Cel mai avantajos cont bancar

Cum alegi la care banca sa-ti deschizi un cont? Care este cel mai avantajos cont bancar pentru tine?

Chiar daca la prima vedere deschiderea unui cont bancar este o treaba simpla, ‘la mintea cocosului’ cum ar zice romanul, lucrurile nu stau chiar asa in practica.

Pentru unii este un lucru cat se poate sa firesc sa mearga la o banca pentru diverse operatiuni.

Pentru aceste persoane este o formalitate alegerea unui cont bancar, pentru ca ei sunt obisnuiti cu operatiunile bancare, cu semnarea hartiilor.

Intr-o prima faza, insa, trebuie sa alegi un cont bancar. Cand esti client fidel unei banci, cu greu te urnesti la ao alta banca, chiar daca iti ofera conditii mai avantajoase la unele produse.

Dar, daca dezavantajele in dreptul institutiei favorite incep sa se acumuleze, pana la urma te pierde de client. Tu, in deplinatatea facultatilor, vei merge catre institutia care iti ofera cele mai multe avantaje.

Avantajele in acest caz nu sunt neaparat de costuri, desi sunt importante si acestea. Pot exista multe criterii pentru care un cont bancar sa fie mai avantajos pentru un cliet decat altul.

La prima vedere sunt niste conturi bancar. Probabil sunt multi carcotasi care sunt reticenti in a le compara, crezand ca nu exista deosebiri majore.

Dar… Lucrurile nu stau deloc asa. Conturile bancare au costuri fixe au comisioane aplicate pentru tot felul de operatiuni, au tanzactii usoare ori greoaie, au lucru dificil ori mai putin dificil cu anumiti clienti, etc.

Pe piata romaneasca lucrurile sunt destul de transparente.

Poti afla usor comisioanele aferente unui cont bancar si poti gasi in fapt orice informatie te intereseaza, atat la agentiile bancilor cat si pe platformele lor online.

deschidere cont bancar

Pe langa bancile comerciale cunoscute, romanii mai pot apela si la alte solutii alternative pentru deschiderea unui cont bancar.

Spre exemplu noile tehnologii revolutionare fintech pot fi o alternativa la bankingul clasic. Deja sute de mii de romani folosesc contul bancar Revolut. De asemenea, alte asemenea produse se pregasesc sa patrunda pe piata romaneasca.

Insa, pe principiul concurentei, si bancile au inceput sa ofere mai multe avantaje pe acest segment bancar. Unele si-au diminuat semnificativ diversele comisioane, altele au renuntat la unele comisioane. Unele banci au inceput sa ofere posibilitatea online de deschidere a unui cont bancar.

Ce banci ofera posibilitatea deschiderii unui cont bancar online?

  • Banca transilvania – BT Sign UP – practic iti deschizi un cont online fara comisioane de administrare cont, fara comisioane de emitere card. Cererea pentru deschiderea contului se completeaza online. Poti utiliza pentru gestionare bancilor aplicatia BT Pay, o aplicatie functionala pe telefon (poti vizualiza tranzactii, poti efectua transferuri de bani).
  • Libra Bank este o alta bancare la care poti deschide online un cont bancar. In fapt, aceasta banca a fost prima care a oferit aceasta posibilitate clientilor romani (din cate ne amintim au trecut cativa ani de cand ofera aceasta posibilitate). Libra Bank da si un bonus la depozitele standard care sunt deschise online. NU au comisioane. Contul poate fi asociat in mod gratuit unui card bancar. Acest produs se poate accesa prin mobile baning ori prin internet banking.
  • BCR – au in portofoliu Contul online – un cont bancar ce poate fi deschid online, utilizand un telefon, o tableta ori un laptop/calculator. Acest cont online BCR este disponibil tuturor persoanelor cu varsta mai mare de 18 ani. Contul se poate testa gratuit in primele sase luni.
  • Raiffeisen – ofera un pacet avantajos de cont curent standard ce poate fi deschis online. Acest cont poate fi deschis online doar cu buletinul. Pentru accesare trebuie sa ai peste 18 ani si sa fii cetatean roman cu domiciliul in Romania. Acest pachet de la Raiffeisen are un card de debit atasat. Taxa de emitere este 0 si comision de administrare de asemenea 0. Costul acestui pachet este de 5 lei taxa lunara pentru administrare pachet Standard.
  • BRD ofera si ea un cont curent cu deschidere online. Te bucuri astfel de o serie de produse si servicii: incasezi ventiurile in fiecare lunara, ai acces permanent la banii tai, platesti facturi, depui si retragi, incasezi ori faci plati, schimbi bani, efectuezi plati speciale in peste 100 de monede.

Acestea sunt doar cateva dintre ofertele bancilor din Romania care permit deschiderea online a unui cont bancar.

Un lucru necesar, aproape indeispensabil pentru foarte multi cetateni. Pentru a beneficia de servicii financiare moderne, ai nevoie in primul rand de un cont bancar.

Daca vrei un credit, fie el rapid ori ipotecar, cu garantii ori fara, nu-l vei putea accesa daca n-ai un astfel de cont in banca.

Ce reprezinta in fapt un cont bancar?

Este un produs ce se afla in portofoliul multora dintre institutiile financiare bancare din Romania si din lume.

Principa utilizare este aceea de a incasa si de a efectua plati. Prin intermediul lui poti face tranzactii fel de fel (plati diverse, schimburi valutare, transferuri inter banci, etc).

De obicei un astfel de cont are si un card atasat ce-ti permite efectuarea tranzactiilor.

Cu ce te ajuta deschiderea unui astfel de cont?

Este foarte important indeosebi pentru platile cu valoare mare. A trecut vrema cand mergeam prin oras cu zeci de mii in buzunar pentru a plati cine stie ce factura. Trecand vremea, am si uitat cum tremuram la fiecare adiere, de frica, cand mergeam prin oras cu sume mari dupa mine.

La o achizitie cu valoare mare de asemenea sa efectuezi plata printr-un transfer bancar te scuteste de grija purtarii banilor in buzunar, te scuteste de alti intermediari care iti vor mai atasa niste comisioane.

Se pot economisi bani?

Este adevarat! Unele banci au dobanzi prevazute pentru sumele stranse intr-un astfel de cont. E adevarat ca dobanzile nu sunt mari, avand in vedere volatilitatea banilor dintr-un cont curent, insa, de ici de colo se aduna.

Dar, tot e mai bine sa pastrezi banii intr-un cont bancar decat sa le duci grija ascunsi prin cine stie ce cotloane.

Care sunt situatiile in care vei avea nevoie de un cont bancar cu card atasat?

  • angajatii au nevoie de un astfel de instrument pentru ca angajatorul iti cere un cont unde sa-ti vireze salariul
  • tichetele de masa pot fi incasate si ele pe card
  • pensia se vireaza de asemenea pe card
  • bursele pentru elevi si studenti sunt virate pe un card
  • contractarea unui imprumut necesita existenta unui cont bancar si a unui card de debit (desi unele societati ofera si posibilitatea primirii in mana a banilor).

GDRP | T&C | Privacy | Cookies