Banci care acorda credite cu salariul minim pe economie

Last update: martie 28, 2023

Accesarea un credit de nevoi personale in 2023 nu mai este dependenta de salariul minim pe economie, ci de gradul de indatorare.

Prin urmare, in functie de cat castigi atat poti imprumuta de la banci cu salariul minim, cu conditia sa nu depasesti gradul de indatorare.

Noile valori ale salariului minim pe economie 2023

In 2023, salariul minim net a urcat la 1.898 de lei, in crestere fata de anul anterior cu 24,5% fata de anul anterior.

Salariul minim brut a crescut de la 2550 de lei la 3.000 de lei. Acest fapt inseamna o crestere de 17,6%, iar in ca valoare reprezinta 450 de lei.

Aceasta crestere se datoreaza nu doar cresterii salariului minim brut ci si faptului ca s-a impus o suma de 200 de lei care este scutita de taxe.

De acest salariu minim vor beneficia in Romania un numar de aproximativ 1.970.000 persoane salariate, adica cca 34,7% din totalul celor angajati.

Daca ne raportam la plata orara, avem un cost de 18,145 lei pe ora, luand in calcul un program complet de 165,333 ore lucrate pe luna.

Salariul minim pe economie pentru persoanele cu studii superioara nu mai exista de sine statator pentru persoanele cu vechime in munca de cel putin un an. El se gaseste la nivelul salariului minim brut stabilit pentru prin lege.

Poti rezolva accesarea de la banca a unui credit de nevoi personale fara garantii, printr-un drum la banca, cu conditia sa fii salariat, pensionar ori sa ai venituri inregistrate la ANAF.

Produsele disponibile la banci ce pot fi accesate cu salariul minim pe economie sunt in acord cu valoarea venitului net lunar al clientului, tinandu-se cont de gradul maxim de indatorare al acestuia.

Pentru obtinerea unui credit bancar doar cu buletinul nu este nevoie de acte suplimentare, poti merge la banca doar cu buletinul si sa pleci acasa cu banii, atat de simplu este.

Salariul minim in constructii si in sectorul agro-alimentar

In constructii salariul minim brut a urcat de la 3.000 de lei la 4.000 de lei, la care se adauga si scutirile specifice acestui domeniu de activitate (scutiri valabile pana in anul 2028).

Salariul minim net pentru constructii este de 2362 de lei.

In sectorul agro-alimentar, salariul minim brut este de 3000 de lei, iar angajatii vor primi in mana salariul net de 2362 de lei.

Angajatii din sectorul agro-alimentar vor primi in mana salariul net de 2362 de lei, daca persoana nu are alte persoane in intretinere.

Cat poti imprumuta de la banca cu salariul minim pe economie?

Bancile ofera sume imprumut in cuantum ridicat, unele mergand pana la 100.000 lei negarantat, fiecare are insa oferta ei. Pentru a identifica sumele care iti sunt accesibile poti folosi calculatorul de pe platformele online ale bancilor.

Pentru persoanele ale caror venituri sunt raportate la ANAF, bancile nu mai solicita adeverinta de venit in 2023. Insa, identificarea veniturilor este obligatorie pentru orice client, avand in vedere ca acordarea unui credit este conditionata de gradul de indatorare.

De principiu, persoanele care sunt salariate, pensionare ori care obtin venituri din activitati independente au venturi inregistrate la ANAF, deci pot fi verificate foarte usor la ANAF pentru identiticarea ventiurilor.

Nu exista restrictii pentru persoanele ale caror venituri sunt inregistrate la ANAF. Conditia eliminatorie este ca aceste persoane sa nu fie indatorate excesiv, astfel incat sa nu se incadreze in gradul de indatorare admis.

Vestea buna pentru clientii care detin deja un credit este ca pot apela la o refinantare, optiune unde gradul de indatorare nu mai este atat de strict.

Potentialii clienti care indeplinesc conditiile de venit, trebuie sa treaca mai apoi si de alte verificari.

Cum v-am spus anterior, bancile acorda credite cu salariul minim pe economie in 2023 pentru ca valoarea acestuia in prezent este una ridicata.

Pragul de venit la banci este mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

Ce alte conditii trebuie sa mai indeplinesti pentru accesare?

Daca corespunzi din punct de vedere al veniturilor, vei mai avea cateva obstacole de trecut inainte de primii un credit.

Factorii luati in calcul de banci la acordarea unui credit sunt: scorginul din Biroul de Credit, venitul, grad de indatorare, vechime, varsta, cetatenie, tip contract de munca.

Bancile acorda cu greu credite persoanelor datornice.

Dintre acesti factori, cel care are importanta cea mai mare si conteaza cel mai mult la stabilirea scorginului de client este scoringul din Biroul de Credit.

Fiind multe persoane inscrise in Biroul de Credit ca istoric negativ, unele banci afirma ca acorda credite pentru restantieri daca abaterea nu a fost deosebit de grava.

Toate bancile comerciale acorda credite cu verificare la ANAF, fara sa mai solicite adeverinta de venit in 2023.

credit cu salariul minim pe economie 2023

Poti sa te imprumuti doar cu buletinul de la: Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, ING Bank, Banca Romaneasca, CRC Bank, Unicredit, Idea::Bank, OTP Bank, Alpha Bank etc.

Nu doar ca te poti duce cu buletinul la banca si sa pleci cu banii imprumutati, dar deja unele banci au inceput sa ofera credite online, fara nicio deplasare. In asa masura a evoluat permivitatea bancilor la accesarea creditelor.

Sunt cateva banci la care poti efectua o accesare online preliminara si apoi sa mergi la banca pentru finalitatea contractului.

Inainte de a-ti trimite datele printr-un formular online, ar fi bine sa efectuezi o simulare pentru a vedea care sunt costurile aproximative ale creditului dorit in functie de suma aleasa si perioada selectata din calculatorul de credit.

Care sunt bancile care acorda credit cu salariul minim in 2023?

In esenta toate bancile accepta la creditare clientii care castiga venituri in limitele expuse de noi anterior – cele ale salariului minim.

Singura ingradire a clientilor cu privire la imprumuturi ce tine intrucatva de salariul mic este aceea a sumei imprumutate care depinde de veniturile incasate de solicitant.

Iata si ce credite acorda bancile in aceste noi conditii din piata

Banca Transilvania

Creditul de nevoi de la Banca Transilvania iti da accesul la sume de bani de pana la 100.000 lei. Poti simula online ratele lunare, astfel incat sa alegi solutia potrivita pentru tine. La aceasta banca poti aplica online sau in unitate. Creditul se acorda pentru 5 ani maxim.

Banca Transilvania este printre putine banci care s-a pronuntat in chestiunea restantierilor, raspunzand la o intrebare adresata de un client referitoare la acceptarea rau platnicilor la creditare. Aceasta banca sustine ca nu respinge automat persoanele inscrise in Biroul de Credit, ci tine cont de mai multi factori la acordarea unui credit. De asemenea, pentru cei de la Banca Transilvania conteaza si numarul de zile de intarziere si sumele restante.

La Banca Transilvania sunt acceptate mai multe tipuri de venituri. Insa, aceasta banca afirma ca accepta clientii care au contract pe perioada nedeterminata si minim 3 luni vechime la locul prezent de munca.

Asa cum v-am spus si noi anterior, o banca ia in calcul toti acei factori enumerati de noi mai sus. Fiecare factor are o pondere in calculul scoringului de client. E adevarat ca punctajul din Biroul de Credit are ponderea cea mai mare comparativ cu ceilalti factori luati in considerare.

ING Bank

Creditul de nevoi oferit de ING – ING personal se acorda in cuantum de la 2.000 la 125.000 de lei, pe perioade de la 1 la 5 ani.

Cei de la ING impun urmatoarele conditii de eligibilitate:

  • varsta maxima de 65 de ani barbati si 63 de ani femei
  • vechime minima de 6 luni la locul actual de munca si minim un an in total

ING Bank este printre bancile care acorda credite cu buletinul pe loc ori in aceeasi zi.

Raiffeisen Bank

Si cei de la Raiffeisen sunt destul de deschisi in privinta rapiditatii de accesare. Si aceasta banca oferind credite in aceeasi zi, daca ai venituri raportate la ANAF.

La Raiffeisen poti imprumuta intre 500 si 20.000 euro echivalent in lei, pe perioade de pana la 5 ani maxim.

Conditiile de accesare la Raiffeisen:

  • varsta intre 21 si 65 ani
  • venit minim net de 1.200 lei
  • vechime la locul actual de munca de minim 3 luni
  • sa nu ai credite executate sau rambursate cu intarzieri mari si repetate!!!

Oferta celor de la BRD este si ea una atractiva pentru clienti. Cei de la BRD vin cu creditul Expresso, in cuantum de pana la 130.000 de lei pentru maxim 5 ani. Se acorda doar cu buletinul si verificarea ventiurilor la ANAF.

La BRD ai si o perioada de gratie de pana la 6 luni la plata.

Cei de la BRD accepta o gama larga de tipuri de venit.

Care sunt limitarile impuse la creditare?

Dupa cum ati putut observa intre aceste trei oferte de credite de nevoi personale descrise de noi mai sus, doar doua banci s-au exprimat intrucatva in problema restantierilor, una, si anume Banca Transilvania detaliind acest subiect.

Pentru ca sunt multi dintre voi care se intreba daca cei din Biroul de Credit sunt acceptati de banci la creditare, este important de retinut ca bancile au propriile calcule pentru scoringul de client cu ponderi diferite pentru factorii luati in considerare.

Asa ca, s-ar putea ca o banca sa te accepte iar alta sa te refuze.

Pentru ca in momentul in care ai intarzieri la plata unei rate mai mari de 30 de zile banca te raporteaza catre Biroul de Credit, este indicat sa nu ajungi din start in astfel de situatie sa incerci sa-ti achiti la timp ratele.

Daca cumva ajungi in apropierea unei astfel de situatie, mai bine mergi sa discuti cu banca un plan de redresare, astfel incat sa nu ajungi in situatia de te raporta la BC.

Ce salariu trebuie sa incasezi pentru a contracta un credit de 10.000 euro?

Stim ca multi dintre voi sunt interesati de acest subiect, de aceea ne-am gandit sa includem in acest articol si aceste explicatii.

Cei care vor sa sgtie ce salariu trebuie sa ai pentru un credit de 10.000 de euro, trebuie sa se gandeasca ca nu doar venitul este important in acest caz.

Sunt multe alte aspecte care pot determina banca sa va refuze din start imprumutul.

Conditiile de eligibilitate nu tin doar de venitul minim ori de salariul necesar pentru un credit de 10.000 de lei.

Bancile sunt interesate si de istoricul tau de creditare si de tipul contractului de munca, si de varsta si vechimea in munca.

Pentru a imprumut 10.000 de euro, trebuie sa ai un venit minim net lunar de cca 600 de euro.

In lei, echivalentul ar fi cam de 2.800 – 2.900 lei.

Exista totusi unele banci care iti pot aproba un credit de 10.000 de lei chiar si cu un salariu de 2.500 lei.

Rata aferenta unui astfel de credit este de cca 200 de euro, ori echivalentul in lei de 960 – 1000 lei.

Inainte de toate, insa, vi se acorda creditul in functie de gradul de indatorare. Acesta are valoarea de 40% din venitul net pentru creditele in lei si de 20% pentru cele in valuta.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies