Banci care acorda credite cu salariul minim pe economie

februarie 19, 2020

Acordarea unui credit de nevoi personale in 2020 nu mai este impiedicata de salariul minim pe economie, pentru ca valoarea acestuia este mult mai mare decat veniturile minime solicitate de banci.

Poti rezolva accesarea de la banca a unui credit de nevoi personale fara garantii, printr-un drum la banca, cu conditia sa fii salariat, pensionar ori sa ai venituri inregistrate la ANAF.

Produsele disponibile la banci ce pot fi accesate cu salariul minim pe economie sunt in acord cu valoarea venitului net lunar al clientului, tinandu-se cont de gradul maxim de indatorare al acestuia.

Pentru obtinerea unui credit bancar doar cu buletinul nu este nevoie de acte suplimentare, poti merge la banca doar cu buletinul si sa pleci acasa cu banii, atat de simplu este.

Bancile ofera sume imprumut in cuantum ridicat, unele mergand pana la 100.000 lei negarantat, fiecare are insa oferta ei. Pentru a identifica sumele care iti sunt accesibile poti folosi calculatorul de pe platformele online ale bancilor.

Pentru persoanele ale caror venituri sunt raportate la ANAF, bancile nu mai solicita adeverinta de venit in 2020. Insa, identificarea veniturilor este obligatorie pentru orice client, avand in vedere ca acordarea unui credit este conditionata de gradul de indatorare.

De principiu, persoanele care sunt salariate, pensionare ori care obtin venituri din activitati independente au venturi inregistrate la ANAF, deci pot fi verificate foarte usor la ANAF pentru identiticarea ventiurilor.

Nu exista restrictii pentru persoanele ale caror venituri sunt inregistrate la ANAF. Conditia eliminatorie este ca aceste persoane sa nu fie indatorate excesiv, astfel incat sa nu se incadreze in gradul de indatorare admis.

Vestea buna pentru clientii care detin deja un credit este ca pot apela la o refinantare, optiune unde gradul de indatorare nu mai este atat de strict.

Potentialii clienti care indeplinesc conditiile de venit, trebuie sa treaca mai apoi si de alte verificari.

Citeste si  Beneficiile oferite de creditul increzator de la First Bank

Cum v-am spus anterior, bancile acorda credite cu salariul minim pe economie in 2020 pentru ca valoarea acestuia in prezent este una ridicata.

Pragul de venit la banci este mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

Daca corespunzi din punct de vedere al veniturilor, vei mai avea cateva obstacole de trecut inainte de primii un credit.

Factorii luati in calcul de banci la acordarea unui credit sunt: scorginul din Biroul de Credit, venitul, grad de indatorare, vechime, varsta, cetatenie, tip contract de munca.

Bancile nu acorda credite persoanelor datornice.

Dintre acesti factori, cel care are importanta cea mai mare si conteaza cel mai mult la stabilirea scorginului de client este scoringul din Biroul de Credit.

Fiind multe persoane inscrise in Biroul de Credit ca istoric negativ, unele banci afirma ca acorda credite pentru restantieri daca abaterea nu a fost deosebit de grava.

Toate bancile comerciale acorda credite cu verificare la ANAF, fara sa mai solicite adeverinta de venit in 2020.

Poti sa te imprumuti doar cu buletinul de la: Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, ING Bank, Banca Romaneasca, CRC Bank, Unicredit, Idea::Bank, OTP Bank, Alpha Bank etc.

Nu doar ca te poti duce cu buletinul la banca si sa pleci cu banii imprumutati, dar deja unele banci au inceput sa ofera credite online, fara nicio deplasare. In asa masura a evoluat permivitatea bancilor la accesarea creditelor.

Sunt cateva banci la care poti efectua o accesare online preliminara si apoi sa mergi la banca pentru finalitatea contractului.

Inainte de a-ti trimite datele printr-un formular online, ar fi bine sa efectuezi o simulare pentru a vedea care sunt costurile aproximative ale creditului dorit in functie de suma aleasa si perioada selectata din calculatorul de credit.

Citeste si  Credite de consum acordate de banci persoanelor fizice

Creditul de nevoi de la Banca Transilvania iti da accesul la sume de bani de pana la 100.000 lei. Poti simula online ratele lunare, astfel incat sa alegi solutia potrivita pentru tine. La aceasta banca poti aplica online sau in unitate. Creditul se acorda pentru 5 ani maxim.

Banca Transilvania este printre putine banci care s-a pronuntat in chestiunea restantierilor, raspunzand la o intrebare adresata de un client referitoare la acceptarea rau platnicilor la creditare. Aceasta banca sustine ca nu respinge automat persoanele inscrise in Biroul de Credit, ci tine cont de mai multi factori la acordarea unui credit. De asemenea, pentru cei de la Banca Transilvania conteaza si numarul de zile de intarziere si sumele restante.

La Banca Transilvania sunt acceptate mai multe tipuri de venituri. Insa, aceasta banca afirma ca accepta clientii care au contract pe perioada nedeterminata si minim 3 luni vechime la locul prezent de munca.

Asa cum v-am spus si noi anterior, o banca ia in calcul toti acei factori enumerati de noi mai sus. Fiecare factor are o pondere in calculul scoringului de client. E adevarat ca punctajul din Biroul de Credit are ponderea cea mai mare comparativ cu ceilalti factori luati in considerare.

Creditul de nevoi oferit de ING – ING personal se acorda in cuantum de la 2.000 la 90.000 de lei, pe perioade de la 1 la 5 ani.

Cei de la ING impun urmatoarele conditii de eligibilitate:

  • varsta maxima de 65 de ani barbati si 63 de ani femei
  • vechime minima de 6 luni la locul actual de munca si minim un an in total

ING Bank este printre bancile care acorda credite cu buletinul pe loc ori in aceeasi zi.

Si cei de la Raiffeisen sunt destul de deschisi in privinta rapiditatii de accesare. Si aceasta banca oferind credite in aceeasi zi, daca ai venituri raportate la ANAF.

Citeste si  Imprumut pentru amenajarea locuintei

La Raiffeisen poti imprumuta intre 500 si 20.000 euro echivalent in lei, pe perioade de pana la 5 ani maxim.

Conditiile de accesare la Raiffeisen:

  • varsta intre 21 si 65 ani
  • venit minim net de 1.200 lei
  • vechime la locul actual de munca de minim 3 luni
  • sa nu ai credite executate sau rambursate cu intarzieri mari si repetate!!!

Oferta celor de la BRD este si ea una atractiva pentru clienti. Cei de la BRD vin cu creditul Expresso, in cuantum de pana la 130.000 de lei pentru maxim 5 ani. Se acorda doar cu buletinul si verificarea ventiurilor la ANAF.

La BRD ai si o perioada de gratie de pana la 6 luni la plata.

Cei de la BRD accepta o gama larga de tipuri de venit.

Dupa cum ati putut observa intre aceste trei oferte de credite de nevoi personale descrise de noi mai sus, doar doua banci s-au exprimat intrucatva in problema restantierilor, una, si anume Banca Transilvania detaliind acest subiect.

Pentru ca sunt multi dintre voi care se intreba daca cei din Biroul de Credit sunt acceptati de banci la creditare, este important de retinut ca bancile au propriile calcule pentru scoringul de client cu ponderi diferite pentru factorii luati in considerare. Asa ca, s-ar putea ca o banca sa te accepte iar alta sa te refuze.

Pentru ca in momentul in care ai intarzieri la plata unei rate mai mari de 30 de zile banca te raporteaza catre Biroul de Credit, este indicat sa nu ajungi din start in astfel de situatie sa incerci sa-ti achiti la timp ratele. Daca cumva ajungi in apropierea unei astfel de situatie, mai bine mergi sa discuti cu banca un plan de redresare, astfel incat sa nu ajungi in situatia de te raporta la BC.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies