E posibila obtinerea unui card de credit cu istoric negativ?

Accesarea unui card de credit chiar daca ai istoric negativ depinde mult de veniturile tale actuale si de siguranta obtinerii lor.

Spre deosebire de credite care se acorda facil de multe IFN-uri, cardurile de credit se gasesc foarte rar in portofoliul IFN-uri, si atunci cand se gasesc sunt in co-branded.

Ne-am pus aceasta problema a obtinerii unui card de credit cu istoric negativ, in conditiile in care se stie deja ca suntem o tara cu un grad mare de indatorare.

Persoanele care nu reusesc sa-si achite ratele la banci sunt si ele numeroase, iar numarul lor este in crestere dupa statisticile oferite de BNR.

Este plauzibila obtinerea unui card de credit cu istoric negativ?

In primul rand haideti sa ne intelegem, faptul ca apari in Biroul de Credit nu inseamna ca esti si datorinic. Aceasta societate inregistreaza nu doar comportamentele negative, ci si pe cele pozitive ale celor care interactioneaza cu institutiile financiare.

Cand ai participat insa la crearea unui eveniment soldat cu diminuarea scoringului de credit, se cheama ca ai istoric negativ si te vei imprumuta greu de acum inainte.

Neplata unor rate poate conduce la aceasta situatie.

Cum va spuneam, insa, cardul de credit este mai mult apanajul bancilor, iar la banci razbat greu cei cu istoric negativ.

Totusi, exista cateva oferte de carduri aflate in portofoliul IFN-urilor care accepta si persoane cu istoric negativ.

Una dintre aceste oferte este Axi Credit, un produs marca Axi Finance IFN.

Chiar daca va este cunoscuta, chiar daca nu, va putem spune ca acest IFN are o reputatie buna in piata. Daca aveti curiozitatea, pe motoarele de cautare sunt recenzii ale acestui IFN. Din ce am remarcat noi, exista un numar de 635 de recenzii, cu un scor de 4,7, un scor mare pentru o societate nebancara.

Cum ajungi in categoria celor cu istoric negativ?

Asa cum spuneam anterior, daca ramai in urma cu plata unor rate, scorul din BC ti se va diminua. El nu va ajunge efectiv negativ, dar poate sa scada foarte mult.

In prezent, un scor acceptabil pentru bancile din Romania incepe de la 500-550 ori chiar mai sus. Ce este sub, inseamna automat respins la creditare.

Dar, asta nu inseamna ca cei care au un scor mai mic nu se pot imprumuta. O pot face, dar nu de la banci, ci de la IFN.

Si iata, ca am gasit si unul dintre motivele pentru care IFN-urile sunt atat de curtate in ultima vreme.

Ca sa fie clar, o data ce nu ai platit o rata, din momentul in care trec 30 de zile de la data scadenta, institutia financiara te poate raporta la Biroul de Credite. Acest lucru atrage dupa sine micosarea scorului FICO.

Mai exista si varianta neinchiderii unor carduri de credite, dar si a unor fraude cu carduri. Si aceste evenimente atrag dupa sine diminuarea scorului de credit.

Pentru unii poate parea neimportanta aceasta scadere. Insa, pentru altii este clar un lucru serios. Asta se intampla pentru ca bancile analizeaza cu atentie bonitatea clientilor si un scor negativ inseamna o situatia financiara precara. De aici nu rezulta decat un singur lucru: o persoana care nu este capabila sa-si achite datoriile.

Un astfel de comportament este clar unul care nu va sustine in obtinerea unui nou imprumut ori a unui card de credit.

E adevarat ca sunt IFN-uri care nu verifica Biroul de Credit, dar costurile nu sunt deloc mici, daca ne raportam la banci si la asteptarile noastre.

Cum procedezi pentru a obtine un card de credit cu istoric negativ?

In primul rand trebuie sa aveti o imagine de ansamblu asupra pesiajului financiar.

Este clar ca trebuie sa cauti acei creditori care iti pot acorda credit in acest conditii.

Unele societati iti pot pune la dispozitie solutii personalizate, altele iti vor solicita garantii suplimentare, iar altele s-ar putea sa fie mai tolerante cu trecutul vostru financiar.

O data ce ai gasi creditorii, trebuie sa compari costurile si celelalte conditii de accesare, pentru a le gasi pe cele mai favorabile.

Daca ai ales creditorul, n-ai decat sa purcezi la accesare.

Primul pas este sa te inregistrezi pe platforma online, apoi sa soliciti suma dorita in limitele acceptate de creditor si sa aplici propriu-zis.

O sa ti se ceara documente, o sa ti se ceara informatii. Ai grija sa le trimiti pe toate, completate corect.

Ce fac daca mi-a fost respins un card de credit cu istoric negativ?

Respingerile fac parte din proces. Nu trebuie sa dezarmezi.

Puteti insa transforma o respingere intr-o oportunitate de crestere, de informare suplimentara.

Este adevarat ca mai multe cereri vor conduce la diminuarea scorului, dar, gestionarea situatiei te poate conduce pana la urma la obtinerea creditului dorit.

Se poate imbunatatii scorul de credit?

Da, exista o serie de actiuni pe care le poti intreprinde pentru a-ti creste scorul de credit.

Spre exemplu, poti sa-ti achiti datoriile trecute.

De asemenea, poti incerca sa-ti sporesti veniturile actuale.

Apoi, n-ar strica sa adopti niste obiceiuri financiare mai sanatoate si rezultatul se va vedea clar in cateva luni.

Si, nu in ultimul rand, cardurile de credit sunt niste instrumente excelente pentru refacerea scorului de credit.

Nu te gandi totusi sa aplici la mai multe carduri, efectul nu va fi unul pozitiv pentru istoricul tau, dimpotriva. Este bine sa te concentrezi pe aplictii de calitate si sa alegi carduri care sa se plieze pe nevoiel tale financiare.

Obtinerea unui card de credit cu istoric negativ poate fi o provocare pentru multi. Este clar insa ca daca te informezi si ai o abordare pozitiva, acest demers va fi unul de succes.

Fa-ti timp pentru a-ti intelege situatia financiara, pentru a gasi solutii personalizate si pentru a gasi acea cale atat de necesara a redresarii financiare.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies