Bancile care dau credite doar cu buletinul in 2023?

Vrei sa te imprumuti usor? Tot mai multe banci acorda credite doar cu buletinul, fara adeverinta de venit, dar cu verificare la ANAF.

In urma acordului pe care asociatia bancilor (ARB) l-a semnat cu cei de la ANAF a rezultat o simplificare a procesului de creditare, atat de asteptata in sectorul bancar.

Pentru ca timpii de asteptare la accesarea unui credit ajunsesera mult prea mari, oamenii erau disperati. Se putea astepta chiar si 2 saptamani pentru a ti se aproba un credit.

Bancile care dau credit cu buletinul iti solicita pe langa actul de identitate amintit si alte dovezi de eligibilitate.

Indiferent de natura nevoii tale, fie ca vrei sa renovezi apartamentul, sa-ti reinnoiesti mobila, ori sa-ti schimbi centrala termica, poti apela la un credit de nevoi de la banca si sa-l obtii destul de rapid.

Accesarea unui imprumut pentru achizitii poate fi avantajoasa atata timp cat rambursezi la timp si nu intarzii la plata.

Credit fara verificarea ANAF, e posibil la banci?

Exista solutii la mai toate bancile din piata, pentru ca majoritatea verifica veniturile prin ANAF.

Asadar, de la Banca Transilvania la BCR, de la BRD la ING, de la Raiffeisen la OTP, gasim posibilitati de accesare a unui imprumut doar cu buletinul in 2023.

De IFN-uri nu mai vorbim, ca ele sunt mult mai permisive. Conditiile de eligibilitate pretinse de IFN-uri sunt mult mai scazute decat ceea ce impun bancile la creditare.

Multe IFN-uri nu verifica la ANAF atunci cand acorda un credit. Aceste institutii au alte forme de analizare a bonitatii clientilor: extras de cont, cupon de pensie, adeverinta de venit, adeverinta de salariu, etc.

La IFN-uri se aplica usor cu un extras de cont.

Un credit nebancar doar cu buletinul se obtine deosebit de usor. Ai nevoie doar de o dovada minima de venit si de o varsta corespunzatoare.

Chiar daca unii cauta sa obtina un credit fara loc de munca de la IFN, trebuie sa stiti ca fara o dovada certa de venit nu vor reusi.

Caracteristicile creditului doar cu buletinul acordat de banci

In fapt, acordarea ‘doar cu buletinul’ nu este intru totul exacta. Bancile solicita in continuare dovezi de venit, pentru ca fiecare creditor trebuie sa calculeze gradul de indatorare pentru solicitantul de imprumuturi.

Chiar daca a scazut gradul de indatorare de 3 ani, bancile acorda in 2023 credite doar cu buletinul pentru ca nu mai solicita adeverinta de venit, cartea de identitate fiind singurul act solicitat.

De ce se intampla asta?

Cu toate ca gradul de indatorare s-a plafonat la 40% din venitul net pentru produsele financiare acordate in lei, creditele acordate de banci pot creste, pentru ca, din venitul luat in calcul la stabilirea gradului de indatorare nu se mai scad cheltuielile de subzistenta ca pana acum.

Specialistii ne atrag atentia sa nu ne indatoram excesiv, mai ales in privinta creditelor rapide acordate pe termen scurt, cu dobanda mare. Dobanzile sunt in usoara crestere si in acest an.

Cat de mult afecteaza gradul de indatorare creditarea?

In ciuda a ceea ce se credea in piata ca odata cu limitarea gradului de indatorare va scadea volumul creditelor acordate, se pare ca acest artificiu de calcul al venitului ce se ia in calcul la stabilitarea gradului de indatorare, de a nu tine cont de cheltuielile de subzistenta, lasa o portita libera bancilor.

Si, oricum, vorbim de venitul net al salariatilor, lucru care da un imbold calculului final.

Astfel, venitul calculat pentru membru de familie va fi mai mare, daca nu se tine cont de cheltuielile de subzistenta.

Limitarea gradului de indatorare a afectat acordarea creditelor, in ideea ca cei cu venituri mici si indatorari excesive din trecut n-au mai putut apela la nicio forma de finantare.

Creditele imobiliare nu au fost prea mult afectate pentru ca scaderea gradului de indatorare la aceste produse financiare nu este atat de insemnata (de la 50-55 s-a ajuns la 40% in prezent gradul de indatorare pentru creditele imobiliare).

Daca va intrebati in ce conditii ne vom imprumuta in 2023, raspunsul este acela ca nu vor fi schimbari majore deocamdata. Vom vedea si cum vor primi bancile noile taxe si cum vor fi ele ‘impartite’ cu clientii.

In ultimii ani, Prima Casa a suferit diminuari de fonduri, ba chiar si de nume. Deocamdata nu stim daca anul acesta programul va mai continua.

Creditele de refinantare in 2023 nu vor fi afectate de limitarea gradului de indatorare, aceste produse fiind singurele excesptate de la noile cerinte pentru gradul de indatorare.

In prezent, in privinta gradului de indatorare pentru creditele bancare, situatia este cam asa: gradul mediu de indatorare este de 40% pentru creditele de consum si creditele ipotecare acordate in lei si respectiv de 20% pentru cele in valuta.

Conditiile de accesare a unui credit la banci

Exista banci care vor acorda si in 2023 credite doar cu buletinul daca indeplinesti celelalte conditii de accesare.

Evident, aceasta afirmatie trebuie insotita de o alta care sa specifice ca bancile au incheiat acorduri cu ANAF de verificare a veniturilor clientilor, astfel incat, acestea nu mai solicita adeverinta de venit, ci acordul clientilor de verificare a bazei de date ANAF.

Majoritatea bancilor au incheiat acorduri cu ANAF de interogare a veniturilor. In ultimul an chiar si o parte dintre IFN-uri a trecut la interogarea ventiurlor clientilor prin intermediul ANAF.

Daca acum cativa ani in urma nu se putea discuta de credite bancare fara adeverinta de venit, astazi aceasta cerinta deveine din ce in ce mai rara.

Iata si cateva dintre ofertele de credite bancare ce se acorda doar cu buletinul, fara adeverinta de venit. Totusi, trebuie sa fii de acord cu interogarea la ANAF pentru veniturile tale, in cazul in care le ai.

Pentru obtinerea unui credit de nevoi personale doar cu buletinul de la banca, trebuie sa indeplinesti niste conditii esentiale (minime de eligibilitate):

  • sa fii ceatean roman, salariat (majoritatea bancilor solicita vechime minima in munca, diferita de la banca la banca), ori pensionar
  • indeplinesti conditiile de varsta impuse de fiecare banca in parte
  • ai venituri inregistrate la ANAF (daca nu ai inregistrate la ANAF, poti aduce tu o dovada de venit – adeverinta de venit, adeverinta de salariu, etc.)
  • grad de indatorare care sa-ti permita sa imprumuti suma dorita de bani
  • sa nu fii inscris in Biroul de Credite cu restante (unele banci si-au nuantat aceasta pozitie, in se sensul in care banca va analiza fiecare caz in parte, iar daca datoria care te-a bagat in Biroul de Credit nu a fost mare si intre timp ti-ai achitat-o, exista posibilitatea sa primesti totusi un credit).

De regula, cei ce nu se considera eligibili pentru un credit bancar, apeleaza la IFN-uri. Noi te sfatuim totusi sa nu te autoevaluezi, mai bine fa o incercare la banca inainte de a lua o decizie. Vezi intai care este pozitia bancii fata de situatia ta, si apoi fa o alegere.

banci care acorda credit doar cu buletinul

Daca totusi te gasesti intr-o situatie financiara dificila care nu mai suporta amanare, poti opta pentru un credit rapid nebancar. Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani, apeleaza intai la banca, cu siguranta aceeasta ar fi alegerea corecta. Costurile creditelor bancare sunt inca mici comparativ cu cele ale produselor nebancare.

Tu stii ce banci acorda credite cu buletinul in 2023?

Ar fi bine sa retii ca acest lucru este posibil, daca indeplinesti pe deplin conditiile de accesare. Si, da, ti se solicita si alte dovezi de bonitate, nu doar buletinul.

Insa, principala verificare care se face este cea legata de venituri. Deci, asteapta-ta la o inspectare a situatiei tale financiare la ANAF.

Ori, daca nu ai venituri inregistrate la ANAF, trebuie sa prezinti alte dovezi ca ai veniturile necesare care sa-ti defineasca o buna capacitate de plata.

Sunt multe intrebari care vin din partea voastra legate in special de acordarea unui astfel de produs.

Ni se cer solutii pentru accesarea unui credit doar cu buletinul indeosebi de catre cei cu probleme din trecut, care n-ar dori sa prezinte dovezi de venit ori sa li se verifice bonitatea prin ANAF.

Ce solutii ofera bancile

Banca Transilvania pune la dispozitie clientilor mai multe tipuri de credite: de nevoi, imobiliare, carduri de cumparaturi etc.

De la BT poti imprumuta pana la 250.000 de lei pe perioade intre o luna si 5 ani. Dobvanda fixa intre 8,90% si 19%.

Inainte de a accesa un credit la Banca Transklvania este bine sa verificati daca indepliniti criteriile de creditare.

Poti solicita creditul de la BT fie online, fie la sediu. Procedura este simpla, indiferent de alegerea ta, daca indeploinesti conditiile.

BCR ofera credite pentru persoane fizice, pentru casa, credite auto si alte solutii sustenabile.

Pentru persoane fizice exista creditul de nevoi George prin care iti poti finanta nevoile curente ori poti sa-ti refinantezi credite mai vechi.

Creditul George se poate accesa rapid prin intermediul unei aplicatii online.

Poti imprumuta pana la 180.000 de lei cu dobanda fixa incepand intre 9,79% si 19,99%, cu 0 comision de analiza si administrare. Totul se rezolva online, fara drumuri la banca.

BRD vine cu o serie de produse dedicate persoanelor fizice si companiilor.Pentru persoane fizice, gasim la BRD credite de consum, credite pentru locuinta, pentru tineri pentru tratamente medicale etc.

Creditul de nevoi clasic BRD – Expresso are o limita de accesare intre 2.000 si 130.000 de lei, pentru perioade de maxim 60 de luni. Rata dobanzii pleaca de la 9,99%.

Poti accesa de la BRD un credit online, simplu, daca indeplinesti conditiile de eligibilitate.

Conditiile pe care cei de la BRD le impun pentru acordarea unui credit online: cetatean roman, varsta minima de 18 ani, salariat cu venituri inregistrate la ANAF, vecime in munca de minim 12 luni, sa nu ai restante curente si sa nu fi inregistrat restante importante la alte credite in trecut, etc.

ING acorda credite in cuantum diferit ‘pe repede inainte’. De la ei poti imprumuta sume intre 2.000 si 125.000 de lei prin intermediul ING Personal, ING Credit Card sau ING Extra’Rol.

Creditare la aceasta banca se face pe perioade intre 1 si 5 ani.

Dobanda incepe de la 9,69 pentru sume mai mari de 50.000 de lei, si poate ajunge la 13,19% pentru sume mai mici.

Pentru accesarea unui credit doar cu buletinul, ING Bank solicita sa ai un contract de munca cu venit lunar de minim 1000 de lei, cel putin un an vechime in munca in total si 6 luni la ultimul loc de munca – fara intreruperi.

Daca accesezi prin ING Home’Bank nu trebuie sa prezinti niciun document, doar sa completezi formularele din aplicatie.

ING a fost printre primele banci care au trecut la verificarea veniturile prin ANAF, oferind din acest motiv credite doar cu buletinul.

De la Raiffeisen poti obtine un credit doar cu buletinul, fara multe griji.

Indiferent de planurile tale, poti apela la un Flexicredit si sa-l obtii in cativa pasi.

Oricum, poti afla usor daca te califici sau nu pentru ca verificarea bonitatii se face rapid la Raiffeisen.

La aceasta banca pot sa imprumuti sume intre 500 si 20.000 de euro, echivalent in lei, pe perioade intre 18 si 60 de luni.

Pentru un credit online, daca incasezi veniturile prin aceasta banca, obtii o dobanda fixa speciala de doar 10,75%, in rest rata dobanzii este de 13,75%.

Pentru accesare de la Raiffeisen trebuie sa ai o varsta intre 21 si 65 de ani, sa ai un venit de minim 1250 de lei, sa ai 3 luni vechime la locul actual de munca, sa nu ai credite executate ori rambursate cu intarzieri mari in cuantum ridicat.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies