Ce ai nevoie pentru un credit bancar ieftin

Ce trebuie sa stii pentru a incepe demersurile de accesare a unui credit de la banca? Indeplinesti conditiile? Ce acte sunt necesare?

Am expus saptamana trecuta toate detaliile legate de instrarea tehnologiilor moderne (FinTech) in procesul de acordare a unui credit online. Am spus tot atunci ca, in proportie covarsitoare, aceste tehnici sunt utilizate de catre institutiile financiare nebancare.

Dar acum vom detalia pe partea celor mai rare: ofertele de credit bancar ieftin si rapid. Da, exista asa ceva. Nu sunt multe, deocamdata doar patru banci ofera asa ceva cu adevarat, in mod facil si simplu.

Inainte de a le enumera, trebuie sa facem cateva remarci pregatitoare. In primul rand, nu trebuie sa luam de bune toate reclamele. Exista banci care, de foarte mult timp chiar, isi fac reclama pe tema vitezei de aprobare a imprumuturilor. In linii mari, mesajul acestor reclame a fost mereu cam acelasi: intri pe usa bancii cu buletinul la tine, si in cel mai scurt timp pleci cu banii necesari.

Cu parere de rau spunem, desi nu este o minciuna aceasta afirmatie, nici adevarul adevarat nu este. De ce? Simplu: aceste oferte de credit bancar rapid si ieftin nu se adreseaza oricui. Dar nici noi nu incercam sa inducem pe nimeni in eroare: asta nu inseamna nici ca anumite persoane vor fi refuzate din start. Nu, pur si simplu, pentru ca acordarea sa fie rapida iar dobanda mai avantajoasa decat la oferta generala, solicitantul trebuie sa indeplineasca trei conditii. Le vom vedea mai tarziu.

Am spus de cateva ori deja, exista patru banci care au implementat sisteme FinTech care sa le permita sa ofere intr-un regim special credite pentru nevoi personale. Dar cum se pune asa ceva in aplicare? Orice om poate, oricand, sa intre pe site-ul unei banci, sa completeze o cerere de imprumut, si in maxim doua ore are banii in cont? Nicidecum…

Conditii credit bancar special

Pentru a putea beneficia de un credit aprobat si achitat in cel mai scurt timp, de la o banca, si fara dobanzi enorme, este necesar sa aveti deja trei elemente puse in practica la momentul cererii:

Sa fii deja clientul bancii

Asta inseamna cel putin sa ai deschis un cont curent personal la respectiva banca. Pratic, cam orice alta releatie contractuala (cont curent, credit, depozit etc) ai avea cu o banca, deschiderea unui cont personal este obligatorie, de aceea am spus ca este suficient contul.

De ce este acest element necesar? Pentru viteza. Veti descoperi ca procedurile de a deveni clientul unei banci – cu deschiderea contului curent si cu contractarea serviciilor adiacente, dureaza destul de mult, de aceea un credit nu poate ramane rapid daca trebuie parcursi mai intai toti acesti pasi.

Abonament de online banking

La contul curent personal mentionat mai sus este necesara existenta unui abonament de online banking. De la banca la banca, si de la serviciu la serviciu, acesta poate avea diverse forme:

  • online banking;
  • internet banking;
  • mobile banking.

Acest pas este esential din doua puncte de vedere. Pe de o parte, la fel ca mai sus, contractarea si, mai ales, activarea unui asemenea serviciu este un proces de durata. O data facut insa, tot acest timp se va reduce din timpul alocat aprobarii si achitarii creditului de care aveti nevoie.

Pe de alta parte, si cel mai important: acest cont de online banking va deschide semnatura electronica recunoscuta de catre acea banca. Pratic, din respectiva aplicatie, puteti semna in cateva minute orice solicitare, inclusiv o cerere de credit. Abia acum vedem palpabil FinTech-ul in actiune, in interesul nostru.

Virare salariu in cont curent

Al treilea si cel mai important pas: conventia intre angajatorul dumneavoastra si banca, pentru virarea salariului in contul curent deschis la banca la care veti solicita un credit. Avantajele acestui demers:

  • banca are deja dovada veniturilor reale;
  • institutia poate avea garantia platii ratelor;
  • banca acorda o reducere importanta de dobanda clientilor care primesc salariu in contul sau.

Deci acest element are doua avantaje, unul legat de rapiditatea aprobarii, si altul legat de acordarea unei dobanzi mai bune la credit.

Si iata care sunt cei trei pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti in avans pentru a putea obtine cu adevarat un credit bancar ieftin si rapid. Desigur, daca stiti si care sunt bancile la care puteti obtine asa ceva.

O ultima nota, inainte de lista bancilor care pot sa acorde cest regim de credite: nu neiam multumit sa studiem doar ofertele bancilor si review-urile clientilor. Inainte de asta, am analizat cu atentie Legislatia aplicabila sistemelor de plati. Astfel am putut sa selectam doar oferteke care asigura un anume nivel de garantii ale seriozitatii.

Si acum, in sfarsit…

Lista creditelor bancare ieftine si rapide

Retinem inca o data cele trei conditii fara de care nu veti obtine nici ieftin si nici rapid un asemenea credit: sa fiti clientul bancii, sa aveti internet banking si sa primiti salariul intr-un cont al bancii. Si mai retinem ceva: sunt mai multe banci care acorda credite online, dar nu toate aceste servicii asigura rapiditate si cost scazut cu dobanda. De aceea, iata lista care conteaza:

  • ING Bank
  • Idea Bank
  • Banca Transilvania
  • Libra Bank

Nimic spectaculos, nu-i asa? Probabil ca la o simpla cautare in Google gaseati si singuri aceste banci. Normal, dar nu asta e ce conteaza. Daca tot faceti aceasta proba, uitati-va cate alte banci se lauda ca ar oferi servicii de credit bancar ieftin si rapid. Si daca intelegeti ca nu este chiar adevarat, ca in afara de cele patru banci enumerate mai sus, restul sunt doar reclame pompoase, veti fi de acord ca v-am dat o mana buna de ajutor.

De ce este atat de important sa cititi cu atentie acest articol, poate si de doua ori? Pentru ca nu renteaza sa va deschideti conturi si sa platiti abonamente de online banking la 5-6 banci, doar ca sa vedeti candva unde e cel mai rapid credit. Nu mai zicem ca salariul nu poate fi virat automat decat la o banca. Aceste demersuri premergatoare se fac o data si bine, iar o alegere buna nu se poate face fara o buna informare.

Va sfatuim sa va tineti la curent si cu noutatile aparute in legislatie dar si in ofertele bancilor. Ofertele bancilor se mdifica destul de frecvent de aceea este bine sa ai informatiile la zi.

Nu pregeta sa analizezi mai multe oferte si sa o alegi pe cea mai avantajoasa tie. Nu miza doar pe aspectele la vedere, analizeaza toti parametri pe care vi i-ai sugerat.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies