Cum obtii un credit fara dovada de salariu?

Bancile si IFN-urile vor sa ai un venit minim justificabil, chiar daca nu solicita expres o adeverinta de salariu ori de venit.

Cand vrei sa obtii un imprumut, din cauza unei probleme financiare, iti pui problema daca te califici.

Daca n-ai mai avut contact cu institutiile financiare cam de multisor, s-ar putea sa fi ramas la ideea ca ai inca nevoie de o adeverinta de venit pentru a obtine un imprumut.

Majoritatea nu-ti mai solicita un astfel de acte, veniturile verificandu-se astazi prin intermediul ANAF.

Aceia care nu au totusi veniturile inregistrate la ANAF, partial ori total, trebuie sa vina cu acte justificative.

Daca te aflii in situatia de a solicita un credit, indiferent de nevoia care te determina sa apelezi la un astfel de produs, este important sa ai habar despre ceea ce se cere pentru a aplica.

Orice om se intreaba intai cum face sa obtina suma dorita de bani, unii plecand din start de la ideea de a solicita un credit fara adeverinta de venit, pentru ca au reminiscente din trecut, in speta informatii neactualizate.

Modalitati de a te imprumuta fara adeverinta de salariu

Atunci cand ai nevoie de bani si nu ai un venit stabil sau dovada de salariu, poate fi dificil sa obtii un credit. Dar nu este imposibil. Exista optiuni disponibile pentru cei care doresc sa obtina un credit fara dovada de salariu. In acest articol, vom explora cateva dintre cele mai bune optiuni pentru a obtine un astfel de credit.

 1. Creditul cu garantie

Una dintre cele mai bune optiuni pentru a obtine un credit fara dovada de salariu este creditul cu garantie. Acest tip de credit implica punerea unei garantii, cum ar fi o proprietate sau un automobil, in schimbul imprumutului. Daca nu poti rambursa creditul, garantia poate fi luata de catre creditor. In cazul in care detii o proprietate, creditul ipotecar cu garantie poate fi o optiune pentru tine.

 1. Creditul cu giranti

O alta optiune pentru a obtine un credit fara dovada de salariu este creditul cu giranti. Acest tip de credit implica implicarea unei terte persoane care va fi responsabila pentru plata imprumutului, in cazul in care tu nu poti sa faci acest lucru. De obicei, acesta este un membru al familiei sau un prieten apropiat. Este important sa retineti ca, daca nu puteti rambursa imprumutul, girantul poate fi obligat sa plateasca.

 1. Creditul de nevoi personale

Creditul de nevoi personale este o alta optiune pentru cei care doresc sa obtina un credit fara dovada de salariu. Acest tip de credit poate fi obtinut fara a fi necesara o dovada de salariu, dar este important sa ai un istoric bun de credit pentru a fi eligibil. Daca ai un istoric bun de credit, dar nu ai o dovada de salariu, acesta poate fi o optiune buna pentru tine.

 1. Creditul rapid

Creditul rapid poate fi, de asemenea, o optiune pentru cei care doresc sa obtina un credit fara dovada de salariu. Aceste tipuri de credite sunt aprobate rapid, dar au, de obicei, o dobanda mai mare decat alte tipuri de credite. In plus, acestea sunt de obicei pentru sume mici de bani, deci nu sunt o optiune buna pentru nevoile financiare mai mari.

 1. Creditul cu card de credit

Daca ai un card de credit, ai posibilitatea sa obtii un credit fara dovada de salariu prin intermediul acestuia. Tot ce trebuie sa faci este sa faci o cerere pentru un transfer de bani sau un avans de numerar prin intermediul cardului de credit. Cu toate acestea, este important sa retineti ca aceasta optiune poate avea o dobanda mare si, de asemenea, sa fiti constienti de limitele de credit.

Ce presupune accesarea unui credit fara adeverinta de salariu?

Creditul fara adeverinta de salariu iti ofera sansa de a imprumuta bani fara sa prezinti acest act.

Pentru ca el exista ca atare in oferta unor societati nebancare, este bine sa stii la ce sa te astepti.

De regula, IFN-urile nu-ti solicitia adeverinta de salariu de la locul de munca. Dar, ar fi bine sa stiti ca nici bancile nu mai au pretentia unui astfel de act.

Asadar, poti obtine un imprumut de bani simplu, fie de la banci (poti folosi mai nou aplicatiile de internet si mobile baning) ori de la IFN (obtinand un extras de cont tot prin accesarea internet baning-ului).

Daca veniturile iti sunt inregistrate la ANAF, lucrurile sunt simple, tu trebuie sa-ti dai acordul de verificare si ai rezolvat, scapand de prezentarea altor acte de venit.

Daca nu ai venituri inregistrate la ANAF, unele institutii iti pun la dispozitie formulare tip (adeverinta de venit ori adeverinta de salariu), pe care trebuie sa o descarcati de pe platformele lor online si pe care trebuie sa o duci la serviciul propriu pentru a fi completata).

Din start e bine sa stiti ca, cu cat aveti o eligibilitate mai mica, cu atat aveti mai putine sanse la banci si veti fi nevoiti sa accesati produse mai scumpe de la IFN.

Bine, mai poti lua in calcul si sporirea veniturilor tale actuale, pentru a te califica la un credit mai accesibil din punct de vedere al costurilor.

Exista informatii suficiente in mediul online care sa te ajuta sa intelegi care sunt conditiile pentru a obtine un imprumut avantajos. Poti consulta forumuri de specialitate, blogguri ori alte platforma online cu specific financiar.

Care sunt avantajele de a accesa fara adeverinta?

In primul rand, atunci cand nu trebuie sa mai prezinti acest act, limitezi foarte mult timpul de asteptare pentru acordarea unui credit.

Completarea unui astfel de document de catre servicul de contabilitate al firmei unde lucrezi (mai ales daca e o institutie de stat) dureaza si poate sa te intarzie in obtinerea banilor doriti.

Pe cand, daca nu ti se solicita adeverinta, ci doar acordul de verificare ANAF (pe care il poti furniza online cu semnatura electronica), timpul se diminueaza semnificativ. Practic de la cateva zile se ajunge la cate ore.

Ca sa simplificam, iata pe scut beneficiile oferite de un astfel de produs:

 • poti accesa rapid
 • nu astepti adeverinta de salariu ori de venit de la angajator
 • actiunea este cat se poate de discreta daca nu apelezi la angajator sa-ti ofere dovezi de venituri
 • aplici online, indiferent de locul unde te gasesti
 • dureaza mult mai putin verificarea
 • primesti banii in cont, si dispui de ei cum doresti
 • procesul este unul transparet

Cum accesezi un imprumut fara adeverinta de salariu?

Pentru ca orice om isi doreste sa nu piarda timp cu diverse operatiuni, a nu te deplasa pentru solicitarea unui imprumut reprezinta din start un avantaj.

Cand te gasesti intr-un impas financiar, probabil ca singurul lucru pe care ti-l doresti este sa pierzi timpul cu accesarea.

Asadar, presupunem din start ca esti in mare graba si u vrei sa pierzi timp pe la ghisee cu acte si dosare cu sina.

Poti sa-ti rezolvi problema rapid, daca apelezi la un credit fara adeverinta de salariu, pentru ca in acest caz vei primi banii in cateva ore, fara sa iesi din casa.

Pasii sunt urmatorii:

 • aplici la o institutie financiara online (banca sau IFN)
 • daca n-ai mai avut contactat anterior cu acea institutie financiara, trebuie sa-ti deschizi un cont pe platforma online, iar apoi sa te autentifici cu ID-ul si parola corespunzatoare.
 • completezi campurile libere si incarci actele necesare (fotografiezi ori scanezi)
 • ti se analizeza cererea si esti instiintat prin internet ori prin telefon daca ti s-a aprobat imprumutul
 • daca ti-a fost aprobata cererea, ti se vireaza banii in cont (prin transfer bancar, in functie de care se determina si timpul de primire a banilor in cont; in cazul in care se face transferul la aceeasi banca, timpii sunt mai scurti, daca e transfer intre banci.

Ce trebuie sa retii?

Daca ai venituri inregistrate la ANAF, nu ai nevoie de nicio alta dovada de venit, dacat daca ai venituri suplimentare, neinregistrate.

In functie de eligibilitatea ta poti opta pentru un produs sau altul, in speta poti accesa de la banci ori de la IFN.

Daca ai nevoie de o suma mica de bani, nu te vei lovi neaparat de gradul de indatorare, insa, daca suma dorita de tine este mare, s-ar putea sa ai o problema. Acest lucru este valabil si in cazul bancilor si in cazul IFN-urilor.

Daca vrei confort si rapiditate, s-ar putea sa platesti mai mult pe dobanda.

Daca doresti costuri mici si sume mai mari, trebuie sa ai o eligibilitate excelenta (vechime mare in munca, venit mare, varsta medie, istoric bun de creditare etc).

GDRP | T&C | Privacy | Cookies