Cei inscrisi in BC mai pot lua un credit Cetelem?

Multi se intreaba daca Cetelem accepta datornici la finantare. Haideti sa vedem care este situatia reala.

Cetelem a devenit din 2018 banca, fiind inregistrata la BNR cu numele de BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti.

Aceasta banca tanara ofera o gama larga de produse, credite de nevoi, refinantari, auto, in magazine, precum si multe carduri in parteneriat.

Numele Cetelem este unul cu traditie, clientii fostului IFN ramanand intrucatva fideli brandului, cel putin asta reiese din ceea ce primim noi pe adresa noastra. Sunt oameni care vor sa stie daca s-au insapris conditiile de creditare, ori daca Cetelem accepta datornici.

Unele persoane sunt interesate daca Cetelem raporteaza la Biroul de Credit. Altele vor sa afle daca cei catalogati drept restantieri mai au vreo sansa la un imprumut la aceasta banca.

Unii nu stiu despre aceasta transforare a Cetelem, sperand sa gaseasca la ei obisnuitele credite nebancare de odinioara.

Cetelem colaboreaza cu Biroul de Credit?

Despre cum trateaza Cetelem datornicii va pot spune chiar ei. Daca ai curiozitatea sa aflii mai multe informatii, le puteti gasi pe platforma lor online.

Nu va asteptati sa gasiti o lista cu datornici Cetelem, dar puteti afla ce scoring accepta pentru finantare si care sunt conditiile generale de elegibilitate.

Din informatiile noastre, Cetelem colaborareaza cu Biroul de Credit. In fapt toate bancile din Romania coaboreaza cu aceasta societate Biroul de Credit SA.

Unii se plang ca Cetelem te trimite ca rau platnic la Biroul de Credit. Ei, bine, ce surpriza! Toate bancile o fac! Nu este nicio noutate!

Daca intarzii mai mult de 30 de zile cu plata unei rate, banca are dreptul sa te raporteze la BC. Deci, asta e situatia. Nu este nimic nou, nimic anormal.

Exista o lista a datornicilor Cetelem?

Biroul de Credit este vazut ca o lista neagra a datornicilor. Aceasta lista nu exista propriu zis deca in bazele de date ale acestei institutii.

Sunt si astazi institutii care ofera imprumuturi datornicilor, dar nu in toate cazurile, chiar si IFN-urile extrem de permisive solicita un minim de bonitate.

Numele rau-platnicilor nu sunt cunoscute, nu sunt informatii publice. Ele pot fi aflate doar in nume personale, deci tu nu poti sa aflii informatii despre o alta persoane decat daca acea persoana ti le ofera in nume propriu.

De-a lungul vremii cu siguranta ca s-au inmultit si lista cu datornici Cetelem, asa cum exista probabil si la alte banci si IFN-uri.

Ce se intampla cu acesti datornici la banci? In final sunt executati silit si de regula institutiile financiare vand creantele catre firme de recuperare.

Cel mai bine este sa nu ajungeti intr-o atare situatie pentru ca nu este deloc placuta.

Creditele oferite de Cetelem in prezent sunt destul de avatanjoase din analiza noastra. Aici veti gasi acordari fara garantii, cu rate fixe si o accesare simpla, fara batai de cap.

Sumele ce pot fi imprumutate variaza intre 1.000 si 150.000 lei, iar perioada de creditare poate ajunge la 5 ani.

Cand accesati un credit online Cetelem, trebuie sa selectati si tipul de proiect pentru care solicitati banii imprumut: credit de nevoi, cumparare de mobila, electronice, diverse, autoturisme, moto, amenajari etc.

Cetelem a anuntat ca isi incheie activitatea in Romania. Totusi BNR Paribas Personal Finance spune ca iti va indeplini toate obligatiile contractuale fata de clienti, parteneri, angajati.

Cu alte cuvinte, se opreste acordarea de credite pe piata din Romania din partea Cetelem.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies