Cati bani poti imprumuta de la banci fara garantii?

Cei care vor sa imprumute o suma mai mare de bani, trebuie sa stie ca exista niste limite pana la care bancile acorda credite fara garantii.

Sumele de bani ce pot fi imprumutate de la banci fara garantii nu depasesc de regula 100.000 lei.

Multe dintre ofertele institutiilor financiare sunt situate in jurul acestei valorii, cu mici exceptii, fireste.

Acordarea unui credite de nevoi personale fara garantii de catre banci se face in conditiile in care clientii reusesc sa indeplineasca conditiile de eligibilitate stipulate in ofertele bancare.

Totusi, limita maxima de acordare la unele institutii financiare depinde foarte mult de venitul clientilor. Spre exemplu sunt creditori care acorda si sume de sute de mii de lei imprumut, fara garantii, daca clientul are un venit substantial de ordinul miilor ori zecilor de mii de euro lunar.

Cei cu bonitate superioara, cu venituri consistente, al caror grad de indatorare este deosebit de mic, nu au probleme sa obtina imprumuturi mari de la bancile din Romania.

Astazi, bancile sunt mult mai permisive decat erau odinioara, indeosebi pe carte de documente. Bancile au simplificat mult procedurile de acordare, au renuntat la unele acte care ingreunau procesul de creditare. De cand majoritatea bancilor comerciale au incheiat acorduri de colaborare cu cei de la ANAF pentru inspectarea veniturilor clientilor, timpii de acordare pentru credite s-a diminuat substantial. Asa s-a ajuns ca unele banci sa acorde credite doar cu buletinul chiar si in ziua solicitarii, daca clientul are venituri inregistrare la ANAF.

Haideti sa vedem care sunt limitele maxime de acordare pentru creditele oferite de banci fara garantii.

  • la ING poti imprumuta sume de pana la 125.000 de lei maxim prin intermediul creditului pe repede inainte fara garantii – un imprumut de nevoi acordat fara documente de venit. Pentru accesare, clientii trebuie sa aiba intre 18 si 70 de ani, un venit minim net lunar de 1.000 de lei pentru persoanele angajate cu contract pe perioada nedeterminata si de 1250 de lei pentru cei angajati cu contracte de munca pe perioada determinata, de asemenea este nevoie de vechime in munca de minim un an in total si minim sase luni la ultimul angajator.
  • Banca Transilvania are limita maxima de acordare pentru creditele de nevoi personale fara garantii de maxim 100.000 de lei. Poti aplica online ori in unitate. Pentru a obtine acest produs trebuie sa aveti venituri cu caracter permanent, sa nu aveti restante active sau credite cu intarzieri, sa aveti un scoring compatibil cu cerintele celor de la BT si o varsta maxima de 65 de ani. Trebuie sa semnati si acordul ANAF pentru inspectarea veniturilor.
  • Raiffeisen ofera imprumuturi de pana la 20.000 de euro echivalent in lei, fara garantii. Pentru acest credit trebuie sa ai o varsta intre 21 si 65 de ani, un venit de minim 1.200 de lei net, 3 luni vechime la locul actual de munca. De asemenea, se solicita clientilor sa nu aiba credite executate ori rambursate cu intarzieri.
  • BRD acorda sume maxima de 130.000 de lei fara garantii. Nu ti se solicita adeverinta de venit, trebuie sa ai insa venituri pe care banca ti le verifica prin ANAF, cu acordul tau expres. Creditul Expresso de la BRD.
  • BCR are in portofoliu creditul de nevoi personale Divers BCR cu limita maxima de acordare de 110.000 de lei. Pentru accesare trebuie sa aveti venituri, ele vor fi verificate la ANAF, sau prin intermediul unei adeverinte de salariu.
  • Idea::Bank – ofera clientilor creditul de nevoi fara garantii Idea::Selfie, un produs prin care ai accesul la sume de pana la 100.000 de lei. Pentru accesare, venitul minim net solicitat este de 1.250 de lei pentru fiecare personala, ori de 2.500 de lei pentru doi solicitanti. Se accepta o gama larga de venituri. Varsta acceptata este intre 18 si 70 de ani.

Bancile ofera, in majoritatea lor, diverse facilitati celor care isi incaseaza veniturile prin conturi ele. Si pentru cei care vor sa acceseze un credit exista avantaje daca isi duc salariul la respectiva banca. Exista reduceri de dobanda, uneori destul de atractive.

Ce solutii mai sunt in piata?

Pe de alta parte, daca nu ai o eligibilitate acceptabile pentru banci, poti incerca si la IFN-uri.

Exista si societati nebancare care acorda credite fara garantii pentru perioade mai mari de timp. In fapt, majoritatea au perioada maxima de acordare de 5 ani, ca si in cazul creditelor de consum de la banci.

Simplu Credit – acorda sume de pana la 25.000 de lei pentru perioade de maxim 36 de luni.

Fast Finance are in portofoliu un credit fara garantii in cuantum de pana la 15000 de lei, perioada de acordare fiind de maxim 36 de luni, de asemenea.

Credius ofera pana la 50.200 de lei pentru maxim 5 ani, in conditii destinate de creditare, fara multe cerinte si fara multe documente.

Provident care si-a marit limita de creditare pana la 15.000 de lei acorda asrtfel de sume pe perioade de pana la 134 de saptaman, ori varianta STAR acordata cu rambursare lunara, cu maxim de contractare pe 21 de luni.

One Response
  1. V M 4 luni ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GDRP | T&C | Privacy | Cookies