4 modalitati de accesare a unui credit urgent

Last update: august 25, 2022

Daca te gasesti intr-o situatie financiara dificila, poti apela la un imprumut urgent pe termen scurt pana te redresezi financiar.

Un credit urgent, reprezinta printre altele, o solutie de a depasi o criza financiara.

Traim niste vremuri extrem de complicate cand siguranta financiara este greu de anticipat pe termen mediu si lung.

Lumea se schimba, se transforma, se adapteaza, si noi odata cu ea.

Putem sa sa ne prefacem ca lucrurile sunt neschimbate, putem sa fim optimisti si sa speram ca totul va fi bine, sau putem sa cadem in deznadejde. Fiecare om asa cum ii este firea si cum poate face fata unor provocari.

In 2022 traim niste evenimente pe care nimeni nu si le-a dorit, nimeni nu le-a prevazut. Nu putem sa ne prefacem ca aceste vremuri nu exista.

Cand situatia devine complicata din punct de vedere financiar, s-ar putea ca un imprumut urgent sa ne ajute.

Pentru a nu ne adanci si mai tare in datorii, este bine sa cantarim bine lucrurile, inainte de a contracta un credit.

Cel mai bine este sa ai toate informatiile disponibile si abia apoi sa actionezi.

Ai putea crede ca un credit rapid poate fi rezolvarea problemelor tale, insa, poti sa nu dispui de toate informatiile necesare cand tragi aceasta concluzie.

In realitate, o situatie financiara dificila poate fi gestionata in varii moduri, imprumuturile fiind unul dintre ele.

De noi depinde cum ne organizam bugetul in aceasta perioada dificila, astfel incat sa nu fim luati prin surprindere de unele chltuieli neprevazute aparute peste noapte.

Este usor sa accesezi un credit de nevoi personale. Daca nu stai bine cu eligibilitatea, poti apela din start la IFN-uri si ai rezolvat si aceasta problema. Dar, ce faci dupa? Iti permiti ratele unui imprumut? Poti face fata cheltuielilor lunare care implica o suma directionata catre rata unui credit?

Cum poti accesa un credit urgent?

Accesare online

Aceasta forma de accesare este cea mai usor de intreprind, mai la indemana. Ai nevoie doar de o conexiune buna la internet si sa ai la indemana o situatie financiara din care sa reiasa ca incasezi venituri.

Despre creditele online noi am mai discutat, chiar pe larg, deci, nu intentionam sa reluam acest subiect.

Va mai spunem doar ca pe masura ce trece timpul, tot mai multe societati financiare, atat IFN-uri cat si banci incep sa ofere clientilor posibilitatea de accesare online a unui credit.

Accesare prin telefon

O alta forma de a contracta un credit, la fel de usor de folosit ca si cea online este aceasta prin telefon.

Deocamdata putem vorbi doar de accesarea unui credit nebancar prin telefon, la banci inca nu exista aceasta posobilitate.

Ce presupune aceasta modalitate de accesare? In primul rand, trebuie sa fi avut deja un imprumut la institutia aleasa si care permite o astfel de accesare. Asadar, un credit prin telefon este disponibil doar clientilor deja existenti. Apoi, unele institutii iti cer totusi sa-ti actualizezi informatiile, daca a trecut o perioada mare de timp de cand ai contractat vechiul credit.

Practic, sunand la o astfel de institutie, soliciti un credit, discutand cu un reprezentant al institutiei. Contractul iti este timis prin email, tu il semnezi si-l trimiti pe aceeasi cale.

Accesare prin SMS

Sunt unele institutii financiare la care poti apela si folosind aceasta metoda. Tu trebuie sa trimiti prin SMS, dupa indicatiile date, suma dorita de bani si perioada. Si aceasta metoda de accesare presupune ca a exista deja o interactiune anterioara cu respectiva societate.

Creditul prin SMS se gaseste de asemenea in mod exclusiv in portofliul catorva IFN-uri.

Solicitarea dintr-o agentie a firmei bancare ori nebancare.

Poti sa accesezi si de la banca un credit urgent, in prezent bancile si-au imbunatatit mult conditiile de accesare si au timpi de acordare din ce in ce mai redusi.

Fie ca e vorba de banci ori de IFN-uri care acorda credite de consum de genul celor aflate in portofoliul bancilor, poti solicita un astfel de produs in care in care ai o bonitate buna si un istoric anterior de plata pozitiv. Avantajul acestor produse este acela ca vin de regula cu costuri mai mici decat cele cu acordare online ori prin telefon.

Caracterisiticile unui imprumut de bani urgent

Specialistii ne sugereaza sa analizam cu atentie astfel de momente si sa alegem doar in cunostinta de cauza, sa fim responsabili si sa ne indatoram atat cat putem duce.

Este indicat in astfel de perioada sa incheiem si niste asigurari odata cu creditul, care sa ne protejeze ulterior, daca apar niste probleme neprevazute.

Posibilitatea de a contracta un credit urgent poate fi luata in calcul atunci cand nu mai ai incotro, dar trebuie sa analizezi si alte solutii inainte.

Nu este dificil sa ajungi intr-o situatie grea din punct de vedere financiar, chiar si persoanele care au economisit constant pot sa intimpine astfel de probleme.

In viata lucrurile sunt schimbatoare, pot aparea tot felul de probleme, se mai schimba si prioritatile pe masura ce trece timpul.

Intr-o astfel de situatie, cand ai epuizat alte optiuni, poti lua in calcul accesarea unui credit rapid prin care sa-ti rezolvi problemele.

Avantajele unui credit urgent

  • accesezi online, fara sa te deplasezi
  • completezi formularul in cateva minute
  • actele sunt putine si ti se solicita scanate ori fotografiate si incarcate pe internet
  • costurile sunt transparente
  • nu exista comisioane ascunse, costurile sunt in general fixe
  • timpul de verificare este scurt
  • banii se trimit rapid, depinzand in mare de transferul interbancar
  • conditiile de eligibilitate sunt minime
  • istoricul de creditare nu este un factor decisiv in analiza eligibilitatii

Principalul dezavantaj al unui asemenea imprumut este dobanda. Costurile asociate creditelor urgente sunt ridicate, pentru ca si firmele ce le acorda isi asuma riscuri atunci cand acorda credite unor persoane cu eligibilitate scazuta.

Poti lua in considerare accesarea unui imprumut rapid, daca ai cu adevarat nevoie urgenta de bani.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies