Esti in cautarea unor credite pentru pensionari? Vezi ce optiuni ai.

Solutii de imprumut dedicat pensionarilor oferte atat bancile cat si IFN-urile.

Cei doritori in accesa credite pentru pensionari trebuie sa stie ca aceste produse nu au prea multe facilitati la accesare in afara de varsta maxima admisa.

Exista, e adevarat, unele institutii financiare care pretind de la pensionari venituri mai mici decat ceea ce solicita de la salariati, de exemplu.

Daca si tu esti la o varsta venerabila si doresti sa aolici pentru credite pentru pensionari, cu siguranta te gasesti intr-o situatie financiara dificila.

Poti urmari si compara oferte de la banci si de la IFN-uri pentru a descoperi ce oferta este mai avantajoasa si a vedea ce conditii de eligibilitate poti indelini. Insa, noi incercam sa sintetizam pentru voi aceste informatii, pentru a avea la indemana exact ceea ce va trebuie pentru a va imprumuta in cunostinta de cauza.

Daca sunteti intr-o graba mare, puteti sari peste mai multi pasi si puteti aborda direct creditele online. In acest fel, obtineti rapid suma dorita de bani, in conditii destul de usoare.

Noi incercam sa venim in ajutorul pensionarilor, oferindu-le mai multe directii de analizat, ca in final sa opteze pentru o solutie optima, avantajoasa fiecaruia in parte.

Daca va pregatiti pentru o viitoare perioada de pensionar, puteti sa va informatii despre modul cum se poate folosi un calculator de pensii.

Penttru apleca de la un punct comun, haideti sa incecam sa raspundem la niste intrebari pe care le-ar putea adresa un pensionar inainte de solicitarea unui credit.

Exista credite pentru pensionari ca produse aparte?

Raspunsul este unul afirmativ, in primul rand in cazul bancilor, rar se intampla ca un credit clasic sa depaseasca limita de iesire la pensie. Dar, bancile au in portofoliu si credite pentru pensionari, unele dintre ele numite exact asa, altele cu denumiri oricum sugestive (credite pentru senior, credite pentru persoane in varsta etc).

Oferte bancare dedicate pensionarilor

Creditul Senior de la Banca Transilvania este simplu de accesat, are rate fixe, 0 comision de analiza dosara, dobanda avantajoasa. Iti permite accesarea unei sume de bani de pana la 40.000 de lei pentru 5 – 59 luni. Creditul pentru pensionari BT se acorda celor cu un venit de cel putin 640 de lei si cu maxim 75 de ani la finalul contractului de creditare.

Dar nu doar aceste credite se adreseaza pensionari, sunt si alte tipuri de finantari in piata. Spre exemplu, cei de la Raiffeisen ofera pensionarilor un overdraft (un descoperit de cont)

BCR ofera si ea un descoperit de cont pentru pensionari, pentru cei ce aceseaza pachetul COMODO. Poti dispune in acest fel de pana la 3 pensii nete in contul tau direct, plus un bonus de 0,2% pentru depozitul in lei constituit.

Patria Bank ofera credite pentru pensionari, dar si carduri si economii. Pachetul oferit de aceasta banca se deschide fara niciun cost, in lei. La deschidere se emite un card de debit Visa atasat contului. Printr-un overdraft poti sa ai la indemana o suma de bani cu o dobanda foarte avantajoasa de doar 6.5%.

Dupa cum observam, credite pentru pensionari prin descoperire de cont este cea mai frecventa forma de finantare pentru seniori.

Credite nebancare pentru pensionari

Pe partea IFN-urilor gasim si alte oferte, unele de credite dedicate pensionarilor:

 • BT Direct – credit Senior – imprumuturi rapide cu rate fixe si zero comision de analiza, plus o asigurare de viata gratuita. Pensionarii au la indemana sume de bani de pana la 40.000 de lei pentru perioade intre 6 si 59 de luni. Se cere: varsta maxima de 75 de ani, venit minim net de 640 de lei pe luna. Actele necesare: buletin, ultimul cupon de pensie si decizia de pensionare.
 • CreditPrime – ofera o linie de credit pentru doi ani si pentru persoanele ajunse la varsta senectutii. Poti imprumuta maxim 4.000 de lei. Daca rambursezi in primele 30 de zile obtii dobanda 0%. Pentru accesare aveti nevoie de talon de pensie (o poza). Cererea se aprba in 2 minute.
 • Credius ofera la randul lor credite pentru pensionari, produse prin care poti accesa sume de bani intre 1.500 si 50.000 de lei, pentntru perioade cuprinse intre 12 si 60 luni. Credius spune ca ofera credite indiferent de varsta, in doar 60 de minute. Dupa afirmatiile lor au clienti si in varsta de 92 de ani!! Va trebuie ultimul talon de pensie si buletinul.
 • CreditFix ofera un imprumut pentru pensionari de pana la 4.000 de lei si persoanelor cu varsta maxima de 70 de ani. Imprumutul pentru pensionari de la CreditFix este dedicat seniorilor, celor cu pensii mici, celor ce au nevoi urgente si care nu fac fata cheltuitelilor de moment.
 • iCredit pensionar este o silutie rapida dedicata seniorilor. Poti imprumuta fara garantii, cu rate lunare, chiar de la tine de acasa. Sumele maxime accesibile sunt de 6000 de lei pentru cel putin 6 luni. Se achita in rate lunare egale. Oferta de credit iCredit este una disponobila si la domiciliu, precum este si aceste imprumut pentru pensionari. iCredit fiind unul din IFN-urile care permit si rambursare lunara si saptamanala.

Majoritatea IFN-urilor acorda credite online pentru pensionari cu documentatie minima.

Noi va sfatuim sa fiti atenti la costuri pentru ca in multe cazuri credite rapide online pot fi scumpe si va pot destabiliza financiar. Accesati-le doar daca aveti o urgenta.

Ce informatii trebuie sa cunosti

 • dobanda anuala efectiva – DAE
 • taxe si comisioane posibile
 • conditiile de plata si consecintele in caz de intarzieri )penalizari)

Este important de asemenea sa cunoasteti caracteisticile produsului,inainte de a-l accesa.

Trebuie neaparat sa stiti si cum stati cu eligibilitatea, daca aveti venitul necesar, daca nu ati depasit gradul de indatorare admis, daca aveti un istoric bun de creditare etc.

credit pentru pensionari

Care sunt avantajele creditelor pentru pensionari cu pensie mica?

Exista solutii de credite pentru pensionarii cu pensii mici, in general venitul pretins de institutiile financiare acestei categorii sociale sunt mai mici decat ceea ce se solicita de la salariati.

Noi am mai vorbit despre finantarea retragerii la pensie, discutand despre schemele de pensionare existente in Romania.

Atat bancile cat si IFN-urile tin cont ca pensionarii au venituri mai mici si fac distinctia la acordarea creditelor pentru venitul minim solicitat.

Iata cateva avantaje remarcate de noi:

 • poti aplica usor online, fara batai de cap, atat la IFN cat si la banca (la banca acolo unde soliciti un overdraft – p descoperire de cont)
 • actele necesare sunt putine
 • conditiile la aplicare sunt si ele reduse in comparatie cu alte sociale
 • in majoritatea cazurilor, raspunsul este rapid
 • poti sa primesti banii in cont foarte rapid, atat in cazul descoperii de cont de la banci cat si a creditelor rapide online de la IFN.

Exista solutii de credite chiar si pentru pensionarii pe caz de boala – oferte cu dobanda avantajoasa.

Rata dobanzii in acest caz este corespunzatoare sumelor utilizate din cont – vorbind despre descoperitul de cont. Bancile analizate de noi spun ca platesti dobanda doar la sumele folosite.

Ce sa aleg, dobanda fixa ori variabila?

Si in cazul pensionarilor creditele pot avea dobanda fixa ori variabila. De principiu, dobanda fixa este mai sigura, iti ofera posibilitatea sa cunosti efectiv sumele pe care le ai de rambursat, fara variatii surpriza pe parcurs.

Pe de alta parte, creditele pentru pensionari cu dobanda variabila sunt mai ieftine, dobnda lor este mai mica.

Cea mai buna optiune o alegi dupa ce analizezi in totalite ofertele pentru care esti eligibil.

In concluzie

Fiindca e clar ca sunteti in cautarea de credite pentru pensionari daca ati ajuns pana aici, iata ce trebuie sa stiti in mod special despre aceste produse:

 • aceste imprumuturi se acceseaza usor in timp scurt
 • trebuie sa gasesti cea mai avantajoasa oferta inainte de a accesa in functie de eligibilitatea ta (venituri curente, grad de indatorare)
 • alege imprumutul cu costurile cele mai avantajoasa
 • fii atent cand compari costuri sa alegi intotdeauna dobanda anuala efectiva
 • la banci e mai ieftin, dar conditii sunt mai stricte
 • la IFN-uri credite de consum sunt mai ieftine decat microcredite (sume mici de bani acordate pentru perioade scurte de timp)
 • fii atent la posibilele penalizari in caz de intarzier (acestea pot fi foarte mari in unele cazuri)
 • nu uita ca ai la dispozitie 14 zile in care sa te razgandesti, daca asta consideri ca este bine sa faci.
2 Comments
 1. M J 2 ani ago
 2. R F 2 ani ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GDRP | T&C | Privacy | Cookies