Avantajele creditelor rapide pe termen scurt

Care sunt beneficiile oferite de creditele rapide pe termen scurt si de ce au devenit ele atat de cerute de catre cei cu eligibilitate scazuta?

In zilele noastre, din ce in ce mai multe persoane cauta solutii rapide si eficiente pentru a-si rezolva problemele financiare. Creditul rapid pe termen scurt este o optiune care poate fi luata in considerare in astfel de situatii.

Una dintre cele mai mari avantaje ale creditelor rapide pe termen scurt este ca puteti obtine banii de care aveti nevoie intr-un timp foarte scurt. In multe cazuri, banii pot fi depusi in contul dumneavoastra in aceeasi zi sau in cel mult cateva zile. Acest lucru poate fi extrem de util pentru persoanele care au nevoie de bani pentru cheltuieli urgente sau pentru a achita datorii.

Avantajele acestor produse financiare facile i-au determinat pe multi sa apeleze la ele, mai ales atunci cand se gaseau intr-o situatie dificila din punct de vedere financiar.

Creditele rapide pe termen scurt sunt produse care la prima vedere sunt menite sa acopere un gol financiar din buzunarul clientului.

Toate firmele care acorda astfel de produse nu recomanda sa apelezi des la aceste imprumuturi pe termen scurt si nu sa le folosesti in scopuri de agrement.

Pana mai ieri a fost la mare cautare imprumutul pana la salariu. In prezent acest produs nu mai face parte din ofertele nebancare romanesti.

Bine, mai exista credite rapide acordate pe termen scurt, desi multe IFN-uri si-au marit perioada de acordare.

Avantajele creditelor rapide pe termen scurt:

  • acte putin la accesare
  • timpi de acordare redusi
  • nu necesita garantii
  • nu ti se solicita giranti
  • unele IFN-uri nu iti verifica istoricul din BC, altele accepta si cu istoric negativ

In piata nebancara intalnit tot felul de denumiri sugestive pentru astfel de credite rapide. De la celebrul credit cu buletinul la imprumuturile rapide fara garantii.

O amploare deosebita au luat-o creditele online.Foarte multe societati nebancare permit accesarea online. Unele ofera exclusiv online creditele lor.

La ora actuala, un credit cu buletinul nu mai are semnificatia de odinioara. Candva, un credit cu buletinul reprezenta exact ceea ce se spunea. Mergeai cu buletinul la un creditor (banca ori IFN) si plecai acasa cu banii. Astazi un astfel de credit cu buletinul se acorda doar cu inspectarea veniturilor la ANAF.

Astazi gradul de indatorare a devenit litera de lege si trebuie calculat pentru fiecare client in parte. Acest lucru determina cunoasterea cu exactitate a veniturilor clientilor si a indatorarilor trecute si prezente ale potentialului client.

Cel mai aproape de ‘adevar’ slogan intalnit in piata nebancara este ‘creditul fara acte’. Aici sunt in acord total cu ceea ce se intampla in realitate. Majoritatea firmelor care acorda credite rapide pe termen scurt nu solicita acte fizice, doar scanuri dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont.

In privinta persoanelor datornice, a celor cu scoring negativ in BC, exista compasiune din partea unor IFN-uri. Exista chiar produse care li se adreseaza in mod special – vezi creditul de redresare de la Credius.

Bancile nu acorda credite rapide pe termen scurt. Majoritatea bancilor au in portofoliu credite de nevoi personale cu limita minima de acordare de un an: Banca Transilvania, BRD, ING, etc. La Raiffesein creditul de nevoi fara ipoteca are termen de rambursare de minim 18 luni. La OTP Bank limita minima de acordare este de 6 luni.

Altfel bancile au inceput sa aiba si ele in portofoliu credite rapide, datorita reducerilor substantiale ale timpilor de acordare din ultimii ani. Sunt banci care acorda credite in ziua accesarii, datorita faptului ca nu mai solicita adeverinta de venit si merg pe interogarea veniturilor clientilor prin intermediul ANAF.

Care sunt conditiile de accesare minime pentru creditele rapide pe termen scurt?

  • varsta variaza de la o societate la alta si de regula limitele sunt intre minima ce pleaca de la varsta majoratului si maxima ce se opreste in jurul varstei de pensionare;
  • venitul difera de la un IFN la altul, de la o banca la alta;
  • actele solicitate obligatorii (carte de identitate, acord de verificare la ANAF sau alte acte doveditoare ale veniturilor pentru nesalariati)
  • acord de consultare baza de date ANAF – sunt cateva IFN-uri care nu il solicita, dar au ramas putine in piata.

In prezent baza creditelor rapide pe termen scurt a ramas in Institutiile Nebancare. Iar cand vine vorba de accesari predomina cele online.

Varianta online de accesare a acestor credite a devenit una extrem de la indemana.

Procedura de accesare online este una simplista, fara batai de cap: compeltezi formularele online puse la dispozitie, incarci documentele scanate ori fotografiata solicitate si astepti aprobarea. Daca ti se aproba imprumutul, primesti banii in contul bancar. La unele IFN-uri toata operatiunea poate sa se deruleaza si in cateva ore, inclusiv cu primirea banilor in cont.

Sunt unele IFN-uri care inca lucreaza dupa metodele vechi, cu accesarea creditelor direct la un sediu. Acestea merg in continuarea pe primirea actelor fizice de la client si semnarea unui contract. In acest caz cererea de credit se completeaza la respectivul sediu si procedura este mai anevoioasa, dureaza mai mult.

Mai sunt IFN-uri care primesti actele de accesare pentru un credit si prin intermediul postei ori al curieratului. Cate bordeie, atatea obiceie, cum s-ar zice.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies