Ajutorul FinTech pentru un credit online

Cea mai buna oferta de credit online rapid se bazeaza pe un sistem FinTech modern. Vrei sa afli cum poti beneficia chiar acum de acest ajutor?

FinTech – definitie: FinTech = Financial Technology, adica tehnologie moderna de procesare a datelor in sprijinul industriei financiare. Fie ca vorbim de transferuri bancare rapide, fie de schimburi valutare internationale, tehnologia retelelor de date a schimbat totul.

Acum nu foarte multa vreme, pentru a se aproba un imprumut sau chiar pentru a se face o plata, pur si simplu se plimbau hartii de la o institutie financiara la alta. Sigur, existau si metode mai moderne, cum ar fi de pilda telexul sau faxul. Dar de cand cu Internetul, viteza a crescut fantastic.

Dar cred ca nu va intereseaza atat de mult cum se plimba banii de la o banca la alta, iar cest articol nu este un clasic Stiati ca… Ati deschis aceste randuri pentru ca va intereseaza un credit online rapid, si pentru ca asa ceva nu exsta fara FinTech.

FinTech permite schimbul de informatii si de documente in format electronic, aproape instantaneu. Nu este doar ce facem cand trimitem un email, la care atasam documente scanate sau pozate, este mai mult de atat. Bazele de date pot fi interconectate, astfel incat institutia X sa vada dosarul complet al cuiva de la institutia Y.

Complicat? Deloc. Intrati pe site la o banca (sau la un IFN, e acelasi lucru) pentru ca aveti nevoie de un credit rapid, si mai rapid decat online nu are ce sa fie. Completati o cerere scurta. Aplicatia informatica de la acea banca (sau IFN) preia CNP-ul, si pe baza acestuia extrage datele din doua baze de date esentiale:

  • Biroul de credit;
  • ANAF.

Astfel, cand operatorul deschide cererea pe laptopul sau, vede direct cererea, daca sunteti restantier sau nu, si ce venituri aveti pe o perioada foarte lunga din urma. Aplicatia ii arata deja daca suma solicitata pe perioada ceruta respecta plafonul maxim de indatorare. Daca totul este in regula, operatorul tot ce mai are de facut este sa dea click pe „Verificare finala identitate”. Si asta fara sa fie nevoie sa prezentati mai mult decat o copie de pe cartea de identitate, scanata.

Va intrebati cum este posibil sa vi se aprobe un credit de la banca online in maxim doua ore, chiar si la banci? Sau la cateva IFN-uri, si in cel mult 15 minute? Iata ca ati aflat cum.

Acum, foarte important, vedeti ce aveti de facut. FinTech este minunat, dar sa nu uitam, este doar o masina. Complexa, moderna, esentiala, dar tot doar o masina. Daca faceti ceva gresit, masina declanseaza o alarma. Operatorul va fi obligat sa faca verificari suplimentare, si s-a dus sansa de a obtine realmente rapid necesarul imprumut.

Deci: nu faceti greseli. Cererea de credit online este foarte simpla, dar o litera gresita la seria de buletin va poate incurca destul de tare. Bineinteles ca asemenea erori sunt usor de corectat, nu o sa vi se refuze neaparat imprumutul pe asemenea motive, dar cu siguranta va dura mai mult timp.

Si ajungem la cea mai mare sursa de greseli: suma solicitata. Aici este problema de cele mai multe ori. Legislatia si reglementarile Bancii Nationale a Romaniei stipuleaza clar un grad maxim de indatorare. Ca sunt imprumuturi imobiliare ipotecare, auto sau fara garantii, sau ca discutam de credite online pentru nevoi personale, fiecare categorie are un plafon maxim.

Ce este plafonul maxim de indatorare? Este procentul maxim din veniturile personale nete care poate fi alocat ratelor totale la credite si imprumuturi. Daca cineva castiga 2000 lei net, nu va putea cumula rate la credite care sa depaseasca 800 lei (40%). asa ca, inainte de a face o cerere de credit, pregatiti-va urmatoarele calcule:

  • castigul net lunar (media pe ultimele 3-6 luni) – este vorba strict de venituri obtinute legal, din salarii sau pensii;
  • suma altor rate aflate in curs (daca aveti si alte credite curente).

Calculati 40% din venitul net, scadeti eventualele rate la creditele in curs, si aflati ce suma mai aveti voie sa platiti lunar acum. Folosindu-va de calculatorul de credit obligatoru prezent pe orice site al unei institutii financiare (alta facilitate super venita de la FinTech), aflati imediat cat puteti solicita maxim.

In mod paradoxal, aceasta problema este mai usor de intalnit la imprumuturile rapide nebancare, decat la un credit nevoi personale bancar. Daca la banca, suma imprumutata se imparte pe 5 ani, ducand la o rata relativ mica lunar, la IFN, in special la cele specializate in credite online pana la salariu, suma ce trebuie rambursata in interiorul unei sungure luni calendaristice este foarte mare – incluzand intreg creditul plus dobanzile.

Un ultim sfat: mai toate institutiile financiare, in special bancile, merg pe o linie mai prudenta, si rareori permit un credit care sa duca rata lunara pana la plafonul maxim legal. De aceea, cand faceti calculele pregatitoare asa cum v-am explicat mai sus, puteti merge pe o varianta prudenta, si sa considerati ca plafonul este 35%.

Desigur, astfel veti solicita o suma mai mica, poate nu chiar cat va doreati, dar cresteti substantial sansele de aprobare rapida a respectivului credit. Cum spuneam, FinTech e doar o masina, dar o masina cu „praguri”. Cand cererea de credit online rapid este pe muchie, la limita, sigur va pune un semn al exclamarii pe ecranul operatorului, obligandu-l sa faca verificari suplimentare.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies