Credite pentru cei din diaspora si strainatate

Last update: martie 12, 2020

Solutii de obtinere a unor imprumuturi rapide de catre cei din diaspora ori cei ce obtin venituri din strainatate.

Sunt multe persoane interesate de imprumuturile pentru romanii din diaspora. In acest context obtinerea de credite pentru diaspora este luata in calcul de toate institutiile financiare bancare ori nebancare.

Cu alte cuvinte, creditele pentru diaspora sunt acele produse care se adreseaza romanilor care nu sunt in tara, celor plecati in strainatate ce obtin venituri in tara de adoptie.

Noi primim multe intrebari legate de imprumuturi si credite rapide pentru cei din diaspora si strainatate, oamenii dorind sa stie care sunt conditiile de creditare, care sunt sumele ce pot fi accesate si perioadele aferente.

Suntem intr-un an 2020 imprevizibil din toate punctele de vedere. Nici nu stii care sunt cele mai puternice trairi personale, ce sa mai vobim de o incercare de globalizare a intelegerii.

Stim cu totii ca avem multi romani plecati peste granitele tarii, milioane deja plecati prin Italia, Spania, Portugalia, Germania, Marea Britanie etc.

Sunt persoane care nu indeplinesc conditiile de imprumut in tara in care obtin venituri si care spera sa se imprumute in Romania accesand credite pentru diaspora ori destinate persoanelor din strainatate.

Anii trecut institiile de finantare au fost ingaduitoare pentru romanii angajati in strainantate de a obtine un credit in tara. Nu era usor, dar nici foarte greu pentru cei din diaspora sa se imprumute. Bancile au venit cu tot felul de produse specifice pentru aceste persoane. Daca ne inchipui ca aplicantul la un credit ce munceste in strainatate si are acolo un venit poate fi luat in considerare la institutiile financiare din Romania, el poate fi declarat eligibil atata timp cat isi poate dovedi bonitatea pe baza veniturilor incasate din strainantate.

Alta varianta de obtine a unor credite pentru romanii plecati in afara este aceea de a apela la reprezentante din strainantate ale bancilor ce detin active in Romania.

Ofertele de credite pentru diaspora nu sunt diferite cu mult fata de ofertele de imprumuturi pentru Romani. Diferentele se leaga indeosebi de moneda in care se crediteaza si se obtine venitul si de plafonul maxim de venit corelat cu grad de indatorare.

Citeste si  Cardul de Credit Apple - un instrument inovator

Unele banci pun si conditii legate de vehcimea in munca la angajatorul din strainantate.

Bancile din Romania crediteaza insa doar persoanele care lucreaza in tari din Uniunea Europeana.

Unele institutii financiare solicita mai multi coeditori pentru acordarea unui credit pentru diaspora. Codebitorii trebuie sa munceasca in Romania si sa incaseze aici veniturile, precum si sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale oricarui solicitant de credit obisnuit.

Codebitorilor li se cer acorduld e verificare la ANAF pentru identificarea veniturilor, precum si acordul de consultare si prelucrare in Biroul de Credit pentru verificarea istoricului de creditare si eventuale raportari in caz de nerespectare a termenilor contractuali.

Romanii din strainantate trebuie sa-si stabileasca de la inceput ce fel de credite doresc, cu sau fara garantii, cu ipoteca sau fara. Alegerea depinde in primul rand de sumele maxime pe care doresc sa le imprumute si de perioada de creditare, dar si de folosinta banilor (pentru cei care vor sa-si cumpere o casa ori o masina in Romania, de exemplu).

Credite pentru romanii din Italia

Exista mai multe posibilitati de creditare oferite de bancile romanesti.

Una dintre aceste oferte este cea de la Banca Transilvania – credit de nevoi pentru romanii din Italia. Acest produs este disponibil celor care obtin venituri pe teritoriul Italiei, care au rezidenta in Italia de minim 12 luni, o vechime in munca pe teritoriul Italiei de cel putin 24 de luni, sa nu aiba restante la alte credite, sa aiba maxim 65 de ani la finalul perioadei de imprumut si sa fie aiba cetatenie romana ori italiana.

Actele necesare pentru accesarea acestui credit de nevoi destinal romanilor din italia oferit de Banca transilvania: act de identiate italian, CI romanesc, codul fiscal, certificat de casatorie daca e cazul, adeverinta de venit ori alt act doveditor al venitului, declaratia fiscala pe anul precedent, copie dupa contractul individual de munca (numele exact in italiana este contratto di lavoro), un document care sa ateste valoarea salariilor obtinute pentru ultimile sase luni, o recomandate din partea angajatorului si alte acte acolo unde este cazul.

Citeste si  Detalii despre rata dobanzii

Acest imprumut oferit de BT romanilor din Italia are un cuantum de pana la 20.000 de euro si se acorda pe 5 ani in euro, dobanda fiind fixa.

O alta oferta destinata inclusiv roanilor din Italia (dar nu numai, oferta de finantare putand fi accesata si de romanii din Spania, Marea Britanie etc) este creditul pentru diaspora de la Credius. Credius acorda credite pentru romanii de peste hotare in valoare de maxim 40.000 de lei pe perioade intre 12 si 60 de luni.

Printre bancile care tin cont si de veniturile din straintate la acordarea unui imprumut, amintim aici: Banca Transilvania, CEC Bank, BRD, Banca Feroviara etc.

Romanii din Spania pot obtine credite la bancile din Romania

Romanii din strainantate au acces la credite in Romania, iar aceasta nu poate fi decat o veste buna pentru multi dintre ei.

Chiar daca bancile nu sunt deloc permisive cu astfel de credite, documentele sunt numeroase, iar conditiile destul de dificile, totusi, posibilitatea accesarii unui credit pentru diaspora exista si de ea poate beneficia orice roman care lucreaza in strainantate.

Bancile acorda credite romanilor din strainantate deca acestia dovedesc ca au un loc de munca stabil in ultimele 6 – 12 luni, ca au un venit permanent.

Uneori bancile cer si documente suplimentare in cazul acestor cetateni, tot felul de procuri si acte de venit, contract de munca, etc. Din acest motiv multi dintre cei plecati in afara sunti interesati sa afle ce acte sunt necesare pentru a lua un credit bancar.

Daca nu te incadrezi cerintelor bancilor, poti apela la creditele rapide nebancare. E adevarat ca aceste IFN-uri practica dobanzi mai mari, dar solicitarile sunt mai lejere decat la banci, atat din punct de vedere al eligibilitatii cat si al actelor necesare.

Avantajul creditelor rapide nebancare este ca nu ti se solicita cedebitor, asa cum solicita bancile celor ce muncesc in strainatate.

Apoi, procedurile de accesare se deruleaz in mare parte online, ude completezi cererea si incarci documentele solicitate. Practic poti accesa de oriunde.

Credite pentru romanii plecati la munca in Anglia

Cetatenii romani plecati la munca in Anglia pot si ei solicita credite la bancile si IFN-urile din tara.

Citeste si  Ce asteptari avem de la 2021?

Institutiile Financiare Nebancare si bancile solicita in general dovezi de identitate, acte de venit, permis de sedere in tara unde munceste solicitantul, acte doveditoare al platii taxelor aferente tarii unde munceste solicitantul (taxe sociale precum si impozitelor locale).

Imprumuturi in UK sunt greu de accesat de catre romani, mai ales daca nu au vechime mare de munca in acest spatiu. Pentru cetatenii romani cu domiciliul in UK exista banci care acorda credite.

Credite cu venituri din strainantate 2020 poti obtine de la banci si de la IFN-uri care accepta romanii plecati la munca in tari din Uniunea Europeana.

Sunt multi romani plecati la munca in Spania, Italia, Anglia, de aceea si bancile din Romania si-au adaptat unele produse si acestei categorii de cetateni.

In unele tari din UE situatia economica nu este deloc roz, uniii romani fiind destul de vitregiti de soarta din acest punct de vedere.

Romanii angajati in strainantate se lovesc de multe ori de sistemele de creditare destul de complicate din tarile de adoptie, de aceea incearca sa gaseasca intelegere la institutiile financiare din tara.

Sunt multe solicitari de informatii ce vin pe adresa noastra din randul acestor cetateni romani plecati sa lucreze in strainantate. Multi dintre ei vin din tarile bogate ale Europei, din Anglia, din Germania, din Franta. Chiar daca pentru cei din tara viata celor plecati sa munceasca in afara pare destul de usoara, lucrurile nu stau deloc asa.

Oamenii plecati departe de tara au si ei grijile si nevoile lor, responsabilitatile lor si problemele lor financiare uneori.

Multi romani din diaspora sunt interesati de credite ipotecare, de Prima Casa 2020, de credite imobiliare. Dar sunt si multi cei care spera sa obtina doar un credit de nevoi personale.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies