6 luni vechime.
  • Ralfi IFN (Garanti Credite de Consum) accepta la creditare persoane cu o vechime minima la ultimul loc de munca de 3 luni pentru creditele de consum si respectiv de 6 luni pentru creditele de nevoi personale. Ralfi FIN accepta o gama larga de venituri din: salarii, pensii, dividende, venituri din chirii, drepturi de autor etc.
  • Provident nu specifica daca solicita vechime in munca, ci indica un venit minim fix de 300 de lei pe lunara pentru creditul lor standard, rambursabil in rate saptamanale si lunare, si respectiv un venit minim net de 1.300 de lei net pe luna pentru creditul STAR, un produs rambursabil in rate lunare.

Daca ne uitam in ‘curtea’ IFN-urilor ce au in portofoliu exclusiv microcredite, acolo lucrurile sunt simple: o copie dupa buletin si una dupa extrasul de cont. Extrasul de cont tine loc aici de dovada de venit.

Asadar, daca ai incasat in ultima luna un venit, poti sa iei un credit rapid pe termen scurt de la IFN. Bine, nu ai acces la sume mari, dar daca e vorba de o urgenta, poti sa ti-o rezolvi in acest fel.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies