Credit nebancar in rate. Online sau prin telefon?

Last update: ianuarie 19, 2022

Esti plecat din localitate si ai nevoie de bani? Apeleaza la un credit nebancar prin telefon sau aplica online.

Credit nebancar in rate poti solicita de la IFN-urile care au in portofoliu produse financiare cu perioade mai lungi de contractare.

In primul rand, IFN-urile ce acorda microcredite permit accesarea imprumutului doar pentru 30-40 de zile, iar rambursarea se face intr-o singura transa la finalul perioadei de contract.

In al doilea rand, un imprumut nebancar in rate presupune incheierea contractului de credit pentru cel putin doua luni de zile.

Desigur, au aparut in piata si IFN-uri care acorda credite pentru un asemenea interval – de minim doua luni.

Spre exemplu, cei de la CredtiFix permit accesarea pentru maxim 92 de zile, dar rambursarea se face intr-o singura transa la finalul perioadei de contract. Asadar, chiar daca este un credit incheiat pentru o perioada mai mare de 30 de zile, nu putem discuta despre un produs in rate lunare ori saptamanale.

De asemenea, pe cei de la CreditFix ii puteti intreba despre produsele lor utilizand adresa de email contact@creditfix.ro. Puteti sa primiti si telefonic consultatie gratuita, utilizand telefonul 0374 465 000.

Tinand cont de aceste informatii, poti merge mai departe in piata, exista posibilitatea la unele IFN-uri sa te imprumuti pentru o perioada mai lunga de timp si sa rambursezi creditul in rate saptamanale ori lunare.

Exemple de IFN-uri care permit atat rambursarea saptamala cat si lunara:

 • Provident – iti pune la dispozitie posibilitatea de a accesa credite intre 500 si 15.000 de lei. Pentru suma minima de 500 de lei, intervalul maxim de accesare este de 48 de saptamani. Pentru creditul maxim Provident in valoare de 20.000 de lei, perioada de accesare este de maxim 134 de saptamani. Daca optezi pentru creditul STAR de la Provident, poti sa te imprumuti intre 6.000 si 20.000 de lei, optand pentru rate fixe lunare. In acest caz trebuie sa ai un venit mai mare, de minim 1.300 de lei lunar. Pe cei de la Provident ii puteti ‘deranja’ la adresa de email relatiicuclientii@provident.ro, ori puteti suna la numerele de telefon 021 9877 / 021 275 75 75.
 • iCredit ofera credite cu plata in rate saptamanale, bilunare ori lunare. Ratele sunt egale, indiferent de frecventa pe care o alegi. De la iCredit poti imprumuta sume de bani cuprinse intre 400 si 6.000 de lei, singurul act obligatoriu fiind buletinul pentru accesare. Cei de la iCredit au o acoperire destul de buna pentru intreaga tara, asa ca ii puteti gasi in multe localitati. Birourile iCredit din tara le gasiti pe platforma IFN-ului. Puteti sa luati legatura cu iCredit prin email la adresa office@icredit.co.ro, ori prin telefon la *7171 ori 031 7171 100.
Citeste si  Imprumut fara consultarea Biroului de Credit

Actele necesare accesarii unui credit nebancar in rate:

 • carte de identitate
 • dovada de venit/ acord verificare baza de date ANAF (in ultima vreme multe IFN au trecut la aceasta forma de inspectare a veniturilor)
 • dovada vechime in munca (unele IFN-uri solicita un minim de vechime in munca)

Conditii de eligibilitate:

 • varsta (difera de la IFN la IFN)
 • cetatenie romana ori rezidenta fiscala in Romania
 • venit stabil
 • pentru unele IFN-uri prezenta in Biroul de Credit reprezinta motiv de respindere al aprobarii creditului

Exemple de IFN-uri care permit accesarea in rate lunare multiple:

 • Credius – aici gasiti imprumuturi variate, insa sumele pe care le puteti accesa sunt intre 1.000 si 50.000 de lei, iar itnervalul de accesare la 20 la 60 de luni. Rambursarea creditului nebancar Credius se face in rate lunare. Poti opta pentur rate egale ori descrescatoare. Pe cei de la Credius ii gasiti la adresa de email salut@credius.ro ori la telefonul 0312 293 000.
 • BRD Finance ofera sume spre finantare intre 3.000 si 100.000 de lei, pe perioade de la 12 la 60 de luni. Rambursarea se face in rate lunare egale. Pentru mai multe informatii privind produsele celor de la BRD Finance puteti sa sunati la telefonul 021 301 4830, ori puteti sa le trimiteti un email pe adresa contact.brdf@brd.ro.
 • TBI Credit ofera clientilor credite cu aprobare rapida in cuantum de maxim 5.000 de euro echivalent in lei. Cei de la TBI Credit solicita acord ANAF ori talon de pensie in original. De asemenea, solicita vechime la actualul loc de munca de minim 6 luni fara intreruperi. Rambursarea creditului nebancar se face in rate lunare. Perioada de finantare este de la 12 la 24 de luni. Pe cei de la TBI Credit ii gasiti la numarul de telefon 021 298 600, ori puteti sa le trimiteti un email pe adresa office@tbicredit.ro.
Citeste si  Imprumut cu beneficii de la Cetelem

In concluzie

La fel de important este faptul ca, orice credit ai accesa, trebuie sa ai responsabilitatea asupra a ceea ce va urma.

Gandeste-te bine inainte de a contracta un credit, fie el prin telefon ori standard, pentru ca urmeaza sa-l si rambursezi. Daca n-o vei face la timp, vei fi pasibil sa platesti penalizari usturatoare.

Un credit nebancar prin telefon este tentant, fiind atat de simplu de accesat.

Dar, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai in vedere o serie de lucruri legate direct si indirect de creditare, pentru a nu ajunge in situatia de neplata si indatorare peste puterile tale financiare.

Daca nu stii cum, vezi sfaturile noastre despre alegerea unui credit.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies