Bani online fara prezenta fizica la banca

Exista dorinta multora in ultima vreme de a accesa un imprumut fara sa se deplaseze la banca. Bani online rapid.

De principiu, sunt cateva banci care acorda deja credite online pentru clientii deja existenti. Ce inseamna clienti existenti? Inseamna acei clienti care au un cont deschis la acea banci si care isi incaseaza veniturile prin respectivul cont.

In aceasta perioada incerta din punct de vedere social si economic, exista un interes crescut pentru astfel de produse accesate de la distanta.

Apoi, obtinerea banilor pe card scuteste clientii de lucrul cu bancnotele. Cumparaturile cu cardul sunt mult mai igienice.

Din aceasta perspectiva, sunt avantajate in aceasta perioada bancile care si-au digitalizat procesele bancare.

Obtinerea unui imprumut de bani online fara prezenta fizic la banca poate fi o formalitate pentru clientul care are un cont deschis la banca la care doreste sa aplice, iar daca isi si incaseaza veniturile prin respectivul cont, cu siguranta grabeste procesul de aprobare.

Folosirea mijloacelor electronice pentru transmiterea la distanta a informatiilor despre client reprezinta o alta latura a procedurilor, destul de putin implementata la noi in tara. Aici s-ar intelege faptul ca un client se poate identitica prin intermediul video chat-ului spre exemplu.

Permite legislatia incheierea unui contract online?

Deocamdata legislatia noastra nu este clar definita in privinta identificarii clientilor de la distanta, de aceea bancile acorda credite doar clientilor deja existenti, clienti carora li s-a verificat deja bonitate si despre care se stie care le sunt veniturile ca sunt in incasate prin acea banca.

Nu mai vorbim de legislatia de spalare a banilor care aduce si ea o serie de argumente pentru identificarea persoanelor fizice in lipsa. In tarile din afara se folosesc diverse metode pentru identificarea persoanelor care nu sunt prezente fizic. Una dintre acestea este aceea a transferarii unei sume modice de bani intr-un cont al institutiei creditoare.

In cazul IFN-urile, pentru semnarea unui contract la distanta se foloseste printarea documentelor de catre client, semnarea acestora si scanarea ori fotografierea, urmata de incarea ulterioara in platformele online ale acestor firme.

Inca din 2016 este in vigoare la nivel european un regulament care prevede identificarea electronica a persoanelor prin semnatura electronica. Sunt valabile de asemenea semnaturile emise de furnizori ori semnatura electronica avansata.

La nivelul Romaniei echivalentul inscrisurilor s-ar putea corela cu semnatura avansata.

Conform prevederilor OUG 52 din 14 septembrie 2016, un contract de credit trebuie sa contina: dobanda anuala efectiva, dreptul consumatorului de a putea converti contractul de credit intr-o alta moneda, informatii despre rata variabila a dobanzii, informatii despre rambursarea anticipata, arierate si xecutare silita, cesiunea etc.

Sunt specificate in aceeasta ordonanta inclusiv cum sa se realizeze evaluarea bonitatii de catre creditorii nonfinanciari.

Pasii solicitarii de bani online

Inainte de incheierea unui contract, ca pasi preliminari, este nevoie ca orice forma de publicitate sa contina informatii referitoare la cerintele standard: identitatea creditorului, daca e credit garantat ori negarantat, rata dobanzii, valoarea totala a creditului, DAE-ul, durata contractului, valoarea ratelor, valoarea totala platibila, numarul ratelor, avertizarea consumatorului privind flutuatiile schimbului valutar, obligativitatea incheierii asigurarilor obligatorii, scrisul lizibil pentru toate informatiile oferite etc.

Sunt deja mai multe banci care ofera clientilor posibilitatea de a incheia contracte de credit utilizand semnatura electronica, fara deplasare la banca.

Fiecare institutie are propriile specificitati in privinta acordarii creditelor online.

Printre primele banci care au initiat un asemenea demers se numara UniCredit, ING Bank, Raiffeisen, BCR, etc.

Creditele acordate online, fara prezenta fizica la banca sunt deja de ceva timp in atentia consumatorilor romani.

Digitalizarea insuficienta a proceselor bancare nu permite aceasta actiune la toate bancilor prezente in piata romaneasca.

Identificarea clientilor la distanta este inca un motiv de discordie provocat de legislatia de spalare a banilor.

Incheierea contractelor la distanta este inca o problema de actualitate, nelamurita complet. Sunt si unele decizii ale instantelor indeosebi pe partea de executare silita in cazul contractelor semnate printr-un alt suport durabil in afara de hartie.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies