Credite pentru romanii din Germania. E simplu de obtinut?

Este complicat sa acceseze credite in Germania romanii ce muncesc in aceasta tara? Cateva sfaturi binevenite.

Exista o deschidere din partea unor banci care ofera credite romanilor ce lucreaza in Germania.

Iata cum ajung unele persoane venite din zonele mai sarace ale Europei sa aiba deschidere catre imprumuturi mai ieftine.

Bineinteles ca este cel mai bine sa cauti o banca care acorda cel mai usor credite in Germania. Daca nu o gasesti, exista posibilitatea sa incerci in tara.

Indiferent de locul si de institutia aleasa, tot trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate.

In Romania, spre exemplu, ai nevoie de o vechime de cel putin trei luni la locul actual de munca si de un an in general. Aceasta cerinta o intalnim la majoritatea bancilor romanesti.

Cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit in Germania? Ei bine, cele mai multe banci din Germania pretind sa ai macar sase luni de vechime in munca.

Oricum ar fi, exista o cerere de conditii Schufa – o agentie de credit germana, pe unde trebuie sa treceti inainte de a vi se acorda un imprumut (un fel de Biroul de Credite de la noi din Romania).

Sunt si cazuri in care poti contracta un credit in Germania fara Schufa, daca apelezi la banci din afara Geramaniei. Spre exemplu, te poti orienta la tarile din jur: Elvetia, Liechtenstein, etc.

Altfel, bancile germane acorda credite doar cu Schufa, adica cu o verificare amanuntita a istoricului de creditare.

Plecat la munca in Germania si ai nevoie de bani imprumut?

Pentru orice imprumut in Germania, veti trece prin SCHUFA. De asemenea, si cei care apeleaza la o refinantare ori un card de credit sunt verificati. Trecutul de creditare este un parametru important pentru bancile germane.

Schufa este o societate ce verifica si estimeaza bonitatea clientilor.

In functie de calificativul acordat de Schufa, dupa o evaluare amanuntita a solvabilitatii, poti sa ajungi sa-ti deschisi un cont bancar prin card de credit si sa ai acces mai departe la un imprumut, daca banca vi-l aproba.

Daca sunteti catalogat intr-o clasa mica de risc, aveti sanse mai mari la a obtine un imprumut.

Sunt cetateni ce vin din Europa de Este si care intampina unele dificultati in obtinerea unui credit, a unei linii de credit ori a unui card.

In acest context, in Romania pozitia bancilor este una mai flexibila, fara atatea restrictii precum impun bancile straine.

Exista totusi o politica recenta a Romaniei, una sa-i zicem favorabila celor ce lucreaza peste granite. Astfel, se permite accesul la sume de bani de pana la 150.000 – 200.000 euro, cu dobanzi atractive.

Acorda bancile din Romania credite persoanelor care lucreaza in Germania?

Da, le acorda! Una dintre ele este Raiffeisen Bank International AG care ofera produse de creditare la rate accesibile si adaptate nevoilor clientilor lor. De asemenea, acestea acorda imprumuturi si celor care locuiesc in afara Romaniei, dar care doresc sa obtina finantare de la bancile din tara lor de origine.

Exista unele banci de economii populare care acorda si credite. Un credit in Germania Sparkasse este atractiv din cauza dobanzii scazute si a conditiilor flexibile de accesare.

Conditii de creditare pentru romanii din Germania

Cetatenii romani ce vor sa obtina un credit in Germania trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de accesare:

 • trebuie sa aiba 18 ani impliniti;
 • existenta unui venit stabil;
 • neaparat sa aiba o adresa in Germania;
 • detina un cont bancar in Germania.
 • minim 6 luni vechime

Multi dintre romanii care lucreaza in Germania trimit bani in tara, iar principala modalitate este aceea de a transfera bani.

Deschiderea unui cont in Germania nu este insa tocmai usoara.

Transferul de bani, fie prin banca, fie prin alte servicii, usureaza optiunea cetatenilor romani care locuiesc in Germania si vor sa trimita bani acasa, in tara.

Bancile ofera credite romanilor ce lucreaza si locuiesc legal in Germania.

Imprumuturile pot fi cu valori mici, intre 200 euro si 50.000 euro, ori pot fi cu valori mari, in cuantum de peste 50.000 euro, ajungand pana la 200.000 euro.

Bani munca romani din Germania

Dobanzile nu sunt foarte mici, dar nici exagerate. Daca optati pentru o perioada mai mare de creditare, ratele vor fi mai mici.

Multi romani au plecat in Germania pentru un job mai bine platit. Am auzit cu totii despre valuri de muncitori care au luat cu asalt piata germana de munca, in varii domenii.

Afluxul de cetateni romani plecati la munca in Germania este unul destul de constant in ultimul timp, de unde si interesul pentru acest subiect.

Bancile germane nu sunt la fel de stricte ca cele romanesti in ceea ce priveste acordarea de credite, asa ca nu este greu sa obtii unul in Germania.

Trebuie doar sa va asigurati ca aveti toate documentele necesare pentru cerere. In cele mai multe cazuri, este suficient ca un cetatean roman sa aiba un contract de munca cu un angajator german si o carte de identitate emisa in Romania.

Ce documente sunt necesare pentru a obtine un credit in Germania?

Pentru o persoana fizica, aceste documente includ: pasaportul, certificatul de nastere, permisul de conducere sau cartea de identitate.

Pentru persoanele juridice, acestea sunt: certificat de inregistrare a societatii (pentru societatile inregistrate), extras de la registrul comertului (pentru societatile neinregistrate).

Totusi, exista anumite conditii pentru a obtine acest tip de imprumut: trebuie sa puteti dovedi ca lucrati de cel putin 6 luni si ca salariul dumneavoastra este suficient de stabil pentru a putea rambursa datoria.

Cerintele pentru obtinerea unui credit in Germania sunt foarte stricte. De aceea, este important sa aveti toate documentele necesare pentru cererea de credit.

Urmatoarele informatii va vor ajuta sa aflati mai multe despre procesul de obtinere a unui imprumut in Germania:

 • Nu uitati sa va aduceti pasaportul cu dumneavoastra atunci cand solicitati un imprumut la o banca germana.
 • Trebuie sa fi lucrat in Germania timp de cel putin sase luni inainte de a solicita un imprumut.
 • De asemenea, trebuie sa aduceti cu dumneavoastra dovada venitului si permisul de sedere atunci cand solicitati un imprumut la o banca germana.
 • Trebuie sa aveti un numar de cont de la angajatorul dumneavoastra sau o alta sursa de venit daca doriti sa solicitati un imprumut de la o banca germana.

Care sunt costurile la bancile straine si la cele romanesti?

Costurile variaza foarte mult in functie de faptul ca alegeti sa obtineti imprumutul in Romania sau in afara.

Daca lucrezi in Germania si vrei sa aplici pentru un imprumut de la o banca din Romania, atunci cel mai bine este sa ai o adresa unde poti primi corespondenta acasa.

In Germania, costurile creditelor sunt relativ scazute comparativ cu alte tari.

Spre exemplu, in Berlin, in capitala tarii, rata medie a dobanzii la credite este de doar 3,2%. Acest fapt face ca obtinerea unui credit sa fie extrem de accesibila, chiar daca nu stati tocmai bine cu istoricul.

Fiind la indemana atat de multe posibilitati de a obtine un imprumut, poti alege un credit online sau direct de la banca.

In functie de nevoile tale, poti compara diverse oferte si cantari cu grija avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte.

Astfel, le va fi mai usor sa va contacteze atunci cand au nevoie de mai multe informatii despre cererea dumneavoastra. De asemenea, ar trebui sa va asigurati ca in contul bancar aveti suficienti bani, precum si alte surse de venit, cum ar fi investitiile sau proprietatile imobiliare.

Pentru a va califica pentru un imprumut de la o banca straina, bancile romanesti pot solicita dovezi de venit, cum ar fi adeverinta de venit sau declaratii fiscale din anii anteriori, inainte de a lua in considerare posibilitatea de a va oferi orice tip de produs de imprumut, cum ar fi imprumuturi personale sau credite ipotecare etc..

Un lucru de care multi romani uita atunci cand aplica pentru carduri de credit, refinantari sau imprumuturi este ratingul de credit.

Etapele accesarii unui credit in Germania

Primul pas pentru a obtine aprobarea pentru un imprumut in Germania este sa aplicati online prin intermediul site-ului lor sau prin intermediul uneia dintre sucursalele lor situate in intreaga tara.

Dupa ce ati aplicat online si vi s-a aprobat o suma de imprumut care sa corespunda nevoilor dumneavoastra, atunci tot ce va trebui sa le furnizati sunt cateva informatii de baza despre dumneavoastra, cum ar fi: numele complet; informatii de contact; detalii despre adresa; numele angajatorului actual; detalii despre salariu; numarul contului bancar; data nasterii (in scopul identificarii); nationalitatea (daca este cazul). De asemenea, ar trebui sa fiti pregatit cu copii ale oricaror documente de identificare care va dovedesc identitatea, inclusiv pasapoarte si permise de conducere care au fost eliberate in ultimele sase luni de la unul la celalalt.

In timp, numarul romanilor plecati la munca in strainatate a crescut din ce in ce mai mult. Iata de ce a crescut si cererile de imprumuturi de la bancile care ofera credite romanilor din strainatate.

Romanii care lucreaza in Germania au posibilitatea de a se incadra, daca au permis de sedere de minim un an, insa, conditia de baza e sa lucrezi legal cu norma intreaga.

Acesti muncitori din Germania pot obtine viza de munca germana de la ambasada sau de la consulatul din Germania, actiune care dureaza cam doua luni.

Tipuri de imprumuturi pentru romanii ce muncesc in Germania

O optiune avantajoasa pentru cei ce lucreaza in afara poate fi imprumutul P2P. Acest tip de imprumut permite celui ce imprumuta sa ramana in tara de origine, cat primeste banii, cu care poate sa-si cumpere o locuinta ori poate sa inceapa o afacere.

Imprumuturile P2P sunt o forme de creditare recent implementata in tarile europene, o alternativa daca doriti pentru cei care nu vor sa apeleze la creditele traditionale.

Prin urmare, imprumuturile P2P sau peer to peer iti pot acoperi nevoile financiare prin intermediul uneia sau mai multor perosna fizice ori juridice dispuse sa te imprumute.

O alta solutie este clasa de imprumuturi ipotecare oferite de bancile din Romania celor ce muncesc peste granita.

Fenomenul migratiei a luat amploare in Romania, dupa cum bine stiti, de aceea pentru multi dintre romanii plecati la munca in afara poate fi o adevarata provocare obtinerea unui credit.

Pentru acoperirea unor cheltuieli de subzistenta, pentru achizitionarea unei locuinte, a unei masini, a unor obiecte de uz caznic, electronicasnice, electronice, produse IT, telefoane, tablete etc, exista posibilitatea contractarii unui imprumut.

Romanii care muncesc in strainatate si locuiesc in Germania au astfel posibilitatea de a accesa credite de consum, imprumuturi auto, credite ipotecare garantate cu proprietati din Romania.

Banci care acorda credite romanilor ce lucreaza si locuiesc in Germania

Cetatenii straini ce locuiesc in Germania au acces la imprumuturi la fel ca si cetatenii de origine germana. Atat nemtii cat si strainii cu resedinta in Germania pot de exemplu solicita imprumuturi de la bancile germane:

DKB Bank este una dintre cele mai bune optiuni pentru romanii care cauta un imprumut, deoarece ofera rate speciale pentru acestia. Principalul lor obiectiv este sa ii ajute pe cei care au probleme in a gasi credite in alta parte. Daca ai un cont la DKB, poti aplica pentru un imprumut online sau prin intermediul serviciului bancar telefonic. Va trebui sa furnizati o dovada de venit si documente de identificare impreuna cu formularul de cerere, pentru ca ei sa poata stabili daca va vor acorda sau nu un imprumut in functie de solvabilitatea dumneavoastra.

Daca nu aveti un cont la DKB, dar doriti totusi sa obtineti un imprumut de la ei, atunci ar trebui sa vizitati personal sucursala lor si sa discutati cu unul dintre reprezentantii lor despre ce fel de optiuni vor functiona cel mai bine pentru ambele parti implicate (cum ar fi platile lunare). De asemenea, este posibil sa va solicite garantii in functie de tipul de afacere pe care o detineti sau o conduceti

In prezent, exista o mai multe optiuni pentru a obtine un imprumut in Germania. Majoritatea bancilor ofera imprumuturi romanilor. Cele mai frecvente sunt:

 • Raiffeisenbank AG
 • Bank für Arbeit und Wirtschaft
 • Volksbank eG
 • Deutsche Bank
 • servicii bancare online oferite de Comdirect sau Consors

Cum accesezi credite de la bancile din Germania? Procedura

Daca sunteti cetatean roman, este foarte usor sa obtineti un imprumut de la bancile din Germania.

Primul pas este sa solicitati un card de credit. Acest lucru va va permite sa dovediti ca aveti stabilitate financiara si ca va puteti permite sa faceti platile la timp. Daca nu aveti un istoric de credit, ar putea fi dificil sa obtineti un card de credit.

Urmatorul pas este sa solicitati un imprumut la banca sau la institutia financiara care va ofera cei mai buni termeni si conditii.

De asemenea, puteti face acest lucru completand un formular de cerere si trimitandu-l impreuna cu documente justificative, cum ar fi pasaportul sau cartea de identitate, dovada venitului (taloane de salariu) etc.

Veti primi apoi o oferta din partea institutiei de creditare, in care sunt specificate toate detaliile privind suma si durata imprumutului, precum si toate comisioanele asociate acestuia.

Puteti accepta sau respinge aceasta oferta in functie de faptul ca aceasta corespunde sau nu nevoilor si asteptarilor dumneavoastra; cu toate acestea, inainte de a accepta orice oferta, asigurati-va ca interesele ambelor parti sunt respectate, astfel incat sa nu existe probleme pe parcurs!

Sectorul bancar german este unul dintre cele mai stabile din lume, cu peste 800 de banci care opereaza in aceasta tara. Imprumuturile sunt disponibile de la o varietate de banci, in functie de nevoile dumneavoastra si de istoricul de credit.

Daca sunteti un cetatean roman care locuieste in Germania, este posibil sa fiti eligibil pentru un imprumut de la o banca germana. Aceste banci sunt dispuse sa acorde imprumuturi romanilor, deoarece au stabilit ca aceasta populatie prezinta un risc relativ scazut in ceea ce priveste neplata creditelor.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies