Credite pentru cei din diaspora si strainatate

Obtii venituri din strainatate si esti interesat de un credit? Bancile romanesti si cele straine ofera solutii romanilor din diaspora.

Sunt multe persoane interesate de imprumuturile pentru romanii din diaspora.

In acest context, obtinerea de credite cu venituri din strainatate este luata in calcul de toate institutiile financiare bancare ori nebancare din Romania.

Cu alte cuvinte, creditele pentru diaspora sunt acele produse care se adreseaza romanilor care nu sunt in tara, celor plecati la munca in afara ce obtin venituri in tara de adoptie.

Noi primim multe intrebari legate de aceste credite pentru romanii din strainatate, oamenii dorind sa stie care sunt conditiile de creditare, ce sume se pot accesa si care sunt perioadele de rambursare.

Chiar daca exodul romanilor peste granite s-a mai domolit in ultima vreme, totusi, inca exista multi romani plecati la munca in alte tari.

Stim ca avem multi romani plecati peste granitele tarii, milioane deja plecati prin Italia, Spania, Portugalia, Germania, Marea Britanie etc.

Sunt persoane care nu indeplinesc conditiile de imprumut in tara in care obtin venituri si care spera sa se imprumute in Romania accesand credite pentru diaspora ori destinate persoanelor din strainatate.

Credite pentru romanii din strainantate? Cum se acorda?

Anii trecuti institiile de finantare au fost ingaduitoare cu romanii angajati in strainatate, oferindu-le posibilitatea de a obtine un credit in tara. Nu era usor, dar nici foarte greu pentru cei din diaspora sa se imprumute.

Bancile au venit cu tot felul de produse specifice pentru aceste persoane.

Exista oferte pe toate palierele de finantare, de la creditele de nevoi, ipotecare, la carduri de credit si overdrafturi.

Bancile acorda credite cu venituri din strainatate daca dispui de un contract de munca ori iti poti dovedi bonitatea. Fiecare banca are cerintele sale in privinta vechimii solicitate, a varstei, a tipului de contract etc.

credite diaspora

Daca ne imaginam ca aplicantul ce munceste in strainatate obtine acolo un venit ce poate fi luat in considerare la institutiile financiare din Romania, el poate fi declarat eligibil.

Alta varianta de a obtine credite de catre romanii plecati in afara este aceea de a apela la reprezentante din strainantate ale bancilor ce detin active in Romania.

Ofertele de credite pentru diaspora nu difera cu mult fata de ofertele de imprumuturi pentru romani.

Diferentele se leaga indeosebi de moneda in care se crediteaza si se obtine venitul si de plafonul maxim de venit corelat cu grad de indatorare.

Banci straine sau din Romania? Ce conditii au?

Unele banci pun si conditii legate de vechimea in munca la angajatorul din strainantate.

Bancile din Romania crediteaza insa doar persoanele care lucreaza in tari din Uniunea Europeana.

Sunt unele banci straine care acorda credite romanilor ce lucreaza cu contract de munca in afara. Conditiile nu sunt simple, insa cu un istoric bun de creditare si un venit stabil, ti se aproba creditul.

Unele institutii financiare solicita mai multi codeditori pentru acordarea unui credit pentru diaspora. Codebitorii trebuie sa munceasca in Romania si sa incaseze aici veniturile, dar si sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale oricarui solicitant de credit obisnuit.

Codebitorilor li se cer acordul de verificare la ANAF pentru identificarea veniturilor, precum si acordul de consultare si prelucrare in Biroul de Credit pentru verificarea istoricului de creditare si eventuale raportari in caz de nerespectare a termenilor contractuali.

Romanii din strainantate trebuie sa-si stabileasca de la inceput ce fel de credite doresc, cu sau fara garantii, cu ipoteca sau fara. Alegerea depinde in primul rand de sumele maxime pe care doresc sa le imprumute si de perioada de creditare, dar si de folosinta banilor (pentru cei care vor sa-si cumpere o casa ori o masina in Romania, de exemplu).

Credite pentru romanii din Italia

Exista mai multe posibilitati de creditare oferite de bancile romanesti.

Una dintre aceste oferte este cea de la Banca Transilvania – credit de nevoi pentru romanii din Italia. Acest produs este disponibil celor care obtin venituri pe teritoriul Italiei, care au rezidenta in Italia de minim 12 luni, o vechime in munca pe teritoriul Italiei de cel putin 24 de luni, sa nu aiba restante la alte credite, sa aiba maxim 65 de ani la finalul perioadei de imprumut si sa fie aiba cetatenie romana ori italiana.

Actele necesare pentru accesarea acestui credit de nevoi destinat romanilor din italia oferit de Banca Transilvania: act de identitate italian, CI romanesc, codul fiscal, certificat de casatorie daca e cazul, adeverinta de venit ori alt act doveditor al venitului, declaratia fiscala pe anul precedent, copie dupa contractul individual de munca (numele exact in italiana este contratto di lavoro), un document care sa ateste valoarea salariilor obtinute pentru ultimile sase luni, o recomandate din partea angajatorului si alte acte acolo unde este cazul.

Acest imprumut oferit de BT romanilor din Italia are un cuantum de pana la 20.000 de euro si se acorda pe 5 ani in euro, dobanda fiind fixa.

O alta oferta destinata inclusiv romanilor din Italia (dar nu numai, oferta de finantare putand fi accesata si de romanii din Spania, Marea Britanie etc) este creditul pentru diaspora de la Credius. Credius acorda credite pentru romanii de peste hotare in valoare de maxim 40.000 de lei pe perioade intre 12 si 60 de luni.

Printre bancile care tin cont si de veniturile din straintate la acordarea unui imprumut, amintim aici: Banca Transilvania, CEC Bank, BRD, Banca Feroviara, Alpha Bank, Banca Romaneasca, Libra Brank, BCR, ING etc.

Romanii din Spania pot obtine credite la bancile din Romania

Romanii din strainantate au acces la credite in Romania, iar aceasta nu poate fi decat o veste buna pentru multi dintre ei.

Chiar daca bancile nu sunt deloc permisive in cazul acestor credite, documentele sunt numeroase, iar conditiile destul de dificile, totusi, posibilitatea accesarii unui credit pentru diaspora exista si de ea poate beneficia orice roman angajat peste granite.

Bancile acorda credite romanilor din strainantate deca acestia dovedesc ca au un loc de munca stabil in ultimele 6 – 12 luni, ca au un venit permanent.

Uneori bancile cer si documente suplimentare in cazul acestor cetateni, tot felul de procuri si acte de venit, contract de munca, etc. Din acest motiv multi dintre cei plecati in afara sunti interesati sa afle ce acte sunt necesare pentru a lua un credit bancar.

Daca nu te incadrezi cerintelor bancilor, poti apela la creditele rapide nebancare. E adevarat ca aceste IFN-uri practica dobanzi mai mari, dar solicitarile sunt mai lejere decat la banci, atat din punct de vedere al eligibilitatii cat si al actelor necesare.

Avantajul creditelor rapide nebancare este ca nu ti se solicita cedebitor, asa cum solicita bancile celor ce muncesc in strainatate.

Apoi, procedurile de accesare se deruleaz in mare parte online, ude completezi cererea si incarci documentele solicitate. Practic poti accesa de oriunde.

Credite pentru romanii plecati la munca in Anglia

Credite pentru lucratorii din UK acorda unele dintre bancile britanice cu cerinte specifice dedicate strainilor.

Exista foarte mult interes din partea voastra asupra modului de finantare in UK.

Sunt si foarte multe persoane care au datorii in Regatul Unit si care vor sa gaseasca o solutie de a scapa de ele

Bancile din Anglia acorda credite strainilor in conditii destul de drastice. De aceea zicem noi ca e mai simplu sa te imprumuti in Romania daca lucrezi in Anglia.

Un credit neplatit in UK este o piatra de moara pentru cei care vor sa aiba un trecut curat de creditare.

Cetatenii romani plecati la munca in Anglia pot si ei solicita credite la bancile si IFN-urile din tara.

Institutiile Financiare Nebancare si bancile solicita in general dovezi de identitate, acte de venit, permis de sedere in tara unde munceste solicitantul, acte doveditoare al platii taxelor aferente tarii unde munceste solicitantul (taxe sociale precum si impozitelor locale).

Imprumuturi in UK sunt greu de accesat de catre romani, mai ales daca nu au vechime mare de munca in acest spatiu. Pentru cetatenii romani cu domiciliul in UK exista banci care acorda credite.

Imprumuturi cu venituri din strainantate in UE

Credite cu venituri din strainantate 2023 poti obtine de la banci si de la IFN-uri care accepta romanii plecati la munca in tari din Uniunea Europeana.

Sunt multi romani plecati la munca in Spania, Italia, Anglia, de aceea si bancile din Romania si-au adaptat unele produse si acestei categorii de cetateni.

In unele tari din UE situatia economica nu este deloc roz, unii romani fiind destul de vitregiti de soarta din acest punct de vedere.

Romanii angajati in strainatate se lovesc de multe ori de sistemele de creditare destul de complicate din tarile de adoptie, de aceea incearca sa gaseasca intelegere la institutiile financiare din tara.

Sunt multe solicitari de informatii ce vin pe adresa noastra din randul acestor cetateni romani plecati sa lucreze in strainantate. Multi dintre ei vin din tarile bogate ale Europei, din Anglia, din Germania, din Franta. Chiar daca pentru cei din tara viata celor plecati sa munceasca in afara pare destul de usoara, lucrurile nu stau deloc asa.

Oamenii plecati departe de tara au si ei grijile si nevoile lor, responsabilitatile lor si problemele lor financiare uneori.

Multi romani din diaspora sunt interesati de credite ipotecare, de Prima Casa 2023, de credite imobiliare. Dar sunt si multi cei care spera sa obtina doar un credit de nevoi personale.

Imprumuturi Banci din Strainatate: Beneficii si Dezavantaje

In zilele noastre, imprumuturile bancare din strainatate sunt din ce in ce mai populare printre romanii care cauta sa isi finanteze proiectele sau sa isi plateasca datoriile. Acestea sunt oferite de bancile din strainatate, iar clientii pot obtine sume mai mari decat cele oferite de bancile din Romania. Totusi, exista si dezavantaje asociate cu aceste imprumuturi, asadar este important sa analizam atent toate aspectele inainte de a lua o decizie.

In cele ce urmeaza, vom prezenta avantajele si dezavantajele imprumuturilor bancare din strainatate.

Avantaje:

  • Sume mai mari: In comparatie cu bancile din Romania, bancile din strainatate pot oferi sume mai mari. Aceasta poate fi utila pentru proiecte mai mari sau pentru consolidarea datoriilor existente.
  • Dobanzi mai mici: Bancile din strainatate ofera adesea dobanzi mai mici decat cele oferite de bancile din Romania. Acest lucru poate ajuta la economisirea banilor pe termen lung si poate face imprumutul mai accesibil.
  • Diversitate: Bancile din strainatate ofera o diversitate mai mare de produse de creditare si optiuni de rambursare, ceea ce poate oferi o mai mare flexibilitate in alegerea unei solutii care sa se potriveasca nevoilor fiecarui client.

Dezavantaje:

  • Complexitate: Imprumuturile bancare din strainatate pot fi mai complexe si mai greu de inteles decat cele din Romania. De asemenea, documentatia necesara poate fi mai extinsa, ceea ce poate face procesul de aplicare mai dificil.
  • Risc valutar: Daca imprumutul este denominat in alta moneda decat leul romanesc, clientii pot fi expusi riscului valutar. Aceasta inseamna ca daca cursul de schimb se schimba, rata dobanzii si rata de rambursare a imprumutului se poate schimba si ele, ceea ce poate face imprumutul mai costisitor.
  • Comisioane mai mari: Bancile din strainatate pot aplica comisioane mai mari decat cele din Romania. Acest lucru poate face imprumutul mai costisitor si poate reduce avantajele oferite de o dobanda mai mica.

Inainte de a aplica pentru un imprumut bancar din strainatate, este important sa analizati atent toate avantajele si dezavantajele. Este important sa aveti o intelegere clara a costurilor implicate si a riscurilor asociate.

Daca sunteti inca interesati sa aplicati pentru un imprumut din strainatate, asigurati-va ca vei compara ofertele de la mai multe banci pentru a gasi cea mai buna solutie pentru nevoile dumneavoastra.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies