Caracteristici imprumut rapid pe termen scurt

Obtinerea unui imprumut rapid de la banca ori de la IFN este astazi la indemana oricui are un venit stabil. Tu ce alegi, bancar ori nebancar?

Pentru ca multi dintre voi sunt interesati despre eficacitatea imprumuturilor rapide, ne-am gandit sa venim astazi sa va prezentam o sinteza a ceea ce reprezinta aceste produse in piata din Romania.

In acceptiunea generala, un imprumut rapid se repefera la produse cu valoare scazuta acordate pe perioade limitate de timp.

Multi confunda acest credite de tip rapid cu microcreditele.

Microcreditele sunt produse ce apartin de factor ofertelor Institutiilor Nebancare. Pe cand creditele rapide pot fi acordate si de banci si de IFN-uri.

In fapt, un imprumut rapid este mai mult o sintagma ce sugereaza un anumit timp de acordare.

Societatile financiare inscrise in registrele BNR nu au in portofoliu un astfel de produs definit ca atare. El este mai degraba o gaselnita de piata pentru atragerea clientilor. E adevarat ca unele produse isi merita renumele din cauza timpilor surprinzator de mici in care sunt acordate.

In registrele BNR, chiar si IFN-urile sunt inscrise cu activitati multiple de creditare, microcredite, leasing ori credite ipotecare. Nu apar ca avand in portofoliu credite rapide. Dupa cum nici la banci nu este cazul de o asemenea dizertatie.

Teme abordate

Imprumut rapid – cat de repede obtii banii?

Poti solicita sume de pana la 5000 lei?

Exista oferte noi de credite online 2023?

Ce inseamna imprumut rapid si cine il acorda?

Care sunt cerintele unui astfel de produs?

Avantajele si dezavantajele imprumuturilor rapide.

Sfaturi utile despre cum poti solicita un credit rapid online.

Cum faci rost de bani intr-un timp cat mai scurt in 2023? Poti accesa un imprumut rapid de la IFN ori de la banci.

Nu-ti fie teama sa incerci la banci pentru un credit, chiar daca nu ai venituri mari, chiar daca nu ai vechime mare pe cartea de munca, chiar daca nu ai o eligibilitate deosebita.

Ca sa obtii cel mai avantajos imprumut rapid 2023 trebuie sa-ti stabilesti proprietatile, sa-ti cunosti eligibilitatea si sa-ti analizezi cu celeritate veniturile pe perioada derularii viitorului contract de credit.

Un credit rapid este o posibilitate usoara de a iesi dintr-o situatie dificila, chiar apasatoare in unele momente. Noi putem doar sa-ti sugeram niste oferte, n-o sa te sfatuim sa alegi una sau alta dintre institutiile financiare.

Oricum, ca un sfat aparte de subiectul acestui articol, nici nu trebuie sa va incredeti prea mult in acele informatii care va trimit drect catre o anume oferta din piata.

Imprumut rapid – cat de repede obtii banii?

Sunt IFN-uri la care recordurile ajung la mai putin de doua ore de la accesare. La banci cea mai rapida acordare este stabilita in ziua accesarii.

La banci procesul de accesare depinde foarte mult de timpii in care raspunde ANAF la solicitarile legate de verificarea veniturilor clientilor. Dandu-si acordul de verificare la ANAF, clintii trebuie sa astepte informatiile pentru ca banca sa-i poata aproba sau respinge creditul, dupa caz.

De principiu, persoanele ce au conturi la bancile ce permit accesarea online, si isi incaseaza si veniturile lunare prin acele conturi, pot obtine foarte rapid un imprumut.

Doua dintre bancile care au dat acces 100% online la credite sunt BCR si ING Bank.

Poti solicita sume de pana la 5000 lei?

Daca alegi IFN-urile pentru accesare, sumele intr-adevar nu sunt prea mari, nedepasind in multe cazuri acest prag considerat de noi de 5000 lei.

Microcreditele nici nu ajung la o asemenea valoare, ele oprindu-se pe la 2.000 – 3.000 lei.

La banci insa pot obtine sume si mai mari. Din observatiile noastre, doar cei de la Banca Transilvania dau accesul la o suma mai mica online (limita de 5.000 euro echivalent in lei). Dar, limita minima de accesarela BT pentru creditele online este de 5.000 lei.

Exista oferte noi de credite online 2023?

Din analiza noastra din piata financiara, deocamdata la BNR nu au fost inregistrate societati noi in acest an (vorbim de banci ori IFN-uri).

Produse noi din portofoliul institutiilor existente in piata n-am remarcat, doar ce s-a schimbat pe final de an trecut.

Oricum, este de mentionat faptul ca bancile au inceput sa treaca usor la acordarea de credite online si speram noi ca in 2023 vor fi mult mai active in acest sens.

Ca noutate de inceput de an 2023 putem sa mentionam faptul ca cei de la Provident si-au scazut plafonul maxim de creditare la 15.000 de lei (vechiul plafon era la 20.000 de lei), iar Ocean Credit si-a diversificat produsele (are in prezent in oferta trei tipuri de credite: Crab cu 1500 lei plafon maxim, Pinguin cu maxim de acordare la 4.500 lei si Delfin cu maxim de acordare la 9.000 lei).

Ce inseamna imprumut rapid si cine il acorda?

Un produs de acest tip este o forma de creditare facila disponibila in prezent in piata in portofoliul IFN-urilor dar si al bancilor.

Cand vorbim de accesarea unui imprumut rapid ne gandim deja la conditii usoare, la acte putine, la timpi foarte mici de acordare.

Oamenii se astepta ca printr-un astfel de produs sa obtina banii in cateva ore cel mult. Acest lucru chiar este posibil la multe IFN-uri, dar si la cateva banci.

Cand vorbim insa de astfel de produse nu putem sa nu aducem in atentie si elemente de creditare responsabila, de educatie financiara. Oamenii trebuie sa fie informati, sa se imprumute in cunostinta de cauza.

Am vazut multa disponibilitate in piata pentru acest lucru, atat din partea bancilor cat si din partea IFN-urilor. IFN-urile au chiar sectiuni bine dezvoltate pe platformele online proprii dedicate informarii clientilor.

Care sunt cerintele unui astfel de produs?

 • limita de varsta
 • grad de indatorare
 • venit minim
 • vechime minima (in total si la ultimul loc de munca)
 • cetatenie
 • act de identitate
 • acord de verificare ANAF
 • acord de consultare Birou de Credit

Avantajele si dezavantajele imprumuturilor rapide

Avantaje:

 • accesare usoara
 • documentatie minima
 • eligibilitate scazuta, se accepta si cu scoring slab in Biroul de Credit
 • obtinerea rapida a banilor
 • posibilitatea de a incasa banii imprumutati pe card ori de a-i ridica de la ghiseul unei banci.

Dezavantaje:

 • costuri ridicate
 • penalizari mari in caz de nerespectare a conditiilor contractuale

Sfaturi utile despre cum poti solicita un credit rapid online

a. verifica-ti eligiilitatea
b. vezi ce produse ti se potrivesc
c. vezi daca te incadrezi din punctul de vedere al gradului de indatorare
d. alege mai multe oferte pentru care esti eligibil si compara-le oferele, bazandu-te pe DAE (dobanda anuala efectiva)
e. alege o oferta care sa iti fie benefica
f. verifica cu atentie care sunt urmarile in cazul in care intarzii cu plata ratelor
g. verifica care sunt indatoririle si obligatiile ce reies din contractul de credit
h. citeste cu atentie contractul de credit impreuna cu toate anexele lui.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies