Ce beneficii ai daca utilizezi Internet si Mobile Banking?

Esti interesat de online banking? Ce avantaje ai in calitate de utilizator internet si mobile banking?

Aceste solutii sunt deosebit de utile pentru accesarea rapida a propriilor conturi, dar si pentru plata online a facturilor.

Utilizand Internet Bankingul pur si simplu scapi de drumurile la banca pentru plata diverselor facturi ori pentru diverse tranzactii pe cont, obtinand timp pretios pentru tine ori pentru afacerea ta.

Imi amintesc cum era in trecut cand, ca om de afaceri trebuia sa stai mai mult pe drumuri intre birou si banci pentru a rezolva diverse probleme financiare, pentru a tine in frau finantele.

Se pierde mult timp cu aceste operatiuni, timp castigat astazi datorita serviciilor de online banking.

Astazi mai toate bancile ofera astfel de servicii, de la BT4 mobile banking (internet banking bt24 servicii online activare mobile banking) la ING home banking, de la Raiffeisen online banking la BRD online banking, de la CEC online la Credit Europe Bank internet banking, de la Intesa Sanpaolo internet banking la BCR internet banking etc.

Astfel de servicii ajuta foarte mult oamenii de afaceri, dar si persoanele fizice, sa-si tina in ordine fiinantele, fara deplasari, fara a pierde timp pretios.

Pentru antreprenori cu siguranta este o adevarata revolutie, avand in vedere timpul ce se pierdea cu operatiunile bancare in trecut, cand nu existau astfel de servicii.

Ce trebuie sa stii despre serviciile de internet banking si online banking

In ultimii ani, serviciile bancare online si mobile banking au devenit din ce in ce mai populare in Romania, devenind preferatele multor persoane. De ce? Pentru ca ofera o serie de beneficii care le fac viata mai usoara si mai convenabila.

In acest articol, vom explora cateva dintre cele mai importante beneficii ale utilizarii Internet si Mobile Banking si cum acestea pot imbunatati experienta bancara.

Accesibilitate si confort

Odata cu adoptarea tehnologiei, banca este intotdeauna la indemana voastra, 24/7. Utilizarea serviciilor bancare online sau mobile banking va permite sa accesati conturile, sa efectuati plati sau transferuri oriunde va aflati, fara a fi nevoie sa va deplasati la o sucursala bancara sau sa asteptati in coada. Acesta este un avantaj semnificativ pentru cei care au un program aglomerat sau traiesc in zone mai izolate.

Siguranta

Multi oameni sunt sceptici cu privire la siguranta utilizarii serviciilor bancare online si mobile banking, dar, de fapt, acestea sunt foarte sigure. Bancile investesc in mod constant in tehnologie de securitate pentru a asigura confidentialitatea si siguranta datelor voastra personale si financiare. In plus, prin utilizarea acestor servicii, puteti evita riscul pierderii sau furtului cardului.

Eficienta

Utilizarea serviciilor bancare online sau mobile banking este, de asemenea, o modalitate eficienta de a economisi timp si a evita problemele legate de programul de functionare al bancii. Nu mai trebuie sa asteptati in coada sau sa pierdeti timp pretios pentru a efectua operatiuni bancare simple. Aceste servicii va permit sa efectuati tranzactii rapid si cu un efort minim.

Monitorizarea cheltuielilor

Serviciile bancare online si mobile banking va permit sa monitorizati cheltuielile cu usurinta. Puteti vedea imediat toate tranzactiile efectuate, astfel incat sa puteti sa va gestionati mai bine bugetul si sa evitati depasirea bugetului.

Economisirea banilor Prin utilizarea serviciilor bancare online si mobile banking, puteti economisi bani. Multe banci ofera reduceri si promotii speciale pentru utilizarea acestor servicii. In plus, puteti economisi bani prin evitarea comisioanelor bancare pentru tranzactiile efectuate la ghiseu.

Avantajele utilizarii serviciului 24 internet banking

Astazi poti sa executi din fata unui dispozitiv conectat la internet orice tranzactie banca, indiferent de locul unde te aflii, fie la birou, fie acasa, fie in vacanta.

Sa ne imaginam cum era in trecut, cand un antreprenor dorea sa plateasca salariile angajatilor: mergea cu hartia in mana la banca, luna de luni, facea pentru fiecare angajat ordin de plata. Va imaginati ce se intampla cu firmele mari? O intreaga armata de angajati trebuie sa se ocupe doar de tranzactiile bancare!

Serviciile bancare online sunt deosebit de utile si pentru persoane fizice, cele care au un cont bancar, pentru ca este extrem de usor sa iti administrezi contul, sa efectuezi diferite operatiuni pe cont, sa platesti facturi fara deplasari.

Recunosc ca am sters din memorie episoade precum mersul la un ghiseu pentru plata facturilor.

Imi amintesc ca prin vis cum, uitand sa platesc o factura la gaze, a trebuit sa merg prin nameti jumatate de zi, sa stau la coada cealalta jumatate de zi pentru a plati si sa mai astept doua zile pana mi-au dat drumul la gaze.

Azi platesc online, in avans cu doua luni, ca sa nu mai apara o asemenea situatie. La fel se intampla si cu restul facturilor, le platesc rapid, intr-un sfert de ora le-am rezolvat pe toate.

Sa va mai povesc cum era cand plecam in vacanta si nu putem plati anumite facturi?

Era intr-un mare fel! Rugam rude, cunostinte, vecini sa mearga sa le plateasca si stateam cu sufletul la gura de emotie, sa nu cumva sa ne taie curentul.

In prezent platim facturile dupa telefon, stand la plaja. E adevarat ca nu este o imagine tocmai relaxanta, insa, va garantez ca este mult mai confortabil decat sa pierzi ore intregi in trafic si la cozi.

Legat de operatiunile derulate online, constatam o crestere a lor in dreptul bancilor in ultima vreme.

Daca in trecut IFN-urile erau cele care dominau piata online cu acordarea de credite, astazi bancile au inceput sa recupereze puternic indeosebi pe partea de servicii.

Nici pe partea de credite acordate online bancile nu au stat degeaba, deja avem cateva banci care ofera aceasta facilitate clientilor deja existenti.

Despre creditele online noi am mai vorbit, asa ca daca va intereseaza subiectul, puteti sa ne urmariti indeaproape.

Printre cele mai de seama avantaje ale serviciului 24 internet banking amintim aici:

  • rapiditatea cu care poti efectua orice tranzactie. Serviciile bancare online iti permit orice tranzactie aproape in timp real, instant. Este un mare avantaj atunci cand vrei o suma de bani, cand faci transferul dintr-un cont intr-altul, cand ai o urgenta. Eu, de exemplu, fac des transfer din contul in euro in contul in lei, operatiunea dureaza cateva minute; este extrem de facil acest serviciu.
  • administrarea contului se iti da posibilitatea sa legi contul de diverse programe, mai ales daca este vorba de o firma. Poti sa-ti legi administrarea contului de programe de contabilitate. Ai astfel control deosebit de bun pe situatia financiara a firmei tale, plus informatii clare oricand ai nevoie. La plata salariilor, la impozite, totul se deruleaza mult mai eficient, iar controlul este mult mai bun, mai eficient.
  • o mai buna organizare a firmei ori a finantelor personale, lucru important pentru evitarea unor intarzieri la plata facturilor. Dac folosesti servicii de plata automata a facturilor, fixand plati periodice lucrurile sunt si mai simple. Utilizand un sistem bancar online beneficiezi de plati automate din contul tau la periode stabilite de tine, evitand astfel sa ramai in urma cu plata unor facturi ori a unor rate la credite.
  • simplificarea procedurii de transfer este o buna oportunitate de a tine in frau tranzactiile comerciale si implicit bugetul. Poti sa beneficiezi de transferuri rapide dintr-un cont in altul in vederea efectuarii unor plati diverse, ori poti sa-ti transferi bani intre conturile tale in regim de urgenta.
  • obtii statistici despre orice transfer, plata. Cu astfel de servicii beneficiezi de rapoarte organizate ce iti ofera situatia conturilor tale in orice moment. Poti vizualiza intrarile, iesirile, retrageri de la bancomate, plata tuturor facturilor efectuate online, etc. Pentru un om de afaceri aceste raporturi sunt extrem de importante pentru ca ii organizeaza mai bine timpul, are un mai bun control asupra fondurilor firmei. Nu mai vorbim ca astfel de raportate sunt extrem de utile pentru contabil, pentru ca graficile generate pot evidenta orice cheltuiala efectuata si orice suma intrata in cont.
  • poti verifica rapoartele online ori de cate ori este necesar, fara sa platesti vreun comision. Multe banci iti ofera gratuit serviciul de internet banking, el ramand in functiune cat timp ai un cont la respectiva banca.

Cei ce nu au utilizat pana in prezent serviciul de internet banking cu siguranta vor fi ademenite de modul rapid si eficient in care poti efectua tranzactii bancare, folosind un telefon ori un laptop.

Timpul pretios pe care il economisesti cu drumurile la banci reprezinta cu siguranta o bucurie pentru fiecare dintre noi.

La cine apelezi pentru astfel de servicii de internet banking?

Majoritatea bancilor ofera astfel de serivicii de internet banking.

Printre cele mai cunoscute astfel de servicii este cel al Bancii Transilvania, serviciul BT internet banking. E adevarat ca aceasta banca are si multi clienti de satisfacut, de aceea si interesul major pentru online banking BT, online banking BT24 si alte servicii online de activare mobile banking ale sistemului internet banking BT24.

Pentru cei ce nu stiu, BT24 este un serficiu de internet si mobile banking oferit de cei de la Banca Transilvania.

Acest serviciu este dedicat atat persoanelor fizice cat si celor juridice. Persoanele fizice beneficiaza de BT24 internet banking, BT24 facturi si BT24 mobile banking. Persoanele juridice au la dispozitie BT24 internet banking si BT24 mobile banking.

Exista satisfactie in privinta serviciilor bancare online, oamenii sunt multumiti de acestea, dupa cum reiese din diverse sondaje efectuate de-a lungul timpului.

Ce fel de servicii online gasim la bancile din Romania?

In Romania tranzactiile online nu sunt la un nivel foarte ridicat comparativ cu alte tari, deocamdata avem un nivel de 42% din totalul tranzactiilor bancare.

Foarte multe conturi bancare se deschid online, procentul aici fiind mult mai ridicat, el tinzand in ultmii ani spre 80%.

Printre cele mai insemnate beneficii de care se bucura consumatorii cand utilizeaza serviciul de internet baning amintim aici: verificarea conturilor si a soldurilor, plata facturilor, transfer de bani intre conturi la aceeasi banca ori la alta banca, transfer de bani catre alte persoane la alte banci.

Deschiderea unui cont bancar a devenit o treaba extrem de rapida. Poti sa o realizezi online in scurt timp, completand o cerere si tirmitand un document cu semnatura electronica.

Aceste servicii bancare online iti permit sa incasezi veniturile intr-un timp mult mai rapid ori sa beneficiezi de diverse fonduri mult mai devreme.

Poti sa alegi o banca online pentru depunerea cecurilor la distanta, astfel putand sa castigi dobanda la contul tau.

Conturile bancare online tin mult mai bine in frau bugetul, si mai isi si limiteaza cheltuirea banilor, pentru ca reteaua de bancomate este slaba iar sucursalele fizice lipsesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GDRP | T&C | Privacy | Cookies