Cardul de Credit Apple – un instrument inovator
Golden Sachs si Apple au lansat un credit card accesibil si celor cu scoring slab de creditare.
Nu cu multa vreme in urma a fost lansat cardul de credit Apple, un produs ingenios lansat de o mare banca americana Goldman Sachs.
Despre Apple Pay stim ca este o mare subdiviziune, ce are in portofoliu de activitati tocmai gasirea de solutii de plata in acest vast domeniu financiar.
Goldman Sachs a lansat in partneriat cu gigantul Apple un produs inovator, o directie oarecum surprinzatoare pe piata serviciilor financiare.
Printre obiectivele propuse de acest parteneriat a fost si acela de a asigura o mai mare siguranta cardurilor de credit.
Cu siguranta va fi dificil de obtinut o siguranta absoluta in privinta cardurilor de credit, insa cu siguranta merita sa urmarim acest produs – cardul de credit Apple, pentru ca suntem convinsi ca ne vor rezerva surprize in viitor.
Ce este diferit la cardul de credit Apple?
Acest instrument vine cu masuri suplimentare de siguranta si recompense garantate.
Acest concept lansat este o solutie de plata oferita de Apple Pay, care reprezinta in fapt divizia ce furnizeaza produse financiare, divizie ce apartine de giganticul international amintit anterior.
Cardul de Credit Apple este un serviciu bancar ce a fost lansat in 2019, rezultat in urma colaborarii dintre Golden Sachs si Mastercard.
Banca este cea care ia deciziile in privinta acordarii cardurilor de credit, iar cei de la CNBC spun ca vor accepta si clientii cu scoring slab de creditare.
Care sunt surprizele oferite de acest instrument?
Printre beneficiile pe care le poti obtine, acest card dispune de o prezentare generala a cheltuielilor, precum si de un desfasurator al imprumuturilor si recompenselor aferente generate prin utilizarea aplicatiei Apple Cash.
Presedintele Goldman Sachs, David Solomon, ne spunea anul trecut ca acest card este doar inceputul unui segment de business pe care ei au de gand sa-l dezvolte, adresandu-se indeosebi mediului institutional si corporate.
Fireste ca atunci cand auzim de recompense totul suna bine. Insa, despre ce recompense vorbim? Apple ofera la utilizarea cardului un procent de 2% din suma cheltuita sub forma de recomansa. Aceasta bonificatie este furnizata drept un Daily Cash, adica ceea ce numim ‘bani zilnici’.
Recompensa poate fi cheltuita asa cum iti doresti.
Cei de la Apple ne spun ca au de gand sa urmeze acest curs si sa ne suprinda in continuare cu noi inovatii in domeniul financiar.
Cardul Apple e menita sa te protejeze impotriva fraudelor
Care ar fi ideea acestei functionalitati si cum ne-ar putea proteja impotrivia unor asemenea necazuri?
Colosul tehnologic si-a propus sa modifice codul de securitate CVV cu unul dinamic.La fiecare utilizare!!!
Asadar, de cate ori vei folosi acest card, vei avea un nou CVV. Si aceasta este o masura destul de rezonabila in lupta cu fraudele.
Caractersitici card Apple
Din punct de vedere al constructiei Cardul de Credit Apple va fi realizat din titan, asadar o specificitate aparte pentru acest produs si o privire catre viitor de netagaduit.
Cardul va fi lipsit de numere si nu va avea pe el inscris codul de securitate CVV.
Evidenta economiilor va fi tinuta intre-o aplicatie numita Apple Cash.
Si inca o veste buna este aceea ca acest card va putea fi folosit si in locurile unde nu exista acoperire pentru Apple Pay.
Fireste ca pentru a putea beneficia de mai multe calitati ale cardului Apple ar fi indicat sa ai si un iPhone, dar nu este neaparat obligatoriu. Insa, pentru un Touch ID ori Face ID vei avea nevoie de un iPhone. Cu aceste aplicatii vei putea sa-ti dai ok-ul pentru cumparaturile cu cardul.
Iata de ce specialistii vad cardul de credit Apple ca pe un ‘extraterestru’ venit din viitor. Si, intr-adevara, are multe caracteristici futuristice, greu de anticipat in piata financiar.
Cardul fizic nu conteaza prea mult pentru cei de la Apple, chiar cei de la Apple incurajandu-si clientii sa foloseasca mai degraba tranzactiile prin Apple Pay (unde primeste 2% recompensa) si prin App Store (unde primesc 3% recompensa), decat sa efectueze tranzactii directe cu cardul (1% recompensa).
Mai multe informatii gasiti pe platforma https://www.apple.com/ro/apple-pay/.
Continut